Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnanana

byc kura domowa

Polecane posty

Gość annnanana

jak dajecie sobie z tym rade ja wychowuje dziecko nie moge pracowac i mam juz tego dosyc jak nie zwariowac?????czuje sie bez wartosci

Gość a to pech
ja własnie tego sie boje i zwlekam z ciazą.trzebabyło sie wczesniej zastanawiac.

Gość ulibuli
przestań o sobie mysleć jako o KURZE to lepiej się bedziesz czuć. nie jesteś kurą tylko kobitka która zajmuje sie dzieckiem - bo ciezko zostawic maluszka ot tak; zajmuje sie domem bo czasowo nie chodzi do pracy....i juz. Na wszystko w zyciu jest czas. a okreslenie KURA jest...okropne...ponizajace...w naszym społ (a moze i nie tylko naszym) niestety funkcj;(

Gość ulibuli
to co robisz MA wartość - od tego chyba trzeba zacząć;)

Gość carpe diem...
A czy latanie codziennie do kieratu na 10 godzin (8 w pracy plus 2 na dojazd) jest takie wspaniałe???? Opiekujac sie dzieckiem mozęsz uczyc sie jezykow, czytac ksiazki, jakos rozwijac sie, zanim wrocisz do pracy. Glowa do gory...

Gość ulibuli
o własnie...;) popieram carpe diem;) oprócz domowych zajęć, znajdż jakieś zajęcie-przyjemność....

Masz rację - można się trochę znudzić siedzeniem w domu, ale... Twojej wartości nie determinuje akurat fakt, że wychowujesz SWOJE dziecko, zamiast, jak ktoś wyżej napisał - odbębniać etat w firmie. Każdy mysli, jak mu wygodniej, ja uważam, że wychowywanie swoich dzieci jest bardzo ważnym etapem w życiu człowieka i nie powinno się mu tego zabierać. Moja mama siedziała w domu z nami do czasu, aż nie poszlismy z bratem do podstawówki. Z perspektywy czasu uważam, że jest to bardzo dobre rozwiązanie dla wszystkich. A mama teraz, zamiast starać się o wcześniejszą emeryturę (ma 53 lata), pracuje i spełnia się, mając już dzieci odchowane \"na swoim\" Nigdy o sobie nie mówiła, że jest kurą domową i nigdy na takową nie wyglądała - dbając o nasz rozwój, rozwijała się przy nas - języki, sporty... Zawsze zadbana, w domu czysto... Dla mnie jest to nadal niedościgniony ideał.