Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmarzluch

Cały czas mi zimno, trzęsę się, mam dreszcze, zimne dłonie!

Polecane posty

Gość Zmarzluch

Trudno mnie rozgrzać, chyba że wypije setkę :-) Czy może to być powodem narwicy albo nawracajacego zapalenia pęcherza moczowego. Bo wcześniej jak na to nie cierpiałam to aż tak zimno mi nie było. Jestem z natury bardzo szczupła, może to też dlatego. Kto jeszcze dołączy do zmarzluchów?

Gość podnoszeeee

Gość mog
Zimne kończyny - słabe krążenie. Też to mam, moje dłonie i stopy są lodowate...:O

Gość Zmarzluch
To z krążeniem to się zgadzam, mam niskie cisnienie. To dlatego mi zimno?

Gość żadko kiedy
jest mi cieplo, najczesciej jak wszystkim jest bardzo goraco to mi jest dopiero fajnie ciepło.jestem szczupla to tez moze miec wplyw.Podobno szczupli ludzie,poniewaz nie maja warstwy tluszczu ,traca przez skore dwa razy wiecej energii niz grubasy

Gość idka
wiem o czym mowa, mi jest cały czas zimno. kiedy innym jest gorąco ja dopiero powoli się rozgrzewam, nawet latem spie w skarpetach i często w ciągu dnia przykrywam się kocem, a zimą to wszysko robię "pod kocem". caly czas mam zimne dlonie, stopy i nos. na dworze przy 5 stopniach robie sie fioletowa!! Nie cierpie zimy! Jedyny sposób nao by się rozgrzac w moim przypadku o ruch, ale trudno jest się rozruszac kiedy człowiek az się kurczy z zimna. niewatpliwie jest to związane z krażeniem. Gorąco pozdrawiam wszystkie zmarzluchy!

Gość Przyczyną może być
za mała ilość wody w organiźmie. Gdzieś o tym czytałam. I teraz jak zaczyna mi być zimno od razu piję szklankę ciepłej wody. Zazwyczaj pomaga.

Gość Beatinek
Od pewnego czasu moje cialo cale sie trzesie z zimna,spie w skarpetkach, w dresie, mysle ,ze przyczyna tego jest za malo tluszczu w organizmie,siedzenie w domu ,zle odzywianie.Tak mi zimno ,ze nawet jak jestem blisko nadmuchu cieplego powietrza to tez mi zimno.

Gość Elle 24
idka->> mam dokłądnie to samo... sandały latem to rzadkość u mnie. Od września do maja chodzę opatulona, na uszach zawsze opaska, szyja optulona, kaptur, w domu owcze kapcie, gorąca herbata.... Trzepie mnie wszędzie z zimna. Moje całe życie jest podporządkowane mojej przypadłości. Jestem bardzo szczupla i mam niskie ciśnienie. Niestety musialabym chyba z godzine ćwiczyć zeby mi sie nogi ręce zagrzały... To u mnie wprost niemożliwe. Ręce mam skostniałe w rękawiczkach. Ledwo auto moge prowadzić. Jak tylko poczuje chłód moje ręce i nogi zamarzają.... Lekarka przepisała mi Acard i coś jescze na ciśnienie, ale to nic nie daje :( I jest nestety z roku na rok gorzej. Ostatnio stwierdziłam ze to chyba związane jest ze stresem, za bardzo sie przejmuje, jestem chyba nerwowa, choćna zewnątrrz tego nie widać.... Lekarka powiedziałą mi ze moze to wczesny objaw Raynauda... http://pl.wikipedia.org/wiki/Objaw_Raynauda Nie jest to u mnie zaawansowane aż tak, ale właśnie wygląda mi to u mnie na właśnie nadwrażliwość receptorów skórnych. Ja ciągle jestem naubierana w kilka warstw ciuchów. Dla kobiety to straszne bo nie można nigdy wyglądać fajnie :/ Spódnica czy obcisła bluzka-nie ma szans. Tona swetrów, getrów i skarpet. Beznadzieja....

Gość gość
Ja opanowałam sposub na zimno namiętny sex z moim mężem ale to tylko jak jest w domu to wtedy poczebuje coś na słodzenie ale czyt że częsty sex może zmienić to wtedy lepsze krążenie pozdrawiam pa