Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KIRTUKA

Jak to jest ze szwami po porodzie nie są rozpuszczalne ???

Polecane posty

Gość KIRTUKA

Wszędzie czytam ze dziewczyny piszą że mają parę dni po porodzie sciągane szwy po szyciu pochwy , jestem zaskoczona bardzo bo rodziłam pierwsze dziecko 10 lat temu i szwy były rozpuszczalne nic mi na pewno nie sciągali . Teraz jestem w 39 t.c. i ciągle myślę o tych szwach . Może są takie i takie miała któraś te rozpuszczalne???

Gość justalala
ciecie po cc szyte jest normalnymi a jak rodziłas normalnie to tam "na dole"masz rozpuszczalne

Gość KIRTUKA
Ale jak czytam np. na listopadówkach to tam dziewczyny piszą po paru dniach po porodzie siłami natury że mialy sciągane szwy . Nie mówię o CC bo to normalna operacja więc normalne że szwy trzeba wyciągnąć

Gość mama Pawełka
Ja rodziłam 6 lat temu i 5 miesięcy temu i niestety były zwykłe. Na 6 dobę po porodzie musiały być zdjęte :(

Ja urodziłam córeczkę w styczniu tego roku i szwy miałam rozpuszczalne.

Gość KIRTUKA
W takim razie ssą dwa rodzaje może trzeba poprosić o rozpuszczalne???

Ja miałam szwy rozpuszczalne, rodziłam 1 listopada, a dzisiaj miałam szwy ściągane.Połozna powiedziała, że same się rozpuszczą po jakimś czasie, ale mnie bardzo bolało, czułam takie ciągnięcie, więc mi je zdjęła, i od razu czuję się lepiej - lepiej się chodzi, siada, obraca na łóżku.

Gość justalala
wspołczuje po normalnym porodzie byc szytym zwyklymi nicmi-no ale przeciez jak kobieta popeka wewnatrz to tam daja rozpuszczalne!!!???a ciecie zwykłymi?

Gość klara 82
na dobrą sprawę skóra też może być szyta szwami rozpuszczalnymi. wg mnie to zależy od wyposażenia oddziału.

Ja byłam szyta wewnątrz rozpuszczalnymi, na zewnątrz miałam ściągane. Zdjęte ok. 10 dni po porodzie.

do porodu naturalnego sa zakładane 2 rodzaje szwów-rozpuszczalne i normalne a do cc tylko normalne

Gość klara 82
wg mnie to zależy od funduszy iszpitala i standardów w nim przyjętych.

Gość kaaaaaaaaaa
a ja sie zastanawiam wlasnie nad tymi szwami, rodzilam 2tyg temu normalnie bez nacinania ale dla estetyki:) mi w srodku założyi szwy tylko nikt mi nie powiedzial czy rozpuszczalne czy nie i caly czas sa

Ja miałam na zewnątrz normalne, które trzeba było wyciągnąć po tygodniu. Przy okazji położna zobaczyła jak macica się obkurczyła itd. A wewnątrz miałam/mam rozpuszczalne.