Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanko za stówke

Te ktore obgryzaly aznokcie a przestaly...

Polecane posty

Gość Pytanko za stówke

Ja jestem na etapie pozbycia sie nalogu. Nie obgryzam juz miesiac i coraz ladniejsze sa moje paznokietki, czy jest jeszcze ktos?

Gość facetmy obgryza
a jak to zrobiłas?

Gość bsbbs
ja obgryzałam a potem stwierdziłam ze nie bede i przestałam.ale mam słabe swoje paznokcie i teraz nosze tipsy i mam świety spokój

Gość lilulka
Moja Mama pozbyła się tego nałogu...Trzeba mieć silną wolę,zajmować się czymś innym.

Gość gorzki paluszek
można kupić w aptece,bezbarwny lakier-super działa...

Gość hahahehahehahae
ja obgryzam juz wiele razy przesawałam i tak wracam do tego :( nie ma na to siły chyba :(

Gość buuuuuuuuuuuuuuuuu
a ja obgryzam nie tylko paznokcie ale i skre wokolnie wiem jak sie tego pozbyc wyglada ochydnie,teraz tez to robie

moja 11-sto letnia córka obgryza i nie ma takiej siły ani kary, która by podziałała, ciekawa jestem czy ktoś ma sposób

Gość hahahehahehahae
ja tez

Gość tralalalalallla
no a jak potrzebuje czegos dla chłopaka, a lakierem bezbarwnym na pewno nie posmaruje, obgryza tez skórki, wyglada to oblesnie, ale nie potrafii nad tym zapanowac....co radzicie???

Gość Tylko ten jeden raz...
ja obgryzam tylko wtedy, gdy juz widzę, że paznokieć jest z boku lekko nadłamany. To chyba nie jest nałóg?

Gość hahahehahehahae
obgryzanie to obgryzanie :)

Gość Pytanko za stówke
Ja mam znow tak ze moge nie obgryzac bardzo dlugo a potem obezrec wszystko w jeden wieczor. Co do gorzkich lakierow mi nic nie dawaly i tak zarlam :P teraz mnie trzyma to ze moje paznokcie wygladaja coraz ladniej i po prostu mi szkoda :) A tipsow nie zaloze beda jeszcze slabsze :(

Gość oooooooooooooooooooo
ja tez obgryzałam paznokcie i skórki dookoła od roku przestałam wstyd taka stara baba z takimi obzartmi palcami połozyłam paznokcie akrylowe

Gość Pytanko za stówke
najgorzej to pokazac komus rece :o Masakra, dlatego postanowilam byc silna i nie obgryzac, narazie jest OK. Codziennie robie chwilke dla paznokci, dbam o nie, kremy, odzywki... I paluchy jak najdalej od ryjka, czesto od takirgo memłania robia sie miekkie lamia sie i rozdwajaja i ciach ...

Gość ja obgryzałam jak byłam
mała, później kiedy z czasem zaczęłam bardziej interesować się swoim wyglądem, stwierdziłam, że to brzydko wygląda i po prostu przestałam

Gość Pytanko za stówke
Po prostu jestem ciekawa czy jak sie przestanie ma sie szanse na mocne i piekne paznokcie.... :(

Gość mi się wydaje że to czy
paznokcie są mocne czy nie, to głównie cecha wrodzona, ja kiedyś obgryzałam, a teraz mam wąskie (to po tacie), długie paznokcie i koleżanki pytają, czy mam akrylowe:)

Gość Pytanko za stówke
No tak ale te co obgryzaly bardzo dlugo maja problem ze slabymi paznokciami i troche musi potrwac jak bede mocne, stad moje pytanie ile trwa taki proces.

Gość ja mialam ten problem
ale juz od ponad roku mam ladne i mocne paznokcie, stosuje odzywke sally hansen hard as nails i sa naprawde twarde.

Gość Pytanko za stówke
sally hansen wlasnie sa super ile cie kosztowala?? Pewnie ok 20-30 zl...

Gość upgraden
nie wiem co wam poradzić, bo mnie to obgryzanie samo przeszło, tak po prostu przestałam i już ( kilkanaście lat minęło od tamtej pory ) ponoć obgryzanie paznokci to syndrom nerwicy, nieumiejętność radzenia sobie z emocjami

Gość Pytanko za stówke
O to sie zgodze, nerwus ze mnie :P

Gość do aniutka 30
Ja tez obgryzam paznokcie od dzieciństwa,nic nie działa,wręcz wyprowadzają mnie a równowagi komentarze na ten temat. Nie potrafie przestac,jestem dorosła,teraz noszę krótkie tipsy. A zavczęłam obgryzać w dziecinstwie,ciagłe awantury między rodzicami itp,to mnie uspokajało

Gość Pytanko za stówke
Tez od dziecka obgryzam, zostalo mi to do teraz- mam 22 lata i ciezko przestac. tipsy dla mnie to ostatecznosc, bo nie chce, juz bylam zdecydowana to kosmetyczka powiedziala ze mam za krotkie swoje wlasne, no coz NIE to NIE :P Teraz walcze sama i narazie jest Ok :)

Gość upgraden
awantury między rodzicami ? skąd ja to znam :p jak była w domu kumulacja ;) napięcia - to też wtedy obgryzałam :o

Gość Pytanko za stówke
Aa ja jeszcze na egzaminach tak mam ze obzeram :P Z nerwow.

Gość ollusiaa
Mnie osobiscie zachęcił do zaprzestania widok pięknych paznokci mojej kolezanki ;) Trzeba mieć silną wolę kobietki. Noście ze soba zawsze pilniczki, żeby w razie jakiegos urazu mechanicznego załatwić to pilniczkiem, a żeby nie kusiło do obgryzania. Z reguły w takich przypadkach wychodzimy na tym tylko gorzej. Powodzenia ;*