Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmm co to

pexherzyki i zatoka douglasa

Polecane posty

Gość hmmm co to

wiem, ze to forum o ciazy, ale szukam odpowiedzi, a tutaj jest na pewno duzo doswiadczonych kobeit. lekarz stwierdził, ze mam troche płyny w zatoce douglasa oraz pokazal mi pecherzyki na jajknikach. czy to cos nieprawdilowego (biore tabletki anty)?

Gość hmmm co to
czy ktos wie??? prosze o odp

plyny w zatoce douglasa moga swiadczyc o stanie zapalnym a pecherzyki na jajnika to normalan rzecz.nic zlego.

Zatoka douglasa to takie miejsce między pochwą a odbytnicą. Przyczyn płynu w tamtej okolicy jest kilka. Jeżeli lekarz nie przejął się tym, i Ty się nie przejmuj. A pęcherzyki w jajnikach to takie miejsca, gdzie dojrzewają komórki jajowe. Na powierzchni jajnika widać pęcherzyki różnej wielkości, w zależności od stopnia dojrzałości kom. jajowej. Jak jajeczko dojrzewa, pęcherzyk pęka i uwalnia je do jajowodu.

Gość hmmm co to
ale ja biore tabletki antykoncepcyjne.. czy wtedy tez pechezryki powinny byc?

Gość hmmm co to
dziekuje, lekarka nic nie powiedziala, powiedziala, mze z tego bedzie dziecko kiedys :)

Gość no ja nie wiem czy
plyn w zatoce o niczym nie swiadczy...zmien lekarza.

Gość hmmm co to
czemu mam zmienic? bylam 3 miesiace temu u innego nic na ten temat nie powiedzial, dopiero ta powiedziala, ze jest, ale jest go niewiele - i tak moze sie zdarzyc. a sadziss, ze to cos powaznego?

Tak jak już Magdaa napisała - płyn może świadczyć o stanie zapalnym przydatków ale i też w najgorszym przypadku o nowotworze w tej okolicy. Ale równie dobrze może świadczyć o niczym. Jeżeli lekarz nie wdrożył diagnostyki, znaczy że nie jest to nic niepokojącego.

Gość wszystko ok
płyyn pojawia się w pewnych fazach cyklu. wyluzuj :)