Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość satiii

Moze ktos z was wytłumaczy mi w przystępny sposóbantyciała

Polecane posty

Gość satiii

mam zrobione badania na antyciała TPO TSHR i 17 OHP ,czekam na wyniki ale co to wogóle oznacza? z góry dziękuję

Gość satiii
nikt nie wie ? :-(

Gość pani zywieniolog
hmm....w najpsrostszy sposob-antyciala to cos co produkuje Twoj org w celu chronienia sie przed choroba!np zlapal Cie wirus- wyobraz sobie ze wtedy antyciala to jest taka "armia ktora idzie walczyc z tym wirusem"! antyciala przyczepiaja do siebie czastki wirusa i inaktywuja go czyli zabijaja! to na co masz badanie to chca sprawdzic czy masz antyciala na cos czyli czy Twoj organizm sam sie potrafi bronic!mam nadzieje ze jasno wytlumaczylam!

Gość pani zywieniolog
ale co to jest TPO itd to nie wiem!nie wiesz na co masz badania robione?nikt Ci nie owiedzial? uh-nasza sluzba zdrowia jest beznadziejna...

Gość sati......
generalnie chodzi o tarczyce,ale juz chyba wiem o co chodzi :-0 :- ( dziękuje za odpowiedz

Gość sati......
przewlekle zapalenie autoimmunologiczne,organizm wytwarza przeciwciała skierowane przeciw tkankom tarczycy :-(

mówicz o przeciwciałach przeciwtarczycowych Anty TPO Anty TPG w skrócie to atakują one tarczycę niszcząc ją jak będziesz miała wyniki daj znać najlepiej łap mnie na LIVECHAT na www.sklep.starania.pl

Gość satii
Ok,dzięki za odpowiedz.Wyniki będą za miesiąc ( nawet do 3 ) ponoc nie sa to standardowe badania,odczynniki są bardzo drogie i czekaja aż uzbiera się więcej próbek do badania

Gość satii
A jesli okaże sie że mam te przeciwciała ( lekarz powiedział ze raczej będe je miała i wpisał w karcie ze szpitala rozpoznanie :Morbus Haschimoto- miałam robione mnóstwo badań na oddziale endokrynologii,nie wiem z kąd ta pewnosc pomimo ze nie ma jeszcze wyników -to czy jest to groźna choroba,zagrażająca mojemu zyciu?

Gość do satii
A jakie masz objawy??

Gość satii
niedoczynność tarczycy ...i tyle ,miałam robione mnóstwo badań,usg tarczycy wszystkie badania hormonalne ,od jakiegos czasu łykam letrox więc TSH jest juz w normie,za miesiąc mam zadzwonic do szpitala czy są juz wyniki (chyba jedynym objawem jest niedoczynnośc tarczycy )