Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikowska

Roacuttane A CIĄŻA

Polecane posty

Gość nikowska
ale, żeby aż taka różnica od miesiąca do dwóch lat? Trochę dziwne, powinni to wiedzieć zanim wprowadzili lek do aptek.

Gość nikowska
do pryszczy juz nie mam, a jesteś mamą?

Gość ten lek powoduje
tez poronienia

Gość czyszczelik
mało osób ma po tym leku dzieci :-(

Gość jak to z tym jest
czy są kobiety które to brały i nie miały problemów z zajściem, donoszeniem i zdrowiem dziecka????

hej, ja brałam roacutane 6 lat temu przez 8-9 miesiecy i wlasnie jestem w ciazy, wiec jak urodze bede mogla dodac opinie:) ale znam kolezanke, Joasie z poprzedniej pracy ktora zaszla w ciaze po pol roku a moze nawet 3 miesiacac od zazywania roacutane (zazywala krocej przez pol roku). Dziecko jest zdrowe. Pozdrawiam:)

Gość spoxx
to chujnia jakich malo

Ja brałam, ale przez dwa lata po kuracji lekarz ostrzegał przed zajściem w ciążę. Potem (hehehe, jakieś 8 lat potem) zaszłam w ciążę bez problemu. A, i nie mam trądziku po tamtej kuracji. :)

Gość nikowska
do edir23 życzę Ci aby wszystko było dobrze, a na kiedy masz termin? do hola hola super :-)

Gość emili002
Dzisiaj wzielam moja pierwsza dawke roaccutane. Mam 28 lat i jeszcze nie mam dzieci. Dermatolog powiedzial, ze w moim przypadku kuracja bedzie trwala 4 do 6 miesiecy. Jestem pol roku po slubie wiec mysle juz dosyc powaznie o ciazy. Po zakonczeniu kuracji mam zamiar odczekac ok. 6 miesiecy zanim zaczne starac sie o dziecko. Mam kolezanke, ktora zaszla w ciaze 4-5 miesiecy po odstawieniu roaccutane. Niedawno urodzila blizniakow:) Dzieci sa zdrowe!!!

Gość gość
to naprawdę ciekawy temat a tak mało odopwiedzi.Mój dermatolog zaleca 1 miesiąc max 2-3 dla pewności, ale żeby to potwierdzić poszłam do ginekologa i tu pani doktor zaleciła 2 lata!!!?????a dodam, że do najmłodszych nie należę:P wydaje mi się, że ginekolodzy wrzucaja wszystkie retinoidy do jednego wora. w internecie można znaleść : izotretionina wydala sie się juz po około 1 miesiącu a okres półtrwania wynosi 19 godz i 29godzin dla jej metabolitów; 2 lata są zalecane dla acitretinu ( przy łuszczycy ) którego metabolit kumuluje się w tkance tłuszczowej a okres półtrwania jest znaczne dłuższy 120 dni. co na to wasi lekarze dajce znać na forach opinie naprawdę są podzielone

Gość gość
PDF] Acytretyna w terapii łuszczycy – zalecane schematy ... - Termedia www.termedia.pl/Journal/-7/pdf-18509-20?filename...pdf‎