Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżastinkaaaaaa

Oddać krew? honorowi dawcy? przeciwnicy? wypowiedzcie sie!

Polecane posty

Gość dżastinkaaaaaa

jak w temacie.. czyli ogrom watpliwosci :( wybieram sie,zeby oddac.. nigdzie nie mowi sie o zagrozeniach... jakie macie zdanie na ten temat?

ja tylko niestety raz oddawałam i przykromi żejużwięcej niemogę bo ostatnim razem prawie wykorkowałam na fotelu... oddawałabym codziennie jak bym mogła.

oddaje krew od ponad 3 lat. Jak poszlam pierwszy raz oddac to z kazdym metrem jak bylam blizej szpitala ogarnial mnie strach. Ale jak juz pielegniarka wbila mi igle strach ulotnil sie. Nad konsekfencjami nigdy za bardzo sie nie zastanawialam, zaznaczam tez ze nie oddaje krwi regularnie co 3m-ce bo co tyle moze oddawac kobieta, chodze jak mam czas. Oddawanie krwi a zarazem pomoc ludziom byla zawsze moim marzeniem, ktore zrealizowalam. Mysle, ze warto jest oddac krew o ile pozwala Ci na to zdrowie. Pozdrawiam

Gość mamkaaaaaaaaaaaaaa
Zdecydowanie jestem za,sama oddawalam jakiś czas temu za każdym razem jak tylko mogłam(tzn.jeśli dobrze pametam to można co 2 miesiące,albo i niepamiętam),niestety przy ostaniej wizycie w krwiodactwie lekarz zabronił mi przychodzić,powiedział,ze mi nie wolno mam bardzo zle wyniki.No i zakończyłam swoją kariere krwiodawczą na okolo litrze. Jakbym mogla oddawalabym do teraz.

Gość dżastinkaaaaaa
boje sie. kilkoro znajomych zrezygnowalo :o ja rowniez chcialabym pomoc..tylko nie wiem,czy zagrozenia sa duze...

musisz zwrocic uwage czy pielegniarka zmienia rekawiczki, daje nowe igly, pozatym wydaje mi sie ze duzych zagrozen ze strony szpitala nie ma. Slyszalam ze jezeli za czesto oddajesz to mozesz dostac nadcisnienie. Nie wiem ile w tym prawdy. Mozesz isc sprobowac raz oddac, jak nie bedziesz dsie dobrze czula to przeciez nie musisz oddawac kolejny raz. U mnie zreszta pielegniarka pyta sie podczas oddawania krwi czy wszystko jest ok, jezeli by nie bylo to przestaja pobierac krew.

Gość uiusaiodap
up?

Gość tez chcialm oddawac
krew ale okazalo sie ze przy nadcisnieniu nie mozna :\

Gość bezposrednio po oddaniu
zawsze sie zle czlowiek czuje:)-w koncu to pol litra krwi mniej wiec jesli masz oceniac to jakies 3 dni pozniej ale ja uwazam ze warto, przynajmniej raz na jakis czas