Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takahashi

Japonia-kraj kwitnącej wiśni

Polecane posty

bardzo zainteresowałam sie kulturą, obyczajami i językiem japońskim lubie słuchać j-music a kiedyś chce tam pojechać albo i zamieszkać piszcie miłośnicy japoni

tak wogóle to wszystko zaczeło sie od mang i anime..... no a potem coraz bardziej mnie wciągneło....

słówka japońskie ai - miłość ai shiteru - \"Kocham cię\" (to najmocniejszy sposób wyrażenia uczucia i używają go tylko osoby naprawdę sobie oddane) akai - czerwony Burausu - bluzka Bushi - japoński wojownik Bushido - \'Droga Wojownika\', najpierw niepisany, później dokładnie sformalizowany kodeks regulujący życie samuraja Cha - herbata Musuko - syn Musume - córka Kumade - bambusowe grabie, w karate nazwa złożonej powierzchni uderzającej Kumade - bambusowe grabie, łapy niedźwiedzia-jeden z rodzaji ułożenia rąk w karate Kumite - walka sportowa (dosłownie spotkanie rąk) Kuro - czarny ------------------------------------- troche słówek japońskich 🌻

a..to mój blog o japonii zajrzyjcie no i zostawcie wpisik www.japonia-momosu.blog.onet.pl

naprawdę nikogo nie interesuje Japonia..kraj z niezwykłymi obyczajami, ..przedziwnymi zwyczajami....

Gość YUKA222
Ja jestem japonka i milo mi że ktos sie interesuje moim krajem

Gość kazuya
tez jestem japonczykiem :classic_cool:

Gość ooooooooo
ja jestem z tokio a ty?ja tu studiuje a ty ??:)

Gość kazuya
pochodze z Kobe

Gość ponton 76
takahashi skąd jesteś?

Gość 1 zdanie
miszakałam przez 1,5 roku w Tokio :) i... tez się zakochałam.. Nie tylko w Japonii, jej kultirze i obyczajach.. ale i w mężczyźnie.. moim mężu.. Kiedyś- wrócimy tam...:)

Gość jako tako

Gość Marei
Heh, u większości fascynacja zaczyna się od mang i anime :D

Ja jestem z Elbląga (Polski)..no masz racje Marei..u mnie także fascynacja tym krajem poniekąd wzieła mi sie od anime.. bo było to jagby ,,pierwsze spotkanie

Gość głupi jasiek
Ja lubie hentai anime ;). Czy to też się liczy ?

Gość głupi jasiek
i jeszcze troche japońskich słówek: - aoi -> zielony/niebieski - i-i -> dobry - ie -> ród, rodzina - ka -> lekcja - ki -> drzewo - ke -> włosy - iku -> iść - ike -> staw - eki -> dworzec - oka -> pagórek - oku -> kłaść - kaku -> pisać - koi -> gęsty - koe -> głos - sa -> różnica - su -> ocet - se -> plecy - asa -> ranek - ashi -> noga - ishi -> kamień - ushi -> krowa - uso -> kłamstwo - okashi -> ciasto - osu -> pchać - shio -> sól ... Chvatit` :) .

--> dyżurne chamidło forum Nie. Obejrzałem parę filmów dokumentalnych. Za to byłem w Holandi. Też na tej podstawie nie mogę za wiele powiedzieć.

Gość głupi jasiek
Myrevin, to opowiedz o kobietach holenderskich :) .

--> głupi jasiek Jak tam byłem, byłem żonaty więc się nimi nie interesowałem. AA uogólniając. W Holandi(takie miałem wrażenie) ludzie zyja dwa razy woniej niż u nas.

Gość kimono
w Japonii nie bylam, choc bardzo bym chciala sie tam kiedys wybrac, ale od 6 lat pracuje w jap firmie takze zdazylam sie o nich pare rzeczy dowiedziec:D

Gość głupi jasiek
Myrevin, mówisz 2-razy ? Kurna, to ten nasz Beenhakker ma ze 150 lat :) .

hejka:) wejdżcie na mj nowy blog w części poświęcony także japonii www.mitsui.blog.onet.pl