Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy help hilfe

Bardzo prosze, niech mi ktos doradzi dobry krem z tzw. aptecznych!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pomocy help hilfe

Ma się nadawać do skóry trochę przetłuszczającej, ale po umyciu straszliwie ściągniętej, odwodnionej. Ale żeby dało się go używać zimą. Czyli żeby nie był bardzo rzadki i nawilżajcy, ale tez troszkę odżywczy. I żeby nie powodował powstawania zaskórników. Bardzo proszę, jeżeli ktos się zna, to niech mi doradzi:)🌻 Aha, mam 21 lat.

Gość pomocy help hilfe
Może jeszcze dodam, że teraz używam Iwostinu nawilżającego na zmianę z Neutrogeną z soją. Kremy ok, ale bez rewelacji, Rewelacją był Iwsotin, zwłaszcza po kremach Garnier:o, ale tak długo go juz używam, że przestal na mojej skórze robic wrażenie;)

Gość musisz sama szukac
pros o probki ja juz wydalam mase kasy na kremy apteczne ale mam skore atopowa sucha - mi pomagaly SVR HYdracuivre Nanobase Lichtena Emolium jakies pchysiogele bailneum i inne to go*na

Gość pomocy help hilfe
Tak, ale problem polega na tym, że ja w ogóle nie wiem, jaki ten krem mam kupić:) Próbki raczej sobie daruję, bo po jednym użyciu i tak nie będę wiedziała czy krem jest dobry. Ale nie wiem, jakie kremy w ogóle się nadają dla młodej skóry, żeby nawilżały dobrze ale nie zatykały porów.

Gość vichy vichy vichy

Gość pomocy help hilfe
No tak.... ale jaki Vichy?:O Poza tym nie mam zaufania do Vichy i opgólnie rzecz biorac jest to chyba najsłabsza marka z tych pozostałych. Wole jednak Avene lub LRP:)

Gość benny hill
thermal fix1

Gość pomocy help hilfe
a on się nadaje też na zimę?:( Vichy to to samo, co Loreal, a ja nie znosze tej firmy... I w dodatku moim zdaniem np. thermal fix 2 papycha pory i kiepsko działa:(

Gość pomocy help hilfe
*zapycha

Gość Jakastakasobie
Iwostin jest chyba jednak jednym z najlepszych. Ja swego czasu lubilam jeszcze LRP z serii do cery tradzikowej - alenie pamietam jak sie nazywal. Ale duzo lepszy od nich jest firmy Welede z serii irysowej -- na zime ten na dzien - w inne pory roku sprawdza sie bardziej nawilzajacy.

a dlaczego masz ściągniętą buzię po myciu??he? moze zacznij od zmiany specyfiku do mycia ja gorąco polecam Cetaphil (ok 30)bez użycia wody ,potem psik psik wodą termalną np Iwostinu ,wytarcie buzi do hysteczki jedn . i będzie okej

Gość miiiiiiiiiii
sproboj kremiku polpharmy EMU,jest niedrogi a naprawde super nawet pod makijaz:D

Dardia, lichtena, physiogel, cutibaza. ja mam cere mieszana i przebylam tradzik niedawno. jak wychodze z domu to klade najpierw emulsje matujaca z LRP a potem cutibaze badz dardie. :) humektan tez jest ponoc fajny ale nie mialam go. pozdrawiam :)

Gość piękna skóra
Po prostu ZIAJA KREM OLIWKOWY za 3,5 zł - rewelacja :)

Gość pomocy help hilfe
Ziaja zdecydowanie nie. Co do innych nie wiem waśnie... Kiedys był taki bossski krem Neutrogeny na zimę, który leczył w ogóle moją skoórę, był strasznie tłusty, ale koszmarnie wydajny i nie błyszczała się po nim skóra:) Ale teraz juz go w Polsce nie ma:( A przecież nie wyjade specjalnie żeby kupić sobie krem:o Mam sucha skórę... nie wiem, dlaczego. Po całym dniu sie świeci. Ale po umyciu (a używam właśnie albo Cetaphilu albo żelu Neutrogeny) jest różowa, a skóra łuszczy się płatami:o W zasadzie codziennie mogłabym robić peeling, ale oczywiście tego nie robię. Dziwną mam skórę. Strasznie schodzi, rogowacieje, ale jest w zasadzie trochę tłusta:O WIem, że powinnam ją nawilżac i tak staram się robić:) A twarz musze myć wodą, bo inaczej zapychają się pory i po kilku dniach robią sie krostki, taka nierówna skóra. No i nie wiem, co mam robić:( Teraz chyba przyzwyczaiłam się do tego Iwostiu i juz mi tak nie pomaga, mam wysuszoną i łuszcząca skórę po każdym myciu, nawet świeżo po peelingu...:o

ja uzywam nivea soft.....od wielu wielu lat..bo lepszego kremu nie bylo....przynajmniej nie wygladam juz jak waz zrzucajacy naskorek:) ten krem odmienil mi zycie

Gość pomocy help hilfe
hmmmm... ja używam Nivea soft do rak i do ciała, jako balsamu... Nigdy nie posmarowałabym sobie tym twarzy... W ogóle kremy Nivea Visage wyjątkowo podle jak dla mnie działają. Nie robia nic, sa tłuste, dziwne i zatykają pory. Tak samo AA czy Ziaja... Dlatego juz nie wiem, czeho mam uzywac. Liczyłam na to, że może ktoś ma podobne problemy ze skóra i znalazł rozwiązanie...

Gość Biodermine
kup krem biodermine, jest gesty szybko sie wchlania matuje i skora po nim bardzo miekka dla mnie rewelacja w aptece za 20 zlotych (jest w tubce jak masc ) producent Biocodex

Gość to lepiej kup
Xerial SVR

ja powyzej napisalam ci kilka kremow ktore stosowalam a obie mamy mieszane cery i nie chcemy zatykac porow. to sa wszystko kremy z apteki. cera mieszana jest specyficzna i dlatego ja ja najpierw matuje a pozniej chronie :)