Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Święta Wincenta

Bielszczanki i Bielszczanie- wpisujcie się

Polecane posty

Nie,ja mieszkam w Cieszynie.:) Trochę w polskim,a trochę w Czeskim.A przykleiłam się do Was dlatego,że chciałam się dowiedzieć,gdzie znajduje się pewna instytucja.Pisałam o tym.Muszę tam być,a nie znam Bielska i myślałam,że ktoś z Was mi wytłumaczy,jak tam dojechać,tzn.jakim miejskim autobusem,ile przystanków,ile bilet kosztuje,gdzie kupić i takie tam........ Mogę liczyc,np.na Ciebie-Wincento?🌻 ♥♪♫

Ja mam zamiar jechać autobusem,nie pociągiem. Taki ogólny zarys mam,ktoś mi już kiedyś,tzn.3 lata temu tłumaczył,ale wiesz,przez 3 lata mogło się bardzo dużo zmienić. Chodzi mi o Sąd Okręgowy.Ponoć od Dworca PKS jedzie się tylko 2 przystanki,dlatego nie opłaca się brać Taxi. A do sądu się wybieram i wybieram........Jednak w tym roku muszę tam już(wreszcie)zajechać.Chcę złożyć pozew rozwodowy. Napisz mi,co i jak.Będę bardzo wdzięczna 🌻 ♥♪♫

http://www.bielsko-biala.so.gov.pl/ Sąd jest niedaleko Rynku w Bielsku, na starówce. http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=s%B1d+okr%EAgowy&loc=bielsko+bia%B3a&Submit.x=0&Submit.y=0 PKS jest zaraz na przeciwko PKP ;) Najlepiej jak wsiądziesz w autobus nr 4 (staje on na ul. Piastowskiej, trzeba przejść przejściem podziemnym) jadący na osiedle Złote Łany i faktycznie wysiądziesz na drugim przystanku. Później już uliczką za przystankiem prosto do góry, po jednaj stronie będzie targ, po drugiej plac Mikołaja z katedrą. Sąd jest na ulicy przylegającej do placu Mikołaja, na pewno trafisz ;)

Kruca,z mężem rozstałam się kilka lat temu.Myślałam,że ten rozwód to będzie tylko formalność.Ale powiem Ci,że jak sobie pomyślę o tym rozwodzie,to coś mi się robi.Jednak jest to wielkie przeżycie,mimo,ze nie jesteśmy już kilka lat ze sobą. Dobrze,że znieśli tzw.rozprawę pojednawczą.Myślę sobie,że na pierwszej i jedynej wszystko sędzia załatwi. Reasumując,raz pojadę do Bielska złożyć pozew,a drugi raz na rozprawę.Bo wyrok chyba pocztą przysyłają. Jakoś to będzie.Nie ja pierwsza się rozwodzę. Dzieci nie mamy to pójdzie,jak z płatka. Kiedy brałam ślub myślałam,ze będziemy do końca razem.Ale,niestety......:( Nie udało się. A jaka w Bielsku pogoda?taka jak w Cieszynie?Czyli mżawka,mgły i zimno jest? A ta \"paryżanka\" może z Bielska pochodzi i dlatego siedzi na Waszym topiku.Chce w Was wzbudzić zazdrość,że mieszka w Paryżu?Śmieszne mi się to wydaje.:D Jeszcze raz dziękuję,że mi pomogłaś 🌻 Mogę od czasu do czasu zajrzeć do Was?Niczym nie będę się chwalić!:D :D :D ♥♪♫

Rozwód to na pewno nic przyjemnego, ale będziesz wolna i na pewno poznasz jakiegoś super fajnego faceta i z nim będziesz do końca życia ;) Głowa do góry 🌻 Jasne, że zaglądaj. Topik tak umiera smiercią naturalną co jakiś czas bo chyba ludzi z bielska nie ma na kafe albo się do tego nie przyznają :P Paryżanka jest z bielska a teraz mieszka w Paryżu i nie chwali się tym, po prostu lubię jej podokuczać- zreszta tak jak ona mnie :P Dziś pogoda super, słońce świeci, złote liście na drzewach a cześć już szeleści pod nogami. Mam nadzieję, że zima nie przyjdzie prędko bo nienawidzę zimna, śniegu i tego ubierania się po zimowemu 😠 Gdyby była taka jak w zeszłym roku to byłabym szczęśliwa :)

Wiesz,ja już mam faceta>:) Jesteśmy ze sobą klika lat i najwyższy czas,żeby to zalegalizować.Ale to nastąpi najwcześniej w przyszłym roku. Też różnie bywa,czasem jest nie do wytrzymania.Ale później wszystko mija i jest OK.:) Zauważyłam,ze ten topik umiera.Jestem na Kafeterii już dosyć długo i widziałam,że kiedyś był zawsze na pierwszej stronie,na samej górze.Później coraz częściej widziałam go na dalszych stronach,aż popadł w zapomnienie.Wtedy się zmartwiłam i czyniłam sobie wymówki,dlaczego wcześniej,nie pytałam o ten Sąd............ Później Figaa,założyła topik: \"Dla wszystkich z woj.śląskiego\".Ucieszyłam się,jak zobaczyłam Twój post na tym topiku. A tu druga niespodzianka:więcej się nie odezwałaś.:) Ja zresztą też juz tam nie piszę,ale to jest inna sprawa. Najważniejsze,że wszystko się dobrze skończylo i wiem,co i jak.:) Przysłowie dobrze mówi:kto się lubi ten się czubi. Widac tak z Wami jest.I dobrze.:) Tak pogoda się poprawiła.U nas też dzisiaj świeciło piękne słońce i było ciepło. Piszesz,że chciałabyś żeby zima była taka sama,jak w zeszłym roku.A kto by nie chcial.......:D Kończę to pisanie,bo jakiś elaborat mi wyjdzie(a raczej już wychodzi). Pozdrawiam 🌻 ♥♪♫

Ja nawet nie pamiętam, że się tam wpisywałam :D Jakoś nie mam sentymentu do woj. śląskiego i raczej nie utożsamiam sie z tym topikiem. Przez dość długi okres czasu pracowałam w Katowicach i teraz mam dość wszystkiego co śląskie, a szczególnie tedo przeświadczenia ślązaków, że sa odrębną narodowością :O No przesadziłam, nie wszystkiego mam dość ;) Sklepy mają fajne i takie jakich w Bielsku nie ma :P Raz na dwa tygodnie tam jestem ze względu na studia to wizyta w centrach handlowych jest obowiązkowa :classic_cool: Miłego weekendu ;)🌻 🖐️

No,ja jakoś tez się dziwnie czuję w woj.śląskim.:D Lepiej było,jak Cieszyn nalezał do bielskiego.Katowice nas lekceważą i w ogóle........ Co my mamy z nimi wspólnego?Nic! Mamy inną gwarę,kulturę,inne postrzeganie świata,inną mentalność.:) A najgorsze u górnoślązaków jest to,że właśnie postrzegają się,jako odrębny naród.:O Walczą o autonomię dla Śląska,oczywiście Górnego.Ciekawe,co im wyjdzie z tego. Ja w Katowicach byłam 2 razy.Prawdę powiedziawszy,nie podobają mi się.:) A po sklepach nie chodziłam,to nie wiem,jakie mają. Mnie wystarczą sklepy w Cieszynie i w Czeskim Cieszynie.:) Jestem taką lokalna patriotką.:D No,Ty studiujesz w Katowicach,więc jestes skazana na nie.:D :D :D Miłej niedzieli życzę 🌻 Nie zapomnij przestawić zegarka.:) ♥♪♫

Jak bym mogła zapomnieć przestwić- przecież to godzina dłużej spania lub imprezowania :classic_cool: Katowice mi też się nie za bardzo podobają ale trzeba przyznać, że ostatnio bardzo sie zmieniają, odnawiają budynki, naprawiają drogi... Tak z trzy tygodnie temu szukałam w katowicach pewnej instytucji więc musiałam pojechać trochę poza centrum i tam też nie jest tak najgorzej ;) Oczywiście to są Katowice więc piękne nigdy nie będą ale już nie są tak odrażające :P Miłego tygodnia życzę 🌼 ;) 🖐️

Ja Tobie też życzę milego tygodnia.:) Jest szansa na to,ze W-wa się nie wyrobi z budowa stadionu i wszystko zacznie się(chodzi o 2012 rok) w Chorzowie!:D Bardzo bym się cieszyla z tego.Śląsk zostawili w odwodzie,kanalie.:O ♥♪♫

Ja tam tak sie z tego nie cieszę :O Bardzo bym chciała, żeby te mistrzostwa były w Polsce, bo kocham piłkę nożną, namiętnie ją oglądam w tv a nawet chodzę oglądać na żywo :classic_cool: Więc taka okazja, żeby zobaczyć najlepsze zespoły na polskich stadionach to naprawdę wspaniała perspektywa. Niestety w Polsce wszystko trwa miesiącami, nawet uchwalenie i podpisanie przez prezydenta jednej ustawy :O To wielki prestiż dla kraju zorganizować mecz otwarcia. Przeważnie odbywają sie one w stolicy i tylko nasi \"działacze\" uważają, że to tak łatwo przenieść go do innego miasta. A na taki krok muszą się zgodzić władze UEFA. A stadionu śląskiego nie lubię bo nic tam nie widać na boisku, lepiej siąść przed tv bo oglądanie meczu z lornetką jest co najmniej śmieszne :P No i jest strasznie przestarzały, nikt już nie buduje w nieckach a szeroka bieżnia nie daje tak fajnego uczucia, ze siedzi się prawie na boisku ;) Ty chyba spać nie możesz bo zawsze odpisujesz po północy :P 🌻 🖐️

O tym,ze zawsze(przeważnie) odpisuję na posty w nocy,nie pierwsza Ty zwróciłaś uwagę.:D Tak jakoś się składa,że późnym wieczorem,albo w nocy,mam spokój,mogę poczytać i popisać. Faktycznie,tak się głupio nauczylam,że chodzę spać o 1 lub 2 w nocy.Co z tego,że położę się wcześniej,jak spać nie poradzę.......:( Dzisiaj odpisuję wcześniej,żeby nie było,że tylko w nocy piszę.:D:D:D Ja od dawna,nie chodzę na mecze,na stadiony.Boję się tych burd,które wywołują szalikowcy.Normalny,ludzki strach.Ale w TV oglądam,co prawda,nie wszystkie,ale zdarza się.:) Pewnie,że głupio,żeby mecz inauguracyjny nie odbył się w stolicy.:O Ale popatrz: oni nawet nie mają jeszcze lokalizacji nowego stadionu.Jak tak dalej pójdzie,to stadion będzie,ale po roku 2012.Jak Euro będzie tylko wspomnieniem. No dobrze,zobaczymy,co wymyślą mądre głowy. Z tego,co piszesz wynika,że jesteś zagorzałą kibicką(chyba można tak napisac?) Jakiemu klubowi kibicujesz?Masz jakiś ulubiony? Szkoda,że tu jakoś markotno się zrobiło.:( Ciekawe,dlaczego ludzie przestali pisac na tym topiku. Pozdrawiam 🌻 ♥♪♫

Gość Dżizys
heja--------ja tyz z Bielska-od niedawna :D

witam witam Wicia ;) sie mano Marketa...pochodze z Bielska, a dokladnie ze Straconki... fakt, ze jestem na obczyznie i przyjezdzam rzadko nie znaczy wcale, ze nie mam sentymentu do tego miasta...wrecz przeciwnie. Wciaz mam tam rodzine i przyjaciol... a Wicia ma racjie... uwielbiamy sie!!! Tak tak topik zaczal umierac...ja nie mialam przez dluzszy okres czasu dostepu do internetu... a inni, no coz, kiedy zabraklo moich slownych wojen z Wicia, nie mieli sie z czego smiac...

Uwielbiam piłkę nożną :classic_cool: Jestem lokalną patriotką i najbardziej kibicuję drużynie Podbeskidzia Bielsko- Biała. Są w czołówce II ligi i mam nadzieję, że już niedługo awansują do ekstraklasy ;) Poza nimi kibicuję też Legii Warszawa :classic_cool: A z zagranicznych Manchesterowi United, Barcelonie i Juventusowi Turyn ;) Jak byś płaciła rachunki za prąd i internet to by ci nie odcięli :O:classic_cool: A tak w ogóle to 🖐️ laski ;) PS chociaż i tak ja jestem najlepszą z was :classic_cool:

...kurde babka ty to zawsze wiesz, co w trawie piszczy!!! uufff ciezkie czasy byly, co zrobic... a co u reszty bielszczan? mankey sie wylamal, nie wytrzymal stresu biedak!!!