Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldona22

BIK pytanko???

Polecane posty

Gość aldona22

hej mam pytanie czy po splaceniu dlugu w banku ,ban automatycznie wypisuje mnie z BIK,wiem,ze bede jeszcze tm istniec przez 5lat,ze kiedys nie spalcilam w terminie dlugu,ale czy bede mogla np wziac cos na kredyt,i czy sa jakies banki,ktore np nie sprawdzaja tego czy jest sie w BIKU przosze o jakies odpowiedzi

Gość aldona22
nikt nie wie??? nic

Bank Informacji Kredytowej to nie Rejestr Dłużników. Porządny Bank przekazuje informacje o swoich klientach i sprawdza w BIK-u nowych. BIK jest instytucją uwiarygadniania kredytobiorców i ostrzegania przed niesolidnymi lub zaciągającymi długi gdzie tylko się da. Nawet jeżeli je obsługują. W niektórych umowach banki zastrzegają sobie wyłączność współpracy kredytowej z klientem

To zależy od banku. Jest możliwość że jak w momencie ubiegania się o kredyt przedstawisz dowód wpłaty z którego wynika że wszystkie zaległości masz uregulowane to otrzymasz kredyt. Pracując spotkałam się też z praktyką że dopiero po 6 m-cach od momentu uregulowania należności klient mógł otrzymać produkt kredytowy.

Gość aldona22
hmmm ok dzieki za odpowiedzi,ale tak jak pytalam wiem,ze BS mnie wpisal do BIK,ale spalcilam juz wszystkie zaleglosci i czy teraz on mnie tez z niego wypisze,slyszalam cos ,ze ban ma na to 14 dni od wplacenia dlugu??

Gość ja Ci niestety nie pomoge
bo nie wiem:(

z tym wypisaniem z BIK to nie wiem kiedy się to dzieje. Najlepiej jak zapytasz w tym banku który cię tam umieścił.

Gość aldona22
hmm chyba tak musze zrobic,poczekam moze przysla mi jakies pismo,narazie tydz temu splacilam dlug,takze moze ban mi napisze ,ze jestem ''czysta'' u nich,dzieki za wszelka pomoc

Gość poszukaj moze czegos w necie

Gość ja nie wiem nic