Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość indianka*

ostosc soczewek a okulary

Polecane posty

Gość indianka*

mam mocniejsze soczewki niz okulary w okularach- 1,5 -2,5 a soczewki -2,75 -1,75 moi znajomi maja szkla slabsze niz okulary poza tym bylam tylko na dopasowaniu gdyz soczewki nosze zazwyczaj podczas wakacji zastanawaim sie czy niezaczac nosic ich regularnie ale boje si eez zniszcze wzrok

Gość generalnie powinnas nosic
soczewki o takiej mocy jaka masz wade wzroku wieszkszosc okulistow doradza jednak o cwiarke slabsze bo oczy sie rozleniwiaja (i maja racje) ja np mam wade -3 na kazdym oku a soczewki i okulary nosze -2.75 i wszystko jest ok

ostrość soczewek kontaktowych a soczewek w okularach jest rożna. wynika to z tego,że soczewkę kontaktową ma się od razu na oku,a okularową nie ;) dl;aczego miałabyś zniszczyć sobie wzrok?

Gość krotkowzroczna
ja dostalam soczewki tak mocne jak wada wzroku choc lekarz pytał, czy nie chcę troszkę- słabszych, by nie przyzwyczajać oka - jak ktos wyżej napisał- by go nie rozleniwiać. Dziwne że lekarz dal Ci silniejsze soczewki niż wykazało badanie oka. Może coś mu się pomylilo. Linnnea nie przeczytałaś uważnie postu indianki ;-)

Gość indianka*

Gość indianka*
czyli skoro dla mi mocniejsze soczewki niz mam szkla to chyba sis pomylisl.. w takim arzie czy nastepne szkla moge kupic -2,5 i 1,5 czy jeszcze slabsze czy w ogole powinnam sama sobie zmieniac uich ostrosc?? ;(

Gość pierdololo
no wlasnei jak to jest .... upupupup

Gość pierdololo
upupupup

kazdy okulista przepisuje soczewski ciut mniej ostre od okular ow ja np mam wade -2,5 na obydwoje oczu a soczewski nosze -2,00 lub 2,15

Gość indianka*
ale czy ja moge sobei sam kupic slabsze????????? dochodze do wniosku ze cos jest nie tak skoro sa mocniejsze niz okulary tylko boje si e ze moge sobie zaszkodzic skoro lekarz przepusla mi 2,72 1,17 a ja np, kupie 2,5 i 1,5 help!!!!!!!!!!!

Gość dgsahchjgajrf
up

Gość generalnie powinnas nosic
spokojnie mozesz sama kupic takie jak chcesz najlepiej skontaktuj sie z innym lekarzem, a jesli nie chcesz to zawsze lepiej kupic ciut slabsze soczewki niz za mocne:)

Gość indianka*
uff... dzieki w takim razie ostatnie pytanie mam 1,5 i 2,5 w okularach wziasc szkla o takich parametrach i czy 1,25 i 2,25 ?? sa w ogole takie??

Gość indianka*
up:)

Gość MoniaJery
Zarówno soczewki jak i okulary dobierałam u okulisty w Centre de la Vision . Soczewki są ciut słabsze niż wskazywałaby na to wada.Wychodzi więc na to, że tak powinno być. Ma to sens - w końcu soczewkę nakładasz bezpośrednio na oko.

Gość gość
moge sobie zaszkodzic skoro lekarz przepusla mi 2,72 1,17 jakie 1.17? soczewki i okulary oznacza sie co 0.25 dioptri (najnizsza wartosc)0.25,0.5,1,1.25,1.75... itd nie istnieje moc 1.17