Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewwa22

NATURALNE PREPARATY NA TRĄDZIK!!!! WPISUJCIE!!!

Polecane posty

Gość Ewwa22

Kto się zna na naturze niech wpisuje naturalne preparaty na trądzik/tłustą cerę itp. Ja podaje swoje: olejek herbaciany mycie twarzy płatkami owsianymi maseczka z glinki zielonej Argiletz Wpisujmy kremy, maści, zioła, oleje, cokolwiek co tylko pomaga Wam w pielęgnacji tej przeklętej trądzikowej/tłustj cery!!!

Gość Eveline 21
olej lniany, winogronowy do wcierania w skórę na noc płyn linomag krem Babydream

cytryna (z wodą albo cienki plasterek), maseczka z aspiryny albo woda z mąką ziemniaczaną, maseczka (papka) z rozpuszczeonychj tabletek cynku

przemywanie twarzy woda z cytryna picie ziol np skrzyp, pokrzywa (bardzo ocyszczaja) przyjmowanie wiesiolka czy silici czy innych preparatow witaminowych ktore poprawiaja wyglad skory przemywanie twarzy zelem do higienny intymnej na bazie rumianku (nie podraznia skory) zielona herbata

Gość Samanta87___
-Tabletki bio garden skrzyp i pokrzywa -picie siemienia lnianego i soku z marchwi -olej z wiesiołka Oeparol -przemywanie twarzy szałwią -Picie ziołka Niepokolanek -minaralka codziennie ponad 2 litry pić -kwasik foliowy(bardzo mi służy jego zażywanie ) Noi dieta i jeszcze raz dieta.Ja dzięki prawidłowej diecie -bardzo zdrowym odżywianiu mam bardzo ładną cre a kiedyś borykałam sie z wypryskami i problemami trądzikowymi.Pozdrawiam i życze powodzenia w walce o piękną cere.Ja na szceście problemy z cerą mam już za sobą.

Gość włoskowata
puppka a mozesz mi napisac jak sie robi ta maseczke z aspiryny i z maki ziemniaczanej, i dokładnie na co sa i po ilu takich zabiegach widac jakies nawet najmniejsze zabiegi??

A jaki kremy mozecie polecić??? Oprócz Babydream, co jest jeszce nieszkodliwe i dobre??

Gość Pokrak
najlepszym kremem jest sex jest ok!

to tak maseczka z aspiryny: rozpuszczasz 2 tabletki aspiryny w wodzie i dajesz jedna lyżeczkę jogurtu naturalnego (oczyszcza cere) a ta druga to robisz tak samo jak krochmal (gotuszesz wodę jak wrzy to dodaj tyle męki ziemniaczanej, żeby zrobił sie krochmal) poczekaj aż ostygnie i nałuż na buziaczek :) jak zaschnie to zmyj jak peeling ;] oczyszcza pory i zaskórniaki ;]

Gość alicja z krainy dreszczowców
co to jest alep, gdzie go szukac i i le kosztuje???

Gość tralalalalallla
to jest mydło, które elisabeth na wszytskich stronach reklamuje:) zaraz Wam poda linka, ale chyba biolander jak sie nie myle ja wole tansze mydło glicerynowe Cd , które tez super działa,, albo zel z rosmanna babyderm

Gość sakfjlaskdgjls
niemowleta przychodza i opowiadaja o swoich problemach skórnych ??? :D:D:D::D:D:D::D:D:D:D::D:D:D:D:D:D dawno się tak nie uśmiałam:) ale głupiutkie z ciebie stworzonko :D:D:D:D

Gość lagatta
Gdzieś kiedyś wyczytałam,ze powinno sie pic bratka!

Gość mydło ziołowe
w płynie - boniderm. super na tradzik. 200 ml. kosztuje okolo 14 zl. w sklepach z ziolami. przemywanie twarzy wodą z alg. jesli ktos oczywiscie hoduje algi. maseczka z alg; rozgniecione algi + jakis krem. mozna tez wcierac algi w skóre.

Ja dziewczyny mam wrazliwa cere i do tego tradzikowa. Kiedys mialam tlusta, ale jakos przeksztalcila mi sie we wrazliwa i juz nie moge jej myc klasycznymi preparatami przeciwtradzikowymi. Czy ktoras z Was moze mi polecic jakis delikatny zel do mycia twarzy, poza Cetaphilem i Provegolem, bo te juz uzywalam (sa bardzo dobre, ale troche mi sie znudzily). Od siebie moge Wam polecic maseczke z owsa, jajka i rumianku. Bierze sie lyzke stolowa rumianku (w opakowaniu,w sklepie zielarskim) i rozgniata na drobno w miseczce drewniana lyzka, potem trzeba dodac 4 lyzki drobno gniecionych platkow owsianych.Wymieszac platki i rumianek,dodac zoltko,znowu wymieszac i juz mozna klasc na umyta buzie, pozostawic 20min. Ostrzegam - wyglada jak rzygi, wiec nie przy chlopaku! Dobrze oczyszcza:) Moze zaczne hodowac algi, to chyba nie jest trudne? Zaraz poszukam w internecie, jak tego dokonac:)

Gość justin32
polecam naturalne preparaty oczyszczające a jednocześnie witaminizujące na trądzik: kapsulki piekności -Lan Yan -- naturalny wewnętrzny kosmetyk --(opis przesle na e-maila) , Spirulina, Biocynk jesli trądzik jest na tle hormonalnym :Kanli --naturalny izoflavon sojowy , Olejek z wiesiolka, z rokitnika, Weykan. Uzywalam kapsulek piękności 4 miesiace wraz ze Spirulina i Biocynkiem i rezultaty sa super!!Polecam goraco.Patrzcie opisy: www.wiecznezycie.celebs.pl Podrawiam Justyna Medycyna Naturalna

Gość jak wpisujecie jakies malo
popularne kosmetyki to podawajcie dziewczyny od razu ich ceny

Gość NIE MA TAKICH

A teraz niech justin powie, ile zgarnia kasy za reklamowanie tej strony internetowej. I weź przestań tu bzdury pisać, że na trądzik hormonalny polecasz olejek i inne duperele, bo dzięki takim jak Ty, niektórzy zaprzestają leczenia u lekarzy, a zaczynają bawić się w zioła i inne bzdety.

Gość lukaszu poszukjainfo na fiorum
moze kupie to kanli, ale jak nie podzial to cie przeklne

Kruszek - jak ze swojej strony polecam alep 38%. Fajny jest też olej z czarnuszki (nigelle) i żel punktowy firmy Alva. Oprócz tego sprawdził się u mnie tonik aspirynowy i ziemia wulkaniczna.

Chomiku -> miałam juz alep to 20% i powiem, ze u mnie sie obyło bez rewelacji. Ale w całym moim marnym życiu ;) nie miałam nic rewelacyjnego do mycia twarzy, więc na tle innych rzeczy alep spisał się dobrze. Teraz znowu szukam czegoś do mycia buziaka.Rozmyślam nad alepem i jakimś mydełkiem eskosens (owies i tymianek). Miałam ziemie wulkaniczną (Rhassoul Alvy i Patchouli) i powiem, że bez rewelacji. Już bardziej wole glinke zieloną. A ten olej z czarnuszki nie zapycha oby? Bo miałam już z orzechów włoskich i czarnej porzeczki i któryś z nich mnie strasznie zapchał :O Pomijając już sam zapach tego z porzeczki:O Wróciłam skruszona do resztki jojoby bo ten jest przynajmniej lekki. Teraz mam próbke z wiesiołka, zobacze co jest wart. Generalnie MUSZE znaleść jakiś dobry, LEKKI i niezapychający krem bo już mnie szlag trafia 😠 Dzięki za pomoc 🌼

--- tonik lub maseczka z aspiryny --- zielona glinka --- tonik zolowy na occie jablkowym (REWELACJA) --- olejek geraniowy miejscowo na syfki --- mycie lub robienie maseczki: platki owsiane, len, ziola --- lykanie tranu lub jakiegokolwiek oleju zimnotloczonego (zmniejsza ilosc zaskorniakow) --- do mycia alep - moze nie wyleczy - ale ladnie zalecza to co sie na biezaco pojawi --- smarowanie na dzien olejem zamiast kremem (tylko dla cer tlustych) --- unikanie wszystkiego co zapycha !!!!!!!!!!!!!!!!!

Kruszek u mnie ziemia Logony paczuli działa cuda :) Jeśli chodzi o ekosens to bardzo lubię mydełko nagietkowe - uspokaja cerę. Zapychanie jest kwestią indywidualna - więc na to pytanie ci nie odpowiem niestety...mnie oleje nie zapychają (poza kokosowym), a jojoba mnie wysusza...Nigelle jest olejem raczej tłustym, ale dobrze się wchłania. Zapach ma taki dość mocno ziołowy i można go mieszać z innym olejem, żeby zniwelować trochę ten zapach. Jeśl chodzi o lekkie kremy to polecam nagietkowy Lavery. Jedna z dziewczyn bardzo sobie ostatnio chwaliła fluid Lavery dla cery młodzieńczej z miętą (pisała, że ponoć lepszy od tego nagietkowego) - osobiście nie próbowałam tego ostatniego więc nie wiem.

Dzięki dziewczyny za rady :) Chomiku -> moze ja jakaś ślepa jestem, ale na mojej stronce ekosensu nie ma mydła nagietkowego. Hmm... Co do kremu, to chyba sie skusze na ten a Lavery.Cóż innego mi pozostaje;) Jakatakasobie -> powiedz mi prosze, jakie zioła zalewasz tym octem jabłkowym? Ja teraz zaczynam stosowanie toniku z kwasem migdałowym i to chyba raczej nie idzie w parze z tym octem ziołowym? Z tonikeim z aspiryny pewnie też?

Gość pokrzywaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
codzienne picie pokrzywy

:) mieszam nagietka, rumianek, chmiel, szalwie, pokrzywe (i co mam jeszcze pod reka) i to zalewam octem jablkowym, po 2 tyg przecedzam i robie tonik na wodzie destylowanej z 20% tego octu. uzywalam kwasu migdalowego i mi nie sluzy, niestety, bo pokladalam w nim duze nadzieje teraz ze wzgledu na sloneczko przestalam - moze wroce do niego na jesieni.... Limaria pisala, ze moge uzywac spokojnie toniku octowego podczas stosowania kwasu migdalowego, tonik na dzien, kwas na noc....

Gość justin32
do watershine, nie wyzywaj sie na mnie bo nie masz za co.Polecać każdy może tutaj co chce od tego jest forum.Nie zgarniam zadnej kasy za reklamowanie tej strony , bo to moja prywatna strona i sama sobie nie płacę.Poza tym to piekny cel pokazywać ludziom drogę do zdrowia poprzez naturę i wiedzę mającą 5000 lat tradycji a nie przez niszczącą nas na co dzień chemię(leki, hormony, antybiotyki, sterydy).Kto bedzie chcial to to zrozumie , Ciebie o to nie proszę.. pozdrawiam

Jakastakasobie -> dziekuję bardzo 🌼. Zadam jeszcze kilka pytan, mam nadzieje, że Twoja cierpliwość się jeszcze nie wyczerpała ;) Jakie mniej więcej proporcje tego toniku? Tak po lyżce ziół i szklanka octu? A propos octu, mój tata ma jakiś naturalny ocet jabłkowy dla gołębi, 5%. Czy to się nada do tego celu? Ps. Wydawało mi się że kwas migdałowy nie jest fotouczulający i można go stosować nawet latem? (zaczynam drżec, bo ja go stosuje)

Kruszek - pewnie się ekosensowi zapasy nagitkowego mydła skończyły chwilowo:) Kwas migdałowy nie jest fotouczulający i można go stosować latem....