Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WC-kwadrat

kobieta szczesliwa

Polecane posty

Gość WC-kwadrat

Jestem kobieta szczesliwa. Rano wstaje razem z moim mezem i gdy on goli sie w lazience, przygotowuje mu pozywne kanapki do pracy. Potem, gdy caluje mnie w czolo i wychodzi, budze nasza piatke dzieciaczków, jedno po drugim, robie im zdrowe sniadanie i glaszczac po glówkach zegnam w progu, gdy ida do szkoly. Zaczynam sprzatanie. Odkurzam, podlewam kwiatki, nucac wesole piosenki. Piore skarpetki i gatki mojego meza w najlepszym proszku, na który stac nas dzieki pracy Mojego meza, i rozwieszam je na sznurku na balkonie. W miedzyczasie dzwoni czesto mamusia mojego meza i pyta o zdrowie Swojego dziubdziusia. Tesciowa jest kobieta pobozna i katoliczka, znalazlysmy wiec wspólny punkt widzenia. Po milej rozmowie, jesli juz skonczylam pranie i sprzatanie, które daja mi tyle radosci i poczucie spelnienia sie w obowiazkach, ide do kuchni i przygotowuje smaczny obiad dla naszego pracujacego meza i ojca, który jest podpora naszej rodziny i dla naszych pieciu pociech. Kiedy juz garnki wesolo pyrkocza na gazie, a mieszkanie jest czyste, pozwalam sobie na chwile relaksu przy plycie z Ojcem swietym i robie na drutach sweterki i spioszki dla naszej szóstej pociechy, która jest juz w drodze, a która Pan Bóg poblogoslawil nas mimo przestrzeganego kalendarzyka, co jest jawnym znakiem Jego woli. Nie wlaczam telewizji, poniewaz plynacy z niej jad i bezecenstwo moglyby zatruc wspaniala atmosfere naszej katolickiej rodziny. Czasami haftuje tak, jak nauczylam sie z kolorowego pisma dla katolickich pan domu, albowiem kobieta nie umiejaca haftowac nie moze sie w pelni spelnic zyciowo. Kiedy moje dzieci wracaja ze szkoly radosnie swiergoczac, wysluchuje z usmiechem, czego dzis nauczyly sie w szkole. Opowiadaja mi o lekcjach przygotowania do zycia w rodzinie, których udziela im bardzo mila pani z przykoscielnego kólka rózancowego. Córeczki prosza, abym nauczyla je szyc, poniewaz chca byc prawdziwymi kobietami, nie zas wynaturzonymi grzesznicami z okladek magazynów, chlopcy natomiast szepcza na ucho, ze na pewno nigdy nie popelnia tego strasznego grzechu, który polega na dotykaniu samych siebie, ani nie beda ogladac zdjec podsunietych przez samego Szatana. Karce ich lekko za wspominanie o rzeczach obrzydliwych, lecz jestem szczesliwa, ze wczesne ostrzezenie uchroni moich dzielnych chlopców przed zboczeniem i abominacja. Mój maz wraca z pracy po poludniu. Witamy go wszyscy w progu, po czym myje on rece i zasiada do posilku, a ja podsuwam mu najlepsze kaski, aby zachowal sile do pracy. Potem mój maz wlacza telewizor i zasiada przed nim w poszukiwaniu relaksu, a ja zmywam talerze i garnki i zabieram jego skarpetki do cerowania, sluchajac z usmiechem odglosów meczu sportowego w telewizji. Wieczorem kapie nasze pociechy i klade je spac. Kiedy wykapiemy sie wszyscy, mój maz szybko spelnia swój obowiazek malzenski, ja zas przeczekuje to w milczeniu, ze spokojem i godnoscia prawdziwej katoliczki, modlac sie w mysli o zbawienie tych nieszczesnych istot, które urodzily sie kobietami, ale którym lubieznosc Szatana rzucila sie na mózgi, które w obowiazku szukaja wstretnych i grzesznych przyjemnosci. Zasypiam po dlugiej modlitwie i tak mija kolejny szczesliwy dzien mojego zycia. A teraz pytanie - co to k... jest ? Odpowiedz ponizej. FRAGMENT Z KSIAZKI: "Przygotowanie do zycia w rodzinie" - autor Maria Rys - podrecznik dla gimnazjum i szkoly ponadgimnazjalnej o milosci, malzenstwie i rodzinie - zaaprobowany przez MEN i oplacony z Twoich podatków. Cena detaliczna 12pln. Mozesz ja znalezc na http://www.edukacyjna.pl/ksiazka.php?id=4897

no i oto cała prawda o nas kobietach....a tak na powaznie co to za kiep wymyslił?????

Gość WC-kwadrat
autor Maria Ryś :classic_cool:

to Marysia jest posród tych 25% Polaków, którzy w pewnym wieku powinni odwiedzić psychiatrę...:D

Gość pajdusek
co to ma być ?!?!! przeceiż to jest bzdura,to ma być idealna rodzina,w dupie chyba ;d;d kobieto Twoi synowie to będa ciotunie i już a corki to ja niewiem .Ty swoje dzieci tylko krzywdzisz a niepomagasz im.ślepota niezna granic

o matko kochana...jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!!kot to napisal? daja to czytac dzieciom w gimnazjum? przeciez to chore jest, nie no bo zwariuje!!!

Gość cassdcd
osz... aż nieprawdopodobne ((.))((.))

Gość b/z
ja nie przeklinam, ale czasem, jak się wkurwię, to mi się jakiś bluzg wyrwie.A teraz rzygnęłam mięsem. Moje dziecko nie uczy się z tego podręcznika i nigdy nie będzie( dziękuję za zwrócenie uwagi). Zwolnienie mu napiszę do końca roku

Gość to podpucha
nie uzyto by słowa "gatki" Autorko topiku, powiedz jak jest naprawdę