Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yaga

do kiedy drzemki?

Polecane posty

Gość yaga

proszę napiszcie jak wiecie, do jakiego wieku dziecko powinno mieć popołudniowe drzemki, bo mój maluch ma 2,5roku i już ani myśli o spaniu

Gość yaga
no dzięki za podpowiedź ,każdy ma gdzieś moje pytanie

Gość katkamatka
to chyba zależy i od temperamentu dziecka, i od tego ile śpi w nocy, ogólnie od rytmu dobowego... moja córka jak miała tyle co Twoje dziecko, nie spała w dzień ;) potem poszła do przedszkola i szybko przyzwyczaiła się do leżakowania! teraz ma 4 lata, wprzedszkolu grzecznie śpi... w weekendy jej sie to nie zdarza, no chyba, że jest chora...

Gość a ja ja
To indywidualna sprawa. Dużo też zależy od tego, kiedy dziecko wstaje. Np. mój syn sypiał popołudniami w dni powszednie, bo wczesnie wstaje, natomiast w weekendy spał dłużej, więc obywało się bez drzemiki. Jeżeli dziecko nie śpi, to nie ma sensu go zmuszać, bo wieczorem nie będzie chciało iść spać.

Gość Yaga
dziękuję wam, w zasadzie wolę jak nie śpi, bo wieczorem mam przynajmniej spokój już o 8. Ale czasami muszę coś zrobić, a nie mam go z kim zostawić więc go usypiam. Niekiedy usypianie trwa nawet godzinę- zwariować można.

o tym to by można było dyskutować..... są różne dzieci.Mój mały ma 14 miesięcy i zdarzy się jemu połozyć raz góra dwa razy w tygodniu na ok godzinke.A znam dzieci które mają 3-5 lat i potrafią spac codziennie po 2 godziny mimo że wczesnie chodzą spać i późno wstają