Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yariska13

jak to jest z tą temperaturą??

Polecane posty

no własnie jak? przed okresem jakoś ona wzrasta czy przed owulacją? a jak sie jest w ciaży? wiem ze pomiary robi sie rano ale moja wiedza konczy sie na ten temat na tym :/// pozdrawiam

temperatura wzrasta w drugiej fazie cylku - podczas jajeczkowania - utrzymuje swoja wartosc az do miesiaczki. Pozniej, przed okresem - w zaleznosci od twojego organizmu - albo spadnie, albo zostanie na takim samym poziomie. Co do pomiarow - zawsze rano o tej samej porze!!! nawet 0,5 godzinne odchylenia w czasie zmienia odczyt na termometrze, wiec jesli mierzysz zawsze o 7.00 i wychodzi ci 36.4 st., to jesli na nastepny dzien musisz wstac wczesniej np. o 6.00 (temperatura ciala jest wtedy nizsza) to musisz dodac do wyniku jakies 2-3 kreski. A jesli zaspisz i wstaniesz o 9.00 to musisz te 2-3 kreski odjac (bo cialo jest wstedy cieplejsze). Pozdrawiam

Gość Do Megii
czy wysokosc temp. rózni sie gdy jest mierozna pod pachą albo w pochwie ?

tak. rozni sie. dlatego jak mierzysz caly czas pod pacha, to mierz pod pacha. Jak mierzysz sobie w pochwie, to musi juz tak zostac, bo ci sie w wykresie \"esy floresy\" narobia:) P.S. ponoc najlepiej jest mierzyc w pochwie (jest wtedy dokladniejszy odczyt)...ale ja wiem? wygodniej pod pacha.

Pod pachą może i wygodniej, ale tak się absolutnie nie mierzy temperatury w calech o jakich tu piszecie. Powinno mierzyć sie w pochwie, odbycie lub pod jezykiem-termomoetr musi dotykac śluzówki. Pomiar nalezy wykonywac zawsze o tej samej porze, w tym samym miejscu i tym samym teromometrem, zaraz po przebudzeniu. Najlepiej poczytac sobie na stonach npr-tak jest to wszyatko dobrze wyjaśnione a nawet są karty obserwacji które można sobie sciągnąć.

Gość reda
dziewczyny a czy np. dzien lub dwa dni przed okresem spada Wam temperatura w porownaniu np. z 20 dc np. o 0,1 stopnia??

Gość reda
noooo odpowiedzzcie jak wiecie prosze

Gość lek med
o o,1 stopnia to sie moze wahać każdego dnia.

Gość reda
lek med ale mnie chodiz o akt ze jezeli w 20,25 dc mialam temperature 36,7 rano a teraz 26,27 dc mam 36,6 to chyba jest powodem tego spadek progesteronu?? tak??

Gość lek med
powiedzmy tak-moze ale nie musi.