Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola00

czy w moczu mogą być krwinki czerwone i białe

Polecane posty

Gość jola00

jestem w ciąży i oddałam mocz do laboratorium i wyszło mi że krw. białe i czerwone są obecne? co to oznacza?

Gość ja podobnie jak
Erytrocyty, czyli inaczej czerwone krwinki w ogóle nie powinny występować w moczu. Leukocyty również. Podwyższone leukocyty mogą świadczyć o infekcji organizmu, czerwone również mogą o tym świadczyć, choć w drugiej kolejności. Koniecznie skontaktuj się z lekarzem.

Gość czy to może zagrażać dziecku

Gość ja podobnie jak
Myślę, że takich wyników nie wolno bagatelizować i jak najszybciej skontaktować się z lekarzem. Myślę, że żadnej infekcji nie można lekceważyć, a tym bardziej w ciaży. Leukocyty i erytrocyty w moczu mogą występować m. in. przy problemach z układem moczowym (pęcherzem, cewką, nerkami), trzeba dojść do przyczyny tcyh wyników. Pozdrawiam

Gość NataliaM
Z powodu licznych zmian w organizmie kobiet yw czasie ciazy czesto dochodzi do podobnych infekcji...podpisuje sie pod tym,aby szybko skontaktowac sie z lekarzem:)

Gość jola00
krwinki białe 1-2 wpw. czerwone 5 w pojed w prep. tak mam napisane , nie mogę rozczytać co w skł. mineralnych

Gość może ktoś też miał taki wynik

Gość Pliszka
taaak, tylko ze znacznei gorszy!!! leukocyty 500!!!! erytrocyty 25. niezle, nie? poszlam od razu z wynikami do poloznej w poradni K, ale ona powiedziala ze zle nasiklaam ;))) podobno musi byc srodkowy strumien, po uprzednim podmyciu sie, no ja o tym nie wiedzialam, wiec mam nadzieje ze t tylko przez to, natomiast ten wynik 500... wydaj esi emimo wszystko troche duzy, mysle ze to cos z pecherzem:/ miewam niestety drobne infekcje.. a czy ty mialas mocz "poprawnie" oddany, czy te zmoze tak jak ja nie zwracalas nan to uwagi?

Gość pojedyncze to nie tragedia
ale skonsultuj z lekarzem. Ja co prawda w ciąży nie byłam, ale krwinki przesłaniały cały obraz i skończyło się na karetce do szpitala - i cholera wi co mnie wtedy było :) ale już wszystko ok :)