Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzabc

CO DLA WAS ZNACZY BIEDA ?????

Polecane posty

Gość jak nie ma co jesc
gdzie spac i nic cieplego na grzbiet.

Gość kiedy nie stać cię żeby
kupić lekarstwa.

Gość wtedy gdy nie stac mnie
na markowe ciuchy :(:(:(:

Gość kłamstwo
Czymże ma się bieda do miłości. Gdy człowiek biedny a mimo to miłość go otacza to albowiem w szczęściu pływa.

Gość 4645
kiedy chodzisz w podartych butach

Gość ja chodze w podartych
a nien jestem biedna, Nie moge znalezc wygodnych, wiec donaszam stare

Gość KIEGY CZUJESZ GŁÓD
I NIE MOŻESZ ZROBIĆ NIC TYLKO IŚĆ SPAĆ

Gość Martisha**
bieda kojarzy mi sie z jedeniem dzien w dzien kanapek z dzemem wlasnej roboty albo jajecznicy z jajek podarowanych przez babcie mialam tak cale 3 lata! ale wiem ze prawdziwej biedy jeszcze nie posmakowalam, bo mam co jesc i gdzie mieszkac! (jeszcze:O)

Gość xyzabc
bo ktoś mi powiedział że ma 2000 zł na 4 osoby i klepie biedę

Jezeli ma za to oplacic rachunki, bilety, kupic jedzenie, srodki czystosci i ubrania, to rzeczywiscie nie jest wesolo :(

Gość zasmucona 2323
brak mebli w domu,i ciochow i urlopu

Gość xyzabc
przez 10 lat nie pracowałam rodzinę utrzymywał mój mąż za jedną pensję i nigdy nie narzekałam i znam uczucie gdy brakuje na chleb

Gość Bieda biedzie nie rowna
2 tys na 4 osoby to bieda tez, same rachunki za miaszkanie, gaz, prad, kosztuja, a jedzenie, a ubrac ta 4, a telefon, tv, bilety, leki i wiele innych, dramat Ja biede przezylam ale i bogata bylam, co prawda krotko ale zylam w luksusie przez 1,5 roku Dzis mam potrzebujace rzeczy by zyc godnie, i poki co ciesze sie tym, ze nie jest gorzej

Gość mamy 2 tys na 3 osobową rodzin
i żyje na granicy biedy, jakoś sobie radzę, bo muszę chociaż różnie bywa, oszczedzam niestety na jedzeniu:( ale są miesiące kiedy myslę ,że nie dam rady

Gość Bieda biedzie nie rowna
Zycie jest koszmarnie drogie co to jest 2 tys na jedna osobe a co tu na 3 i wiecej i zaplac w tym rachunki, rzecz jasna chcialaby sie ubrac, wyjsc do kina, teatru, kupic sobie ksiazke, kosmetyk, cos do domu, podrozowac, wiele innych a tu nawet na chleb czlowiek czesto nie ma, okropnosc

czasami mysle,że całe moje życie spedze na liczeniu pieniędzy, gotowaniu tak aby było taniej i więcej, oszczedzaniu i wiecznemu ODMAWIANIU SOBIE CZEGOŚ gazety,fryzjera itp. co mi państwo zafundowało, żałuje ze sie tu urodziłam, jestem młoda i jak nic sie nie zmieni to całe życie spedze na oszczedzaniu

Gość gdy jest
ciemno zimno i do domu daleko no i głodno

Gość u mnie tez
nie za ciekawie,900 zl.na 4 osobowa rodzine gdyby nie mama co jedzonkiem ze wsi poratuje byloby naprawde cienko

Gość pod warunkiem
że ten dom się ma :/

Gość do mamy 2 tys
oczywiscie masz trudna sytuacje, ale z jednym sienie zgodze -ze ci to zafundowalo p[anstwo. Moze rodzice, ktorzy toba w mlodosci dobrze nie pokierowali, noze choroba, moze zly wybor wyksztalcenia, zbyt wczesne maciezynstwo - nie wiem, bo cie nie znam, Ale akurat panstwo funduje wszytkim to samo.

Gość ciulattoooo
zycie jest tak drogie ze nie chce sie zyc marze o podrozach o luksusach typu kosmetyki ale sie nie da zrealizowac majac w portwelu 100 zl do 15 stego

czy to oznacza ze wszyscy oprócz mnie mają lepiej?

Gość xyzabc
mam co jeść ,nago nie chodzę są rodziny co mają gorzej więc ja nie narzekam

chyba źle mną pokierowałi: zamiast inwestować w moje studia lepiej gdyby mi kupili bilet do Włoch na zbieranie truskawek

Gość do mamy 2 tys
moze poradzili studia , po ktorych nie ma pracy. Powiem ci, ze zniechecilam syna do studiow humanistycznch, znajac jego mozliwosci, doradzilam techniczne i teraz mi za to dziekuje. A truskawki sa na 1 sezon. I zawsze jest cos za cos. Niektorzy sa bardziej przewidujacy, inni mniej. Ale nie martw się, dlaczego nie ma byc lepiej?

wypalam się, w pracy jestem najlepsza, za 800zł, bo przecież kasę i tak dostanie znajomy szefa ...może bedzie lepiej

Gość do mamy 2 tys
cos zrobisz na pewno -pomyslisz , rozejrzysz sie dokola ,zmienisz prace. Pewnie jestes jeszcze dośc mloda. Na pociechę - na poczatku malzenstwa nie mialam kompletnie nic , trwalo dobrych pare lat zanim zdecydowalam sie na dziecko, potem nagle zlapalismy porzadne , satysfakcjonujace i diobrze platne prace i sie odmienilo. Mozna powiedzec , ze niczego mi nie brakuje .mawet mamy luksusik. Skoro jest zle , to potem musi byc lepiej.powodzenia!

Gość nannyNYC
I dziwic sie, ze ludzie wyjezdzaja za granice, tu przynajmniej nie ma takich problemow, nawet jesli sie myje te przyslowiowe kible (co w sumie chyba malo kto robi). Nie mowie, ze zyje w luksusie, ale pieniadze nie sa moim zmartwieniem.

Dla mnie to zawsze impuls do działania,jak się robi mniej to trzeba mieć więcej.Zawsze jak mnie bieda dopada wymyślę coś takiego że szybko odchodzi.