Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zestresowana19-latka

Dziewczyny pomóżcie

Polecane posty

Słuchajcie mam taki problem! :( Zaczne od pocztaku mam 19 prawie 20lat staramy sie z chlopakiem o dzidziusia juz od maja.(prosze nie wypominajcie mi mojego wieku bo ja nie o tym chciałam rozmawiac mamy warunki i bardzo chcemy NAJWAZNIEJSZE) Poprostu kochamy sie bez zabezpieczenia nie liczymy czy dni płodne czy nie.W zeszłym miesiacu zaczelismy sie zastanawiac,ze może poprostu nie trafiamy w dni płodne.Cylke mam dosc regularne wiec w zeszlym miesiacu policzyłam sobie dni płodne i w 14 dniu cylklu(mam 28dniowe)kochalismy sie I do tej pory NIC!! Nie jestem w ciaży! Zaczynam sie obawiać ,ze jest ze mna cos nie tak!!Moze jestem bezpłodna (twu twu) Ale czym moze byc spowodowana bezpołodnosc?? nie chorowałam na zadne dziwne choroby nie miałam duzych stresów w ciagu swojego zycia miałam szczesliwe dziecinstwo itp.. PROSZE POMOZCIE!! zaczynam sie załamywac i poddawac :(

Gość salak
Idz do lekarza, porozmawiaj z nim, on powinien ci coś doradzić, i nie załamuj sie ludzie latami staraja się o dziecko:)

Gość a ja ja
Lekarze mówią, że problem zaczyna się, gdy przez rok kobieta nie zachodzi w ciążę. Niektórzy nawet przeciągaja do dwóch lat. Czasami tak jest, że jeżeli kobieta bardzo chce zostać mamą, to coś się w niej blokuje i nie potrafi zajść w ciążę. Najlepiej idź do lekarza, zrobi ci podstawowe badania i trochę się uspokoisz. Poza tym wyluzuj trochę, to dzidziuś się pojawi.

dzięki dziewczynki. Chodze co jakis czas do lekarza. Robie kontrolne badania co jakis czas USG i niby wszystko jest OK. Ale chyba,żeby sprawdzić bezpłodnosc trzeba jakies dodatkowe badania... tak? ja wiem ze ludzie staraja sie latami,ale to juz poł roku ...:(

Gość ulalalalal
Nic sie nie martw przestan az tak bardzo pragniec!! Zazwyczaj nie mamy tego co bardzo chcemy:)

Wiem że nie jest to łatwe ale musisz lekko przystopować.Nam zajeło to 9 miesięcy ,może dlatego tak długo bo wręcz obsesyjnie już myślałam o ciązy.Póki co starajcie się dalej.Mozesz też kupić w aptece testy owulacyjne(nie stosowałam ich ale dziewczyny tu je sobie chwalą)