Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julittaa22

JUŻ WIEM CO ZROBIC ŻEBY WLOSY NIE WYPADAŁY

Polecane posty

Gość julittaa22

Postanowilam sie z wami tym podzielic chociaz nie wiem czy na kazda zadziala tak samo.Otóż mialam rozjasniane włosy (pasemka) ktore jak sie domyslacie byly bardzo suche,nie wiem co mi odbilo ze postanowilam pofarbowac sie na braz ale zamiast pieknej mlecznej czekolady wyszly mi prawie czarne na dodatek mialam plamy wiec musialam farbnac kolejny raz na ciemny braz tym razem.To co dzialo sie po tych zabiegach z wlosami przechodzi pojecie,wychodzily mi garsciami myslalam ze wylysieje.Postanowilam dac im odpoczac okolo 2 m-c az farba spłowieje i tym razem postawiłam na henne firmy VENITA (okolo 6 zł) koloru brazowego.Po tym jak zmylam henne nie moglam uwierzyc-ani jeden wlos mi nie wypadl przy splukiwaniu!!!! Do tego co pare dni nakladam maske TREATMENT WAX(wosk na ekstrakcie henny,do kupienia w aptece okolo 20 zł) i mam naprawde cudowne włosy :) Postanowilam ze juz nigdy nie naloze farby bo henna daje taki sam piekny kolor a na dodatek tak wzmacnia wlosy jak zadna odzywka.Polecam z calego serca!!!!!!

Gość julittaa22
A myslisz ze henna zawiera amoniak? Bo z tego co wiem to nie ma ani grama. I jest cudowna bo sama to sprawdziłam :P

Powiem Ci, ze z ta henna to Ameryki nie odkrylas. A Wax mi np nie sluzy. Po pierwszym zastosowaniu wlosy garsciami mi wychodzily :O A jak przestalam stosowac, przestaly i wypadac

Gość julittaa22
Moze i nie odkrylam ale smiac mi sie chce ze laski faszeruje wlosy odzywkami z reklam telewizyjnych i dalej placza ze im wypadaja.Moim zdaniem wystarczy tylko henna i po klopocie (chociaz nie wiem jak to sie ma do wlosow cienkich i delikatnych bo sama z reguły mam mocne i grube tyle ze zniszczone :|

ale ta henna,to ponoc ma sklonnosci do \"splywania\" z wlosow... a teraz deszcze,sniegi... strach sie bac..;)

Gość oco tu chodzi
a ten wax to jest wosk czy co?

Gość julittaa22
Wax to maseczka na włosy w postaci wosku,nakladasz ja na 30 min i spłukujesz.Jest dostepna tylko w aptece ale polecam :)

Gość też farbuję włosy henną
od kilku lat, nigdy nie uzywałam farby chemicznej, henna mi jak najbardziej odpowiada, to prawda, że spływa, ale tylko podczas spłukiwania włosów (jeszcze kilka dni po farbowaniu, woda jest pomarańczowa ), ale żeby w czasie deszczu, nieeeee:)

Gość oco tu chodzi
czyli wax wosk to maseczka a sam wosk to ułatwia modelowanie pazurków?

Gość katastroffffa
nie tylko w aptece...wosk. Poza tym henne jest dobra do czasu. Powodzenia , jak zechcesz zmienić kolorek(kobieta zmienną jest) to poczujesz wszystkie "przeciw". Każdy po hennie jest na początku "za". I cóż-ziemia nadal okrągła...

Gość katastroffffa
nazwa jest po angielsku.Jeśli na butelce szamponu jest napisane shampoo to nie mówicie szampon? To jest odżywka do włosów .

Gość też farbuję włosy henną
masz na myśli radykalne zmiany np. z brązu na blond? nie każda kobieta jest zmienną:)

Gość puchatek miś
co za brednie tu wypisujecie aby włosy nie wypadały nalezy je wzmocnic od srodka zadne odzywki czy henne nie pomoze brednie i jeszcze raz brednie

Gość oco tu chodzi
jak od środka leczyc wlosy i czym?

Gość julittaa22
Ja jak narazie nie mam w planach zmiany bo chce sobie odzywic włosy.Ale jak mnie kiedys najdzie zmiana koloru to odczekam sobie znow ze 2 miesiace i wtedy poloze farbe.Wiem ze nie mozna dawac farby jak sie farbuje henna ale i tak jestem jak najbardziej za :) A WAX to nie zadnen wosk do ukladania wlosow tylko maseczka

Gość julittaa22
To co powiesz na to ze mi pomoglo?? I nie wzmacnialam ich od "srodka"

Gość przecież są różna przyczyny
wypadania włosów, czasem może to być niewłaściwa pielęgnacja, i wystarczy tylko zmienic kosmetyki, zeby poprawić kondycję włosów, a puchatek miś niech wypije herbatkę na uspokojenie:)

Gość julittaa22
Hehe popieram :)

Gość Gośka786
A mi np. po hennie bardzo włosy zaczęły wypadać. Stosowałam Biotebal i było też cienko, potem Skrzypovitę - już trochę lepiej. Teraz myślę nad wypróbowanie VitalHair, ale chciałabym poznać Wasze opinie... Tutaj trochę wyczytałam: http://na-lysienie.pl/co-zrobic-zeby-wlosy-nie-wypadaly/ i ponoć jest naprawdę super... Ale no, sama nie wiem.

Gość KeepItUp
Termocap, Biovax, L'biotica, wspaniała regeneracja dla włosów. W końcu wyglądają jak trzeba.

Gość gość
Najlepsze rezultaty miałam z Elastabion Floslek, włosy odmieniły się bardzo szybko. W końcu są zdrowe i silne.

Gość gość
ja też po wielu próbach z różnymi sposobami na wypadanie włosów wreszcie odkryłam, jak to powstrzymać. Pomógł mi lek biotebal z dużą dawką biotyny. Kilkumiesięczna kuracja dała naprawdę świetne efekty