Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość demboris

EUTANAZJA - tak czy nie

Polecane posty

Gość demboris

jak w temacie. Jestescie za eutanazją czy przeciw? chcielibyscie miec prawo wyboru i dlaczego? kiedy eutanazja? zapraszam do dyskusji

Gość Amandzia
Oczywiście, że za. Gdybym miała się męczyć, cierpieć, wiedzieć, że nie ma już szans, to po co? Skoro mam być jak roślinka, nie mówić, nie oddychać, żyć za pomocą prądu, to ludzie! Nie warto...Po co skazywać się na dodatkowe cierpienie? Niestety nie jestem pełnoletnia i nie bardzo mogę o tym decydować:(A źle się z tym czuje, bo wiem, że gdyby nie daj Boże, miała mnie spotkać taka tragedia, to jak najprędziej chciałabym ukrócić sobie męczarnie...

Gość w tym kraju
eutanazji nie bedzie. Taki kraj:(

Gość Amandzia
To chyba wolę emigorwać;)

Gość w tym kraju
niestety, co robić. Ale co myslicie o tym ze nalezy strzec życia od poczęcia do śmierci? i ze śmierć powinna nastąpić naturalnie?

Gość Amandzia
Nie musi...Przecież Bóg jest dobry, zrozumiałby, że nie ma sensu cierpieć...Przecież to logiczne, ale jak tak patrzę na tą naszą, całą politykę, to jakoś się nie dziwię, że nikt na to nie wpadł...

Gość Anusia_smutasek
Jak najbardziej ZA Dla kogo- ludzi ciezko chorych, m in na depresje, ja choruje 6 lat, mimo leczenia, z kazdym rokiem jest coraz gorzej, wlasnie teraz chcialabym ubiegac sie o eutanazje a nie moge

Jestem jak najbardziej za...Pracuję w hospicjum i wiem,jak to wygląda.Niektórzy ludzie po prostu błagają o śmierć..nie chcą dłużej męczyć się w potwornym bólu :(

Gość demboris
ja jestem za w jednym przypadku tylko -jesli sama zainteresowana osoba prosi o śmierć nikt nie ma prawa jej namawiać ani naciskać... ale wiem ze jesli eutanazja bedzie mozliwa - bedzie nieść ze sobą wiele nadużyć, wielu osobom chorym bedize sie "pomagac"umrzec, mimo ze te bedą chciały żyć

Gość przeciw
przeciw. życie nie składa się tylko z miłości i beztroski, droga młodzieży wychowana na McDonaldowym żarciu. Życie to też smród, ból, śmierć.