Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam kilka pytań

Higiena intymna

Polecane posty

Gość mam kilka pytań

Hej! Ja już sama nie wiem.... Słyszałam głosy, że płyny do higieny intymnej są szkodliwe, inni mówią że mycie miejsc intymnym zwykłym mydłem jest błędem. W takiem razie jak dbać o higienę intymną? Ostatnio dopadła mnie jakaś infekcja i przez to czego się naczytałam boję się że pogarszam sprawę myjąc miejsca intymne płynem do higieny int. To jak jest naprawdę? Płyny szkodzą czy pomagają? Co robić gdy wystąpi infekcja? Czego używać a czego nie? Wiem, że muszę udać się do ginekologa (on wie najlepiej) ale przez jakiś czas jest to niemożliwe... A i słyszałam że nie można podmywać się częściej niż 2 razy dziennie, ponieważ niszczy to florę bakteryjną wewnątrz pochwy. Słyszał ktoś takie opinie? Prodzę o radę.

Gość mam kilka pytań
??

Gość sephi
ja slyszalam ze wlasnie plyn do higieny intymnej jest jak najbardziej, moj ginekolog ma rowniez go w lazience dla klientek ja uzywam ziajki i nie wyobrazam juz sobie myc sie mydlem :)

mydlo-precz! wszystkim tylko nie mydlem! najlepszy jest jakis plyn do hig.intymnej, ktory ma cos nawilzajacego w sobie, czytalam gdzies, ze \"te strefy\" tez trzeba nawilzac kremem :) ja uzywam Nivea, taki zielony z rumiankiem, juz od roku go stosuje i jest b.dobry, dobry tez jest rozowy z Oriflame, sa bardzo wydajne, o szczegolnej higienie trzeba pamietac podczas okresu, podmywac sie zawsze podczas zmiany podpaski czy tamponu, a tak na co dzien to chyba (!) wystarczy raz na dzien,rano, a potem ewentualnie nawilazajace chusteczki dla komfortu,pozdrawiam :)

Najlepszy jest Lactacyd:-) plus chusteczki dobre ma carefree i ostanio miałam z nagietkiem z Cleanic.

Gość cxzc
ale zwewnetrzne wargi mozna myc mydlem?

Szare mydło i hartowanie, by zmusić układ immunologiczny organizmu do obrony w razie jakiejś infekcji; innej rady nie ma.

Gość jak można głosować na lsd
Lactacyd Femina, emulska do higieny intymnej, do kupienia w aptece wsyzstkim to polecam, mi pomogło w walce z grzybicą i już ona nie wraca łagodzi, kiedy cie swedzi i piecze

Gość ja używam Lactacyd
kupuje sobie w Carrefurze, ale wcześniej używałam jakiegoś AA, Farmony, Ziaji- wsjo rawno. I tak nigdy nie miałam żadnej grzybicy. A czasaminawet myję sie raz dziennie jak nie mam czasu rano.

cyt.mam kilka pytań Hej! Ja już sama nie wiem.... Słyszałam głosy, że płyny do higieny intymnej są szkodliwe, inni mówią że mycie miejsc intymnym zwykłym mydłem jest błędem. W takiem razie jak dbać o higienę intymną? Ostatnio dopadła mnie jakaś infekcja i przez to czego się naczytałam boję się że pogarszam sprawę myjąc miejsca intymne płynem do higieny int. To jak jest naprawdę? Płyny szkodzą czy pomagają? Co robić gdy wystąpi infekcja? Czego używać a czego nie? Wiem, że muszę udać się do ginekologa (on wie najlepiej) ale przez jakiś czas jest to niemożliwe... A i słyszałam że nie można podmywać się częściej niż 2 razy dziennie, ponieważ niszczy to florę bakteryjną wewnątrz pochwy. Słyszał ktoś takie opinie? Prodzę o radę. odp.: od lat najlepsze, najtańsze szare mydło, prysznic hartujący, reszta na poniższej www w tematach :4 warunki determinujące zdrowie, Hartowanie, Bakteria a higiena somatyczna

cyt.: A i słyszałam że nie można podmywać się częściej niż 2 razy dziennie, ponieważ niszczy to florę bakteryjną wewnątrz pochwy. Słyszał ktoś takie opinie? Prodzę o radę. Pytanie: to jak Ty tę swoją pochwę myjesz w środku? Czyżbyś używała wyciora do mycia luf czy butelek? Odp.:Mycie zewnętrzych narządów płiowych nie narusza symbiotycznej flory bakteryjnej pochwy!!!! A hartowanie zmusza układ immunologiczny do ochrony przed infekcją , zwłaszcza bakteryjną i grzybiczą.