Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królowiec

bishon

Polecane posty

Gość królowiec

Może wie ktoś coś na temat tych piesków??Czy rosną duże?jak jest z ich siercią tzn wełna??

masz może komunikator wysłałabym ci fotki i coś opowiedziałą o tych pieskach:)

Gość królowiec
w pracy nie mam....dopeiro jak będe w domku to ewentulanie sie odezwę.... A jaki jest koszt takiego pieska??rosnie duzy?

Gość królowiec
no to nawet nie tak dużo jak piszesz ze do 500 zł A pwoiedz mi im ta sierść taka dluga rośnie że tzreba podcinać czy jak??

tak trzeba ją podcinać. Mój teść chodzi do fryzjera z nim bo akurat ten fryzjer ma golarkę dla owiec(zwykłe nożyczki nic nie dadzą;)) A sierść potrafi długa urosnąć.

Gość królowiec
heh fajnie.Jak zobaczyłam zdjecia tego pieska to się zakochałam:) A co jaki czas tzreba chodzic do fryzjera orientujesz sie moze?

na wiosnę żeby nie było pieskowi gorąco :) Najsłodziej wyglądają z długimi włosami:D Mam na kompie fotkę zrzucę na fotosik i zaraz podam :) Tak mniej więcej psiak wygląda jak jest dorosły.

Gość królowiec
dzięuje Ci bardzo

Gość jaktotak*
Ja też się zakochałam ;) Zawsze mi się te pieski podobały tylko nie wiedziałam jaka to rasa. Cudne ;)

Gość królowiec
zaraz zobaczymy fotkę dorosłego pieska;) ale bede męczyc dzisiaj narzeczonego;)

Gość casdc
Hanuś, ale o czym ty piszesz bo nie o bichonie! Bochony to małe pieski ozdobne, do kolana to może małemu dziecku sięgną. Kwota 900 za pieska to mało, jeśli są rodowodowe, jeśli zaś bez rodowodu to sa mieszańcami i cena jest wysoka. Tuż masz fragment o rasie: Cechy charakterystyczne rasy: Wysokość w kłębie: około 30 cm, waga: 5 kg. Temperament: Pogodny towarzysz, zabawny, wierny i grzeczny w stosunku do dzieci i innych psów. Ma zachwycający charakter pełen czaru, mądrości, wesołości i uczucia. Jest czujny lecz nie hałaśliwy, idealnie nadaje się do trzymania w mieszkaniu. Szukaj w necie bardziej wiarygodnych źródeł niż ogólne forum dyskusyjne.

One są boskie. W przyszłym roku teść ma dopuścić ją i prawdopodobnie weźmiemy suczkę. Z tego powodu że nasza młodsza pociecha prawdopodobnie ma alergię a ten pies jest specjalnie dla alergików. Z wyglądu jest troszkę podobny do pudlów..ale pudle się nie umywają do niego ;) http://images1.fotosik.pl/248/69fea3a0d7f260f5med.jpg

Faktycznie z baretem mi się pomyliło:) hehe. Z wyglądu podobne ale wielkość inna :)

Gość królowiec
nie rozumiem ?

Gość królowiec
halo jestes hanus?

Gość axsaxxs
z barbetem?

Gość królowiec
nie no juz sie pogubiłam.....:)

Gość casdc
ano, jak z barbetem, to rozumiem (to wyżej też pisałam ja, jako axcośtam) a o bichonach kolejny link http://rasy.4lapy.info/L-rasy/b/bichon%20frise.html to rzadkie psy (barbety jeszcze bardziej, nie wiem czy w Polsce jest jakiś) i nie ma o nich dużo, najlepiej zajrzeć na strony hodowców gdzie piszą o konkretach i praktyce, bo sam opis rasy to czysta teoria i nie mówi wiele o tym jaki ten pies jest na co dzień

Gość królowiec
DZIĘKUJE cI BARDZO