Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze doswiadczone kobietki

Ułożenie MIEDNICOWE...o co chodzi????

Polecane posty

Czy to oznacza, ze dziecko jet nisko w mojej miednicy, czy ze jest ulozone posladkowo?

prosze o odpowiedz!!!!!!

Gość klit
ułożenie miednicowe tzn ze dziecko dupką bedzie wychodziło na świat! ale że jest nisko w miednicy to nie wiem o co chodzi

Gość klit
aaaa no widzisz nie doczytałam.no tzn ze dziecko jest ulożone pośladkowo.tez tak miałam.ale w 34 tyg ciaży mi się dzidzióś przekręcił i był glowką w dół!

Czasem do kanału rodnego wchodzi najpierw pupa dziecka, a główka na końcu. Mówimy wówczas, że dziecko jest ułożone miednicowo (pośladkowo). ja tak mialam i moja mala do konca tak lezala wiec mialam cesarke zaplanowana juz jakies 3 miesiace przed porodem

ja 2 tyg temu mialam ulozenie posladkowe 2 dni temu okazalo sie ze juz ulozony jest glowka w dol:D wiec przekrecic moze sie w ostatnim tygodniu;) mam cc ale z innych powodow. a malu ulozony juz jest elegancko:D

Moja pierwsza ciaza została rozwiazana przez cc własnie z powodu posladkowego ułożenia dziecka.Moja córcia była tak ułozona od pirwszych tyg ciazy do konca.Przy pierwszej ciazy lekarze decyduja o cc,ale nie zawsze musi tak byc.Mozna rodzic siłami natury,choc poród jest duzo ciezszy:(U mnie stwierdzono tez,ze jestem bardzo waska w biodrach i niestety cesarka była nieunikniona.