Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_pp

Tabletki antykoncepcyjne-czy moge wziaść dwa opakowania

Polecane posty

Gość anka_pp

Biorę tabletki Cilest i chcę sobie przesunąć datę miesiączki o parę dni.Czy mogę wziąść dwa opakowania pod rząd,bez żadnej 7 dniowej przerwy?Czy lepiej wziąść tylko parę tabletek z nastepnego opakowania?Czy któraś z was już tak robiła?Będę wdzięczna za rady i opinie.

Gość anka_pp
a może oprócz poprawiana ortografii cos na temat??

Możęsz wciąć dwa pod rząd, lub skrócić przerwę między opakowaniami.

Gość anka_pp
przerwy skracać nie chcę poprostu przerwa 7 dniowa wypadnie mi w czasie sylwestra a wyjeżdżam no i nie chcę wtedy mieć okresu więc pomyslałąm,że może wezmę pod rząd 2 opakowania tylko trochę się marwtię czy potem będzie wporządku...czy wystapi krwawienie no i zawsze jest pewniej gdy ktoś już tak robił.

U mnie w opakowaniu pisze że spokojnie można Tylko pod koniec drugiego może choc nie musi wystąpić krawienie.

Gość anka_pp
ja dawniej brałam tabletki potem przestałam a teraz od grudnia chcę zacząć brać znowu no i z tego co pamietam to na opakowaniu było napisane,że można nie robić przerwy ,ale można jedynie WZIĄĆ:) pod rząd 3 opakowania a potem obowiązkowo należy zrobić przerwę.

Gość anka_pp
ale wolałam się upewnić,bo nie chcę sobie"zniszczyć"organizmu choć biorąc hormony i tak go pewnie w jakiś sposób niszczę.

Gość nie pisze
tylko: "jest napisane"

Gość anka_pp
a czemu błędów innych tak nie poprawiacie tylko moje...

Gość anka_pp
teraz się odczytałam,że to nie mój błąd ale i tak czy to takie istotne czy pisze czy że jest napisane...

Gość nie pisze
jest isitotne, gdyż jak zaliczysz wpadę z powodu nieprawidłowego zażywania tabsów, urodzisz dzieciaczka i będziesz mu wpajać takie byki :) A potem wszyscy będą się z niego nabijać :(

Gość sabcia2006
bralam dwa opakowania pod rzad i po drugim normalnie dostalam okres

Gość anka_pp
po to biorę tabletki,żeby wpadki nie zaliczyć...i nie marwt się o moje przyszłe potomstwo bo nie ma takiej potrzeby napisałam tu nie dlatego,żeby porawić swoją pisownie tylko uzyskać odpowiedź na moje pytanie

Gość nie pisze
ale przy okazji dowiedziałaś się jaką gafę popełniałaś przez całe swoje życie pisząc "wziąć" :D

Gość anka_pp
Dziękuję Miarka,fajnie sabcia2006 że się odezwałaś :)ja jeszcze nigdy nie brałam dwóch opakowań pod rząd,tabletki zacznę brać dopiero od grudnia i jezeli dostanę planowo okres to może nawet nie będę musiała brać 2 opakowań pod rząd,ale wolę zrobić"wywiad"i upewnić się,że gdybym miała potrzebę to mogę tak zrobić:)

Gość anka_pp
no w sumie tak o jedną gafę mniej:P