Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Clinique

Perfectly real make-up Clinique

Polecane posty

Gość Clinique

Mam zamiar go kupic. ale czy warto go kupowac, rzeczywsicie jest taki naturalny i badany dermatologicznie? MIalam probke odcienia 08 byl niezly ale zastanawiam sie nad jascniejszym odcieniem czy jest bardziej jasny od 08???? A moze jaki wy uzywacie i polecacie mi te z wyszej polki bo tylko takie moge uzywac inne mnie uczulaja. dodam ze lancome jest dla mnie zbyt dobry.

Gość Clinique
chcialam napisac nie zbyt dobry :P

Gość Clinique
hallloooo ? nie ma zadnej :)

Gość Urszulek
ja uzywam duzo kosmetykóa Clinique i jestem z nich zadowolona. Podkladu nie uzywam wogóle wiec nie mogesie wypowiedziec na jego temat. Mam Puder w kamieniu Superpowder Double Face Powder i jest dobry, na sucho i na mokro

Gość Urszulek
ja uzywam duzo kosmetyków Clinique i jestem z nich zadowolona. Podkladu nie uzywam wogóle wiec nie mogesie wypowiedziec na jego temat. Mam Puder w kamieniu Superpowder Double Face Powder i jest dobry, na sucho i na mokro

Gość Clinique
everything but the girl - dzieki wielkie :) Ale powiedz czy ten superfit nierobi efektu maski? no i jakis stopien krycia ma. Zalezy mi na nieskazitelnym makijazu na codzien jak i od swieta bo mam wazna uroczystosc iwec chce dobrze wypasc. :) A co myslicie o Estee Lauder? pewnie za ciezkie maja podklady i zaciemne? ja mam cere b. jasna. ktory bys mi polecila odcien od Clinique Superfit? a jaki ty uzywasz.

Gość superfit make up
jest najlepszy. Naprawde ci go radze, ma sie taka wypoczeta i naturalna twarz. JEST SUPER

Gość Clinique
ja mam mieszana, jasna, troche przebarwien ale z tendencja do wysuszania sie. Wiec myslisz ze bedzie ok ? O i co wazne ile utrzymuje sie i czy niewalkuje sie?

Gość superfit make up
NO WLASNIE JA MA TAKA CERE JAK TY I SUPERFIT JEST NAPRAWDE DOBRY, RADZE CI JEDNAK ZAWSZE TROCHE DAC PUDRU.

Gość Clinique
sypkiego czy wkamieniu? no i rano czy dopiero w ciagu dnia przy poprawkach? :)

Gość superfit make up
MOZE LEPIEJ W KAMIENIU? JA MAM I TAKI I TAKI, no i rano i raz w ciagu dnia na poprawke

Gość Clinique
Ok. A w kamieniu uzywasz tez z clinique'a? pytam to bo jesli masz te sama cere co ja to i kosmetyki moga mi tez sluzyc te co uzywasz :)

Gość superfit make up
radze ci SHISEIDO( the make up powdery foundation) jest dobry i w kamieniu albo bardzo delikatny puder ILLUMINATION HELENY RUBINSTEIN. A Z TANSZYCH DOBRE PUDRY MA YVES ROCHER POWODZENIA

Gość Clinique
ok , dzieki wielkie :) 🌻

Gość Urszulek
ja mam mieszana, uzywam w kamieniu Clinique, wspomniany wyzej, super matuje i na dlugo

Gość Clinique
jaki efekt jest lepszt na mokro czy na sucho?

widze e ktos ci juz odpowiedzial na pytanko. Superfit nie tworzy efektu maski, ja mam kolor neutral 04, przypomina on perfectly real make up kolor 06 wiec ciupke jasniejszy od 08 o ktorym mowilas(Tez wczeasniej mialam wlasnie 08). Superfit jest naprawde bardzo delikatny i wydajny, wystarczy troszke nalozyc i slicznie kryje, ja zawsze po nalozeniu musne twarz sypkim puderm Elizabeth Arden Flawless Finish, tak na zapas, twarz mam matowa prawie caly dzien, czasami poprawie jeszcze sypkim pudrem w cigu dnia, ale niekoniecznie.

Gość uzywalam kiedys superfit 05
i powiem tylko tyle, ze moja twarz na zdjeciach wygladala jak MASKA (kolor byl dobrany idealnie, ale na fotkach jasnial jakos i wygladal najbardziej nienaturalnie ze WSZYSTKICH podkladow jakich uzywalam ze sredniej i gornej polki). Na zywo tez chyba nie byl taki naturalny jak mi sie wydawalo, jakis taki matowy i "bez zycia" - na szczescie odkrylam duzo lepsze podklady i NIE WIDAC teraz ze cokolwiek mam na twarzy (wyrownuje koloryt cery bo mam sklonnosc do malych wypryskow i czerwonych plamek po nich :( )

moze za duzo go nakladalas. Mi jak zrobili makijaz probny w salonie to myslalam ze spadne z krzesla. Kobieta nakladala mi ten podklad pedzlem. w domu rozprowadzam sobie go delikatnie dloniam malutka ilosc bo nie mam potrzeby kryc niewiadomo czego, tylko dla wygladzenia i nadania kolorytu i naprawde wyglada idealnie, twarz jeszcze nigdy nie wygladala tak naturalnie

Gość Clinique
No i ktora odpowiedzia sie sugerowac? :O Wlaasnie chodzi mi o efekt naturalnego makijazu ktory zatuszuje inteligentnie wszystko co zbędne. No i zeby nietrzeba go bylo ciagle poprawiac gl.chodzi mi o trwalosc makijazu aby nie scieral sie i nierobil plam na ubraniach i zeby jakos w miare matowil aczkolwiek nie robil extra matowej twarzy ktora by miala wygladac jak tetralna maska. Więc wpisuje na liste swoich zakupow wlasnie ten Superfit, jesli spelnia te warunki ktore wyzej wymienilam to go kupuje jesli nie szukam i pytam dalej. Piszcie jakie wedlug was byly besttelery wsrod podkladow. Bo nie lubie jak wydaje pieniazki na cos co stoi mi w szawce a potem pozbywam sie tego dając komus za bezcen. :)

Gość uffolinka
Używałam Clinique Superfit dopóki nie odkryłam Estee Lauder Double Wear. Póki co nie znalazłam lepszego podkładu. Najlepiej popros w perfumerii o próbki 3 wybranych podkładów i po przetestowaniu zdecydujesz, który najbardziej odpowiada Twojej cerze.