Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kakalinka

jak pielęgnować się tam u dołu?

Polecane posty

Gość Kakalinka

Cześć wam! Od pewnego czasu już powoli zaczynam dbać o te sprawy. Tym bardziej ze mam od niedawna pierwszego chłopaka i zależy mi zeby ładnie wyglądać. Narazie uzywam już kremu do buzi, dezodorantu i balsamu do ciała i planuję zafarbować włosy ale nie wiem jeszcze jak dbać tam u dołu. Widziałam że są różne żele i pianki do higieny intymnej ale nie wiem dokładnie do czego służą. No i czy trzeba sie tam smarować balsamem do ciała? Poradźcie mi coś!

Gość tam u dolu to znaczy
na stopach?:D

Gość Kakalinka
tak stopy, a w szczegolnosci piety bo mam popekane i strasznie zarosniete łydki, dodam ze na stopach mam grzybice, objawia sie takimi strupkami,jak mam o to zadbac, mam chłopaka i chce jakos wygladac nie tylko u góry ale tez tam na dole, błagam pomozcie:(

Gość Kakalinka
to nie ja napisałam u góry , to podszywacz. Chodziło mi o pipke oczywiście. Pozdrawiam wszystkich!

Gość fochaj
myjcie sie dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny :D 🖐️

Pozwolisz, ze na poczatek zacytuje: \"Od pewnego czasu już powoli zaczynam dbać o te sprawy\" \"mam od niedawna pierwszego chłopaka i zależy mi zeby ładnie wyglądać\" W zwiazku ztym: 1. dotychczas nie dbalas o te sprawy? Tzn, ze co? nie mylas sie czy jak??? :O 2. przedtem, jak jeszcze nie mialas chlopaka, to nie zalezalo Ci zeby ladnie wygladac??? :O Wybacz czepialstwo, ale te pytania az same sie nasuwaja na mysl.

Gość podpal sobie
PYSIE I BEDZIESZ MIEC SPOKOJ ;) :p

Idz do pierwszej lepszej drogerii i kup jakis plyn do higieny intymnej. Tylko zwroc uwage, zeby byl dla mlodych dziewczat (Ziaja ma takie w ofercie), bo wnioskuje z Twojej wypowiedzi, zes niezwykle mloda. Poza tym \'tamtych\' okolic nie balsamuj, bo mozesz podraznic sluzowke.

Gość woda z mydłem
A jeśli Cię to przerasta - to woda. Ciepła. Rano i wieczorem.

Gość dfgdg
a moze dziewczyna ma 13 lat i sie pyta ?;p

Gość Kakalinka
13 lat to ja miałam rok temu dziecko

Gość Co sie czepiasz dziewczynki
Dzieweczka co cie dziwi, nie bylas nigdy nastolatka ? Ja jak nie mialam 12- 14 lat to moja higienia wyglada nastepujaco- mydlo, oliwka, woda Okres dostalam jako 16 latka i tez zainteresowalam sie roznego typu kosmetykami, pierszy balsam, pierwszy krem, dezodorant, plyn do higieny ....

jeszcze powinnyscie jej nawciskac, ze nie goli sie na zero. dziewczyna zaczyna dorastac i dbac o siebie wiec pyta. bez przesady. 20 lat temu kobiety nie mialy plynow do higieny intymnej i nie byly zaniedbane. bez roznych bajerow ludzkosc dotrwala do tej chwili wiec nie udawajcie zadziwionych bo to swiadczy tylko o ignorancji i braku wyobrazni. kup sobie plyn do higieny intymnej kolezanko i ok :) popytaj pania w aptece to ci cos poleci :)

Gość Ha ha ha ha ha
dzieweczka pier**** sama nie wie o czym, chyba ze juz jako 6 latka stosowala specjalny plyn i moze jeszcze nosila wkladki, w razie popuszczenia moczu, zeby mamusia nie musiala prac brudnych majteczek :D

Gość ja mam 21 lat i tez się nie go
lę na zero, bo to mi się kojarzy z leczeniem wszawicy łonowej i wygląda kurewsko:o A okresu dostałam jak miałam 11 lat i tez miałam pewne pytania i w ogóle... Tym bardziej, ze wtedy trzeba było uzywac podpasek wielkości książki lub zeszytu, Bella, w wielkim, różowym opakowaniu:o Niewazne... Do autorki- zanim się zaczniesz zadawać z chłopakiem, to najpierw poczytaj troszkę o tym, jak się dzieci robi- konkretnie i rzeczowo. Potem o okresie i higienie kobiet. Musisz uzywac płynu do higieny intymnej, albo ewentualnie (chociaz bardzo nie polecam) jakiegos delikatnego mydła glicerynowego... Ale płyn lepszy. I jak mas zokres, to myj się conajmniej 2 razy dziennie, wymieniaj podpaski co max. 4 godziny. Bo jak spędzisz pół dnia w jednej podpasce, to krew w zetknięciu z powietrzem zacznie się rozkładać, śmierdzieć i możesz nawet dostac infekcji pochwy:o Poza tym nie smaruj sobie cipki niczym, nie dezodorantuj jej i nie podrażniaj niczym. 🖐️

Gość Dobre czasy minely
bella ? Eeee, 10 lat temu to byly juz always, libresse, tampony mini libresse byly super, i wiele innych

Gość dokladnie tez nie przypominam
sobie zeby byly tylko wielkie belle a tez mam 21 lat:O

Gość były podpaski bella
w różowych torbach:p Może wy nie miałyście okresu w 1995roku:p Były podpaski Libresse i Always ale mnie akurat złapał okres nad polskim morzem i w jedynym sklepie w miasteczku były tylko wielkie, przyklejane jedyn paskiem do majtek, rolujące się podpaski Bella z jakąś watolina w środku:o Serio. POtem też używałąm Libresse, bo Always to sama cerata:o Tragiczne sa te podpaski. A jak się ma 10-11 lat, to raczej tamponów się nie stosuje:o