Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

+++

czy biopsja tarczycy bardzo boli i jak przebiega ?

Polecane posty

Gość witam ja mialam biopsje
tarczycy i naprawde to NIC NIE BOLI..polega to na wkluciu bardzo cieniutkiej igielki ktorej wcale sie nie czuje..ja bardzo sie balam ale zabieg trwal doslownie kilkja sekund wiec nie martw sie

Moja babcie miała biopsję... Potwierdzam: to tylko ukłucie i nic nie boli podobno. Tak więc nie martw się 🌻

Gość tak ja mam podrobke
aha i na wynik na szczescie nie trzeba dlugo czekac wiec nie trzeba sie zbyt dlugo denerwowac

Tak bardzo sie boje,mowiono mi ze tak boli,bardzo WaM dziekuje

Gość MAMITA
NIE BOLI...NIE BÓJ SIĘ

Gość netnata
miałam biopsje 4 ,razy,robi sie ja pod usg,nic nie boli ,a na pewno mniej niż pobranie krwi z żyły.

Gość gość
To dobrze,dziekuje ,jutro ide

Gość endokrynologLibiąż
Obecnie BACC -czyli biopsje cienkoigłową wykonuje się za pomocą igły o średnicy 0,5mm, co czyni zabieg praktycznie bezbolesnym. Co istotne, jest ona przeprowadzana pod kontrola USG a więc jest zupełnie bezpieczna dla pacjenta. Skóra jest dobrze unerwiona czuciowo, natomiast tarczyca nie stąd nie trzeba znieczulenia. Np. do podania zastrzyku w pośladek - domięśniowego nie znieczula się nikogo- a mięsnie są dobrze unerwione dodatkowo igła ma często średnicę 1,1mm

Gość gość
Ja się też boję pirewszy raz bęndę mieć to badanie czy to badanie jest nieprzyjemne?.

Gość Ola

witam,mialam biopsje 3 guzkow ,wkuwali sie po 2 razy podobno tak trzeba.wkucie nie boli,troszke boli to mizianie w srodku igla jak pobieraja material ale w skali 1-5 to byla 2 wiec spokojnie wiecej strachu niz bolu.pozdrawiam