Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katka_21

Nigdy nie mieć dziecka...

Polecane posty

Gość Katka_21

Cześć, czy jest tu jakaś kobieta, która już wie, że nigdy nie będzie mogła urodzić dziecka??? Jak sobie z tym radzi?? Czy wierzysz, że Twoje życie ma jeszcze jakiś sens??

Gość Kubina
Jestem.Życie toczy się dalej.

Gość Katka_21
masz męża?? potrafisz cieszyć sie życiem?? myślałaś o adopcji???

Gość ja mam 21 lat i nie wiem
czy nie będę mogła urodzić dziecka. Miałam i troszkę nadal mam pewne problemy hormonalne i dziwny okres co 40 dni:p ale... moja mama miała 2-3 razy w roku a ma teraz już dwa wyroścnięte bachorki, mówi, że planowane, że po prostu zawsze za pierwszym razem sie udawało. WIec ja pewnie tez mogę mieć dzieci. Nawet na pewno. No i tego sie boję...:o Nawet jeszcze nie zaczęłam współżycia, bo boję się, że przez te nieregularne cykle będę miała jakąś przesunięta owulację,guma hędzie uszkodzoan, czy cos... a tabletek nie chcę brac bo juz 3 lata musiałam się nimi leczyć i jednak widac było skutki uboczne,. Teraz chcę odpocząć od tego. A nigdy, nigdy nie chcę byc w ciąży.

Gość Kubina
Katka 21. Mając tyle lat co Ty,nie myślałam o dzieciach.Zaczęłam się niepokoić przed trzydziestką.Teraz mam 44 i jestem szczęśliwą mamą 17-letniej córki.Adoptowałam ją kiedy miała 4 latka.I to jest TO co mogło mnie w życiu spotkać najpiękniejszego.Na BOga-nie mogłabym jej bardziej kochać gdybym ją urodziła.

Gość Katka_21
Ja nie twierdze, że chce miec dziecko już dziś teraz. Ale nie łatwo jest żyć z myślą, że nigdy nie zaznam bycia w ciąży... Teraz nie myśle nawet o małżeństwie... Jednak zastanawiam sie czy kiedykolwiek spotkam mężczyzne, który bedzie chciał adoptować dziecko... Chciałabym mieć kiedyś rodzine,,,

katka mając 23 lata lekarze orzekli, że jest mała szansa na ciążę, ale jest różnica między niepłodnością a bezpłodnością. Nigdy nie myśleliśmy o adopcji raczej o życiu wśród przyjaciół, ale ja sie nie poddałam uczyłam się, studiowałam zajęłam niepłodnością i mam dzieci, ale bardzo cierpiałam w środku z tym brakiem nadziei. Najważniejsze to znaleźć cel i osobę z którą masz duzo wspólnych zainteresować, tak naprawdę to musisz jakoś przetrzymać 10-15 lat potem znajomi znowu wrócą bo dzieci wyfruną w świat. Łatwo nie będzie, ale w czym jest łatwo

Gość Katka_21
mi nie powiedzieli na 100% nie, ale wiem że mam małe szanse... W sumie to sie nie załamałam, ale wydaje mi sie, że już nigdy nie poczuje sie w pełni kobitą

Mozna spytac co jest powodem ze byc moze nie bedziesz mogla miec dzieci?