Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monik*

dodatkowe ogrzewanie

Polecane posty

witam! chcialam sie zapytac jak najtaniej ogrzeac dodatkowo mieszkanie?? mam stare wypaczone okna i mieszkanie nie trzyma tak ciepla pomimo centralnego ogrzewaznia, chcialam sie zapytac jak mozna dodatkowo ocieplic mieszkanie nie za drogo jesli chodzi potem o rachunki za energie. grzejnik olejowy 1500w? moze konwektor z nawiewem? 2000w? moze macie inne pomysly??

Gość ojojojjj
zdaje mi sie że dopóki nie wymienisz okien to wszystko będzie syzyfową pracą. Do szybkiego ogrzania najlepszy jest konwektor, ale za prąd zapłacisz tyle co za jedno okno(miesiąc)

najtaniej - gaz - w kuchni z piecyka, w pokoju - są grzejniki na gaz, kupujesz butlę, wstawiasz do \"osłonki\" i działa wyglada różnie, ale nie najgorzej grzejnik olejowy jest na prąd, ale nie zużywa tak dużo jak konwektor z nawiewem, który jednak jest szybki w działaniu, bo olejakiem to za 2 godz. nagrzejesz, a wentylatorem za 15 minut zależy, jak duże masz pomieszczenia i jak oszczędnie chcesz to zrobić

Gość ojojojjj
gdybym mieszkala w bloku, to balabym się gdybym się dowiedziala że sąsiedzi ogrzewają się gazem z butli. Dozwolony i bezpieczny do ogrzewania jest tylko i wyłącznie gaz ziemny. ale jeżeli mieszkasz w swoim domu to rób co chcesz-nie narażasz innych.

A w centralnym masz pompę ? Mozesz też wkleić takie ekrany ze styropianu i foli za grzejniki-ciepło nie będzie uciekało pod oknem 1 No i oczywiście kaloryferów nie mogą zasłaniać żadne firany lub załony !

Gaz z butli jest do niczego.Przy takim ogrzewaniu ból głowy pewny.Grzejniki nawiewowe mają to do siebie,że jest ciepło,kiedy są włączone.Pomyśl nad wymianą lub choćby uszczelnieniem okien,inaczej rachunki Cię zjedzą.

witam! dziekuje za pomoc, w jednym pokoju mam taka folie na styropianie co zabezpiecza sciane by cieplo szlo na pokoj, musze to zrobic w pozostalych pokojach na 4 pomieszczenia mam wymienione 2 okna ale zostaly jeszcze 2 najwieksze gdzie jest balko , ja mam okna nie wymiarowe i moje jedno okno to rzedu 1500zł z parapetem jestem sama wszystko oplacic musze sama wiec wszystko robie powoli slyszalam ze w tym roku zima ma byc bylejaka w grudniu na plusie ciekawe;)

jeżeli to stare budownictwo to proponuję Ci piecyk na drewno/wegiel taniej nie znajdziesz

Gość gość
Możecie użyć do tego, takiego systemu - http://www.thesslagreen.com/ I to będzie już doskonałe wsparcie dla utrzymania ciepła na odpowiednim poziomie, przy czym najwięcej z samej wentylacji oczywiście wyciągniecie latem.