Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZĘ O POMOC Z NIEMIECKIEGO

BARDZO PROSZĘ O POMOC W PRZETŁUMACZENIU TEKSTU DLA BIEDNEGO CZŁOWIEKA!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam! Bardzo proszę o pomoc, nie musi byc to dokładnie przetłumaczone, ale chodzi by sens został zachowany. To dla starszego człowieka, któremu ja nie potrafię pomóc, bo nie znam języka niemieckiego. 1. Zwracam sie z prosba o przyznanie mi prawa do ...... na rzecz adwokata X z kilku powodów. Jestem powaznie chory i posiadam 100% inwalidztwo i niezaleznie od tego w czasie tego postepowania powstaly powazne, bo tez zagrazajace mojemu zyciu schorzenia oraz z tym zwiazany szereg pobytow w szpitalu. Zalecenia lekarskie nie pozwalaly mi na osobiste zajecie sie moja sprawa w zwiazku z czym musialem oddac to w rece adwokata. Moje aktualne dochody są ponizej minimum egzystencji, wiec nie stac mnie na uregulowanie honorarium adwokatowi nawet w ratach. W zwiazku z tym ze wzgledow mojej sytuacji finansowej, a poza tym ludzkich i humanitarnych o uwzglednienie mojego wniosku. 2. Niniejszym stwierdzam, ze Pan X jest mi osobiscie znany i jest zaliczany jako jedna z wielomilionowych ofiar barbarzynstwa hitlerowskiego popelnionych na dzieciach. Na podstawie wlasnych ustalen oraz ocalalych nielicznych dokumentow stwierdzam, ze po aresztowaniu go przez Gestapo i zamordowaniu rodzicow Pan X byl najpierw umieszczony w obozie dla dzieci w Litz, gdzie pracowal w stolarni, a nastepnie wraz z innymi uwiezionymi dziecmi przy produkcji tornistrow i innego wyposazenia dla wojska. Pozniej zostal on przewieziony do KZ Auschwitz gdzie byl zatrudniony w IG Farben przy pracach pomocniczych na budowie Buna Werke. Byl on rowniez poddany pseudomedycznym doswiadczeniom. Z uwagi na stałe toczace sie sledztwo prowadzone przez Gestapo byl on wielokrotnie przewozony z KZ Auschwitz do KZ- Litzmannstadt, gdzie podczas kazdego pobytu zatrudniany byl przy produkcji wojskowej. W okresie powojennym p X byl przesluchiwany jako swiadek przeciwko zbrodniarzom hitlerowskim, a takze wspolpracowal ze mna osobiscie w wielu czynnosciach ujawniajacych zbrodnie hitlerowskie. Proszę dobrych o ludzi o pomoc w przetłumaczeniu tego tekstu. To bardzo ważne.

Gość pomogłabym ale też nie znam

Gość angielski to tak ale...

Gość za długie
z godzinę by mi zajęło...pomogłabym ale mam jutro kolokwium :(

nie mówię, że od razu wszystko, ale wystarczy jedno. Jak coś to podam e-maila cynamonka777@interia.pl byłabym bardzo wdzięczna

Gość nie znammmmmm

Gość ..........................sche

dziękuję :-)

Gość kto pomoze
kto pomoze????