Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_judyta

czy mam czekac w nieskończoność na instynkt

Polecane posty

Gość wiesz co....
Nie pisałam tego złosliwie,tylko uważam,ze jezeli kobieta nie chce mieć dziecka nie powinno sie jej do tego namawiac.Wiem doskonale,ze każda dorasta do macierzyństwa w różnym wieku,ale są tez takie kobiety,które nigdy nie chca mieć dzieci i uważam,ze nie powinno sie ich potepiać.Nie myśle tu o skrajnych przypadkach egoizmu,ale są tez osoby ,które nie dorastają nigdy i nawet w wieku 60lat zostaną dziecmi,lepiej nie być wcale matką,niz być z obowiązku.

Dlatego też wydaje mi się, że Autorka ma jeszcze czas i jak już mówiłam, minusy u niej przeważają nad plusami.

Gość mininiiiiiiiiiiiii
LilySnape jestem cikawa + posiadania dziecka....bo mnie przychodza przewazajaca iloesc ( - )na mysl

No cóż, u mnie plusy są takie: - chęć doświadczenia czegoś nowego - chęć sprawdzenia się w roli matki - chęć posiadania potomstwa (co jak co, zawsze podejrzewałam że będę chcieć 1 dziecko, no chyba że mi się odmieni i będzie dwójka), - chęć pokochania kogoś nowego oprócz meża i chęć na odwzajemnioną miłość - bycie blisko kogoś jeszcze innego niż mąż, kogoś b. bliskiego! - rozmowy z dzieckiem, pomagania mu, -chęć pokazywania dziecku świata, -chęć przypomnienia sobie, jak to się widzi świat oczyma dziecka. Itd. A minusy? - zapieprz na maxa dopóki dziecko nie podrośnie (ale myślę, ze te wszystkie \"mamy\", \"gaga\" i uśmiechy dziecka wynagradzają ten zapieprz, - bolesny poród - odpowiedzialność za dziecko do końca życia. Na pieniądzach mi nie zależy, na superpracy też, skończył się już etap chęci strojenia się, wyglądania zawsze jak modelka, chodzenia na koncerty itp.