Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alpejskie Mleczko

co to znaczy second-order belief

Polecane posty

Gość Alpejskie Mleczko

.. albo second-order intention.. pomózcie proszę , tłumaczę jakis tekst psyhologiczny i żaden słownik nie pomaga.

Gość Psyhologiczny
:D Powiedz do jakiej szkoły uczęszczasz ?

Gość Alpejskie Mleczko
A jakie to ma znaczenie ??

Gość Alpejskie Mleczko
c mi sie zjadło .. a ty juz masz mnie za głąba ?

Gość He he
Trochę za mocne słowa ! :D

Gość Alpejskie Mleczko
..no dobra nie istotne... mógłbyś/ mogłabys pomóc?... bez tego zwrotu stoje w miejscu a zalezy mi , żeby to szybko skończyć.

Gość Alpejskie Mleczko
kurde , ale bystry / bystra jestes , no sama na to nie wpadłam :/

Gość Alpejskie Mleczko
Problem jest tylko taki ,że tłumacze to z ang na polski wiec potrzebuje polskiego odpowiednika tego zwrotu a nie wytłumaczenia !

i sadzisz, ze na kafeterii jest pelno osob zorientowanych w temacie? poszukaja translatorami on-line, to jest specjalistyczne slownictwo

Gość to dotyczy autyzmu
A second look at second-order belief attribution in autism.Tager-Flusberg H, Sullivan K. University of Massachusetts at Boston. Compared the performance of autistic and mentally retarded subjects, all of whom had passed a standard first-order test of false belief, on a new second-order belief task. 12 autistic and 12 mentally retarded subjects, matched on verbal mental age (assessed by PPVT and a sentence comprehension subtest of the CELF) and full-scale IQ were given two trials of a second-order reasoning task which was significantly shorter and less complex than the standard task used in all previous research. The majority of subjects in both groups passed the new task, and were able to give appropriate justifications to their responses. No group differences were found in performance on the control or test questions. Findings are interpreted as evidence for the role of information processing factors rather than conceptual factors in performance on higher order theory of mind tasks.

Gość Alpejskie Mleczko
Sama to wszystko znalazłam....ale to mi i tak nic nie daje , bo bez wytłumaczenia tego na polski nie rusze z miejsca, dlatego pomyslałam ,że może na kafe jest ktoś , kto ma wieksza wiedze ode mnie, nie tylko w kwestii poruszania sie po google i translatorze.