Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

clint eastwood

skorzany plaszcz a zima

Polecane posty

nie umiem znalezc kurtki na zime i w pewnym sklepie zobaczylam skorzany plaszcz w kolekcji zimowej i zaczelam sie zastanawiac jak takie cudo zachowuje sie zima? ma ktoras jakies doswiadczenia-bez zadnej super ocieplanej podszewki-taki zwykly cienka podszewka...trzyma cieplo zima czy tez ziebi??

Gość zimno jak piernik

Gość plaszcz skorzany trzyma cieplo
ale na zime absolutnie sie nie nadaje jesli nie ma ocieplenia-byc moze w tym sklepie sprzedaja oddzielnie podpinki do plaszczy

Gość skóra to super rzecz na
jesien i zime! choc osobiscie wole kurtki :) w kazdym razie idealna ochrona przed wilgocią !!!

Gość ja taki płaszcz mam
i zakła dam pod niego gruby sweter. Na siarczyste mrozy lepszy jednak kożuch:)

Gość upupupuuuuuuuuuuuuuh
tez mnie to interesuje-ja widzialam ze skory ekologicznej w orsay`u, jak myslicie jak taki plaszcz sie moze sprawdzic?

Gość z ekologicznej na pewno nie
bo ma zupelnie inne wlasciwosci niz skora naturalna jest nie bedzie takiej zimy jak w zeszlym roku to z podpinka albo grubym swetrem ci wystarczy

Podobno zima ma być łagodna w tym roku, więc może przetrzymasz w tym płaszczu. U mnie by się nie sprawdził, ja zmarźluch jestem. :)

Gość ked
jestem maniaczką skórzanych płaszczy ...więc: - jeśli ma być na zimę to sprawdź czy nie ma za dużo rozcięć (czy guziki są do dołu, czy nie jest z rozporkiem na dole, czy u góry jest jakieś zapięcie czy tylko rozchylony kołnierz ) - to ważne, bo może podwiewać i wtedy robi się zimno, brr... - skóra świńska (ta twarda- Pormod, C&A, Orsay) jest cieplejsza, ale musi być dobrze dopasowana jak na zimę ma grzać. Te miękkiej skóry (Zara, Bata) są bardziej "otulające" ale bez jakiegokolwiek ocieplania nie polecam. - światną sprawą (na zimę) jest płąszcz skórzany z paskiem (np. Orsay). - generalnie korzuszek jednak jest cieplajszy, a pikowana kurtka wygodniejsza. - skorzany, nawet średnio ocieplany pląszcz możesz spokojnie nosić i wiosną i jesieną bo nie jest w nim za gorąco. - płaszcze "ekologiczne" szczerze odradzam. Plastik staje się na mrozie sztywną zimną ...zbroją. - ja tam nosze płaszcze skórzane zimą/wiosną/latem.Jak jest zimniej dodaję do nich na wierzch wełniane poncza, duże szale