Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no kto

KTO Jest w Londynie?

Polecane posty

Gość no kto

moze odpowie mi dlaczego tak ciapaci sa nie mile widziani przez Polakow?

Gość to proste smierdza na
odległość

Gość smierdza i sa
bardzo chamscy

Gość a ja slyszalam ze tylko
murzyni smierdza

Gość kirus a jestes w Londynie
to moze Ty sie wypowiesz na ten temat

Gość w londynie sa głównie
bezrobotni z polski

Gość no bez przesady
sama jestem w Londynie i zapewniam Cie, ze bezrobotni nie maja tutaj racji bytu(z tej prostej przyczyny, ze utrzymanie sporo kosztuje) Ci ktorym sie nie powiodlo zjezdzaja do Polski

wydaje mi sie ze nie ma co uogolniac, sa mieszane malzenstwa, pytanie brzmi zbyt ogolnie, jaki aspekt cie interesuje?

Gość no kto
wszedzie slysze ze ciapaci to fleje niemyte, w dodatku faktycznie sa nie uprzejmi nie uznaja zasad dobrego wychowania wiec pytam was czy to tylko obiegowa opinia czy fakt stwierdzony przez wiekszosc

Gość ciapatych sie nie lubi
ale ze fleje to nie slyszalam

Gość no kto
no ale dlaczego sie ich nie lubi? z jakich powodow?

Gość bo wala im stopy pono

to mity jak wiele innych problem jest ten ze wielu naszych rodakow zieje nienawiscia i pograda do tego co obce, w kraju tego sie moze tak nie odczuwa, ale gdy po wielu latach pobytu zagranica wpadlem do rodzinnych stron to uszom nie chcialo mi sie wierzyc, ale zdalem sobie sprawe ze nic sie nie zmienilo od czasu mojego wyjazdu, czas jakby sie w miejscu zatrzymal

Gość realista
hmm fakt nie mozna uogolniac ale faktem tez jest ze inaczej sa postrzegani przez meska czesc i inaczej przez zenska. Co ciekawe nawet ich smrod naszym i pozostalym slowiankom nie przeszkadza podobnie jak jeszcze bardziej smierdzacych arabow, cos chyba w tym smrodzie pachnacego jest, chyba $, cyniczny jestem?

sa pewne roznice kulturowe ktore moga wydac sie irytujace zalezy na kogo trafisz, rownie dobrze moga denerwowac sasiedzi zza odry czy buga, albo zza miedzy

Gość realisto moj drogi
walnoles taka notke ze musze odpisac, otoz moj drogi wierz mi na slowo ze gdybys mial wdychac ten smrod za wymienione dolary szybko bys zrezygnowal z owego bogactwa(pracowalam w hotelu, sprzatalam po ciapatych-jednym slowem to najbardziej brudny i zaniedbany narod)nie bede pisala szczegolow , ale podpisuje sie ze to fleje niemyte

jesli w swoim kontakcie z nimi wystepujesz z nizszej pozycji to oczywiste jest ze wszystko bedziesz interpretowac pod katem kasy, tak samo gdy sie spotkasz z bogatszym krewnym powiedzmy z hameryki czy antypodow, fakt ze czujesz sie nizej zaburza ci ocene sytuacji, owszem sa denerwujace osoby ktore tutejsi okreslaja slowem paki, ale sa tez ludzie okej

Gość ja tez pracowalam w hotelu
pracowalam 2 lata. Z moich obserwacji wynika ze najbardziej czystym narodem sa Japonczycy, a najbardziej brudnym i flejowatym sa ciapaci

przypomnialem sobie ze kilka miesiecy temu rozmawialem z jednym z wykladowcow na temat dlaczego w Polsce jaki i tym rejonie Europy panuja negatywne stosunki do obcokrajowcow np z Azji. otoz jest punkt widzenia ze zwiazane to jest generalnie z bieda, poczuciem zagrozenia i niepewnosci naszego jak tez innych narodow tej czesci Europy. mozliwe ze jest w tym troche prawdy.

Gość a ja mysle ze to kwestia
kultury i wychowania

Gość Kirus ale jak sie ma poczucie
zagrozenia do spraw ogolnej higieny osobistej?

wydawalo mi sie ze tematem jest dlaczego ciapaci nie sa mile widziani owszem temat zaczal sie po czesci skupiac na higienie z jakiegos powodu otoz trenuje z ludzmi roznych narodowosci, dzielilem kwatere na obozach sportowych z roznymi narodowosciami, bylem i jadlem u ciapatych, i powiem jedno ze nie moge podzielic wielu z powyzszych pogladow, nie dlatego abym ich uwielbial czy cos w tym stylu, ale dlatego ze lubie nazwac rzeczy tak jak je wodze niektorzy japonczycy potrafia sie obsesyjnie myc, a dzisiaj w brytyjskim serialu komediowym padlo humorystyczne stwierdzenie ze brytyjczycy maja alergie na wode, zobaczcie film "National Lampoons European Vacation" powiem jeszcze raz ze moja opinia jest inna, moze racja lezy po waszej stronie, nie mam z tym problemu, ale tym niemniej nie moge sie do waszych pogladow poprzec

ok. Kirus piszesz ze jadłes u nich i smakowało- ale nie zastanowiłes sie ani sekundy nad tym jak Oni przyzadzaja Owy posiłek i w jakim stanie pozostawiaja naczynia

wiem ze wiekszosc mezczyzn to wali, ugotuje i zostawi w zlewie, a reszta niech sie baba zajmie(tylko ze te ich pozostałosci po pysznej kolacji sprzata sie sie godzinami, ale tego juz zaden facet nie widzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

teraz sie ustosunkuj do wypowiedzi

nie mam problemu jesli chodzi o sprzatanie po sobie, ale dodam ze pewne naczynia lubie miec brudne :) po lepiej z nich jedzenie smakuje, a tak przy okazji na wesolo to kiedys kobity w pracy zablokowaly mi samochod i zmusily mnie do umycia po sobie :classic_cool: nie ma lekko ;) a jak robili jedzenie to mnie powiem szczerze nie obchodzi, mozesz zadac sobie takie samo pytanie kupujac jedzenie w supermarkecie czy restauracji, gdybym sie tym przejmowal to nic bym nie jadl, kilka tygodni temu jadlem surowa wolowine czy jakies inne egzotyczne mieso z afryki, powiem ze bylo smaczne, nie naleze do osob ktore maja jakies natrectwa jesli chodzi o przygotowywanie jedzenia itp

zreszta odbiegajac od tematu mam wrazenie ze cos cie gryzie jesli chodzi o role kobiety w domu ja na przyklad nie mam problemow z rownouprawnieniem tak w domu jak i gdzie indziej, ale inni czy tez inne maja z tym jak posmakuja ;) generalnie twoja uwaga odnosnie brudnych garow jest sluszna w 90 kilku procentach przypadkow i sie zgodze z toba

ale nie zrozumiałes o co mi chodzilo! Chodzi o sposob przyrzadaznia przez nich posilkow! Wali ich czy sie im przypali, i czy sprzataczka bedzie musiala spedzic 45 minut sprzatajac po nich !