Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

stokrotka_3

a jak to jest w koncu z kawa? mozna ja pic w czasie ciazy czy nie?

Polecane posty

mala kawke mozesz wypic chodzi o to ,zeby nie przekraczac dawki kofeiny na dobe nie pamietam juz jaka jest sorki. Mnie mowiono nawet dwie kawki na dobe spoko.

ja tez ostatnio ogladalam w Tv. program i tam lekarz mowil ze spoko.Mozna wypic jedna kawe i to nawet wcale nie jakas lure.Tylko wiadomo ze nia ma co przesadzac jak juz jedna kawe to nie potem 5 mocnych herbat jeszcze.W kazdym razie jedna kawa -ok.

Gość Wózeczek
Ja jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy zrezygnowalam z kawy. Po pewnym czasie zaczely sie bole glowy i ogolnie czulam sie do niczgo. Rozmawialam ze swoim lekarzem i on powiedzial ze nic w nadmiarze nie szkodzi. A powodem bolu glowy moze byc niskie cisnienie wiec kawa nawet wskazana. Wiec wrocilam bo porannej kawy. Rozpuszczalnej. Czasami zdarza mi sie jeszcze w ciagu dnia u mamy wypic 3 w 1 ale to juz sa zupelne siki jakbym capucino pila. Teraz 3 bylam na usg, Wszystko ok dzidzia duza i wspanaiala, ma slodka buziuke :)

Jak ja byłam w ciązy to gin mi powiedziała że jedna raz na jakiś czas w dodatku słaba z mlekiem to nie zaszkodzi

Gość można wypić
Można wypić kawkę, alę najlepiej rozpuszczalną i z mleczkiem. Kakao też w ograniczonych ilosciach, bo również zawiera kofeinę.

jasne ze mozna- czytalam ze 1 dziennie - mala- nie zaszkodzi. jak ma sie niskie cisnienie to tez lepsza kawa od lekow. ja nie pijam kawy- srednio za nia przepadam;)- jezeli juz to pol na pol z mlekiem. zdarza mi sie wypic ok 1-3 na 2 tygodnie;)