Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luxlux

prezerwatywy

Polecane posty

Gość luxlux

Jeżeli prezerwatywa nie pękła nie zsunęła się i wszystko z nią było w porządku to wetdy mogę mieć 100% pewności , że nie jestem w ciąży?? Jak to jest??

Gość puciapucia
my stosujemy tą metodę 11lat i tylko raz prezerwat, pękła , wg mnie skutecznosc 100 % dla wprawionych

Gość alex.
hm ja stosowałam 4 lata i to różnych marek i wszystko gra.możesz być pewna że jest ok

Gość aisog
ja też często się tym stresuje. teraz też... nie pękła, nie zsunęła się a mimo to cały czas o tym myślę. może dlatego,że dzień po stosunku zaczęły się dni płodne nie daje mi to spokoju wiem,że to może wydawać się głupie

ja mam identycznie...caly czas mysle ze moze jakims sposobem, a w ktorym dniu cyklu sie kochalas i jakie masz cykle Ja kochalam sie w 6 dniu dzien po miesiaczce i cykle mam zazwyczaj 28-30 dniowe.

Gość aisog
u mnie to bardziej skomplikowane mam długie cykle i miesiączkuję bardzo nieregularnie, w ciągu ostatniego roku najkrótszy 30 dni najdłuższy 49 dni, (to dlatego,że jeden z moich jajników jest policystyczny). staram się obserwować śluz i nie współżyć w dni płodne. nawet w niepłodne zawsze robię to z prezerwatywą. bo przy takim cyklu nigdy nic nie wiadomo, a czekanie mnie wykańcza... czy wy robicie to bez obaw w dni płodne z prezerwatywą???? ja jakoś nie mogę się przekonać, chociaż przez 3 lata nie zawiodła, ale stres jest

Gość ale jak ty poznajesz
kiedy masz dni płodne??? Ja tez mam takie okresy:o Najkrócej 30 dni, najdłużej... może nie być wcale:o Ale tak do 49 dni. Jak dłużej nie mam, to juz potem nie mam wcale, raczej juz ide do lekarza... I w ogóle nie chcę zaczynac współżycia, bo się boję że prezerwatywy sa zawodne, no ja jestem dziewica i nie mam doświadczenia, mój chłopak tez nie, a mamy juz 22 lata...:( Nie chcę mieć dziecka w ogóle i nigdy, więc nie mogę zajść w ciążę. Ale przy takich cyklach to tylko w zasadzie mogłabym się kochać do 10. dnia cyklu max. No to po okresie zostałyby mi dwa dni..:o Jak poznajesz kiedy masz owulację? Bo z tą temperatura to lipa... Ja mam zawsze taka samą w sumie, albo jestem czesto chora:( No i kiedy mam ja mierzyć? Bez sensu... Potem bym umarła z domysłów... A śluz zawsze mam taki sam w zasadzie... Zawsze jest przezroczysty i ciagnący:o Może dlatego, ze ja pobudliwa jestem i łatwo sie podniecam:p Ale na serio- on zawsze jest przezroczysty, może z małymi wyjątkami...:(

Gość aisog
no ja właśnie obserwuję tylko sluz różnica między płodnym a niepłodnym jest dość znaczna u mnie chociaż są cykle ,że nie wiem czy mam czy nie mam owulacji:( np teraz jest dziwnie, wczoraj był niby płodny, dzisiaj jest w sumie sucho ale na zewnatrz, a mam uczucie wilgotności wewnątrz. dzisiaj 16 dzień cyklu!!!! współżyłam w nocy z 10 na 11 dnia cyklu z gumką. a i tak się stresuje. masakra

Gość dfge
NIE MA 100% skutecznej metody antykoncepcyjnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja np. poznaję po temperaturze ,ale to poznaję ze sie skonczyly dni plodne czyli po owulacji i jeszcze poznaję po szyjce macicy i troszke po sluzie,ale trudno mi to poznac bo nie wiem czy mam brac po uwage sluz z warg sromowych czy z przedsionka pochwy?? co??

Gość aisog
czytałam, że powinno się brać pod uwagę śluz z przedsionka a współżyjesz (z gumką oczywiście) w dni płodne??? ja się boje, chociaż przez te 3 lata napewno kiedyś nam się zdażyło i było ok! ale to mnie w żaden sposób nie uspokaja

Gość aisog
chociaż rozmawiałam z moim lekarzem o prezerwatywie i on stwierdził,że jeżeli nie pękła, nie zsunęła sie to nie ma szans na ciąże tzn nie ma 100% pewności nigdy ale to byłby wyjątkowy pech.

Ja z moim Skarbem współżyłam dopiero 3 razy i wtym czasie mój pierwszy raz akurat był w dni płodne,ale mam bardzo uważnego chlopca, bo po tym wszystkim normalnie miałam okres+ obiniżenie temperaturki. Oczywiście był to stosunek z prezerwatywą nigdy nie inaczej, ale mam takie sache schizy chyba jak Ty. Ostatnio np. kochaliśmy sie w 6 dni mojego cyklu dzien po okresie i z prezerwatywą wszystko było ok a ja nadal sobie wmawiam, ze może jakimś cudem, to straszne...yhhh nie daje mi spokoju

Gość no to skoro ja nie zamierzam
mieć dzieci, więc chyba do końca życia będę musiała być dziewicą:o

Gość aisog
to widze,że mamy podobnie tylko,że ty dopiero zaczynasz ja współżyje ponad 3 lata, przez pół roku brałam tabletki ale i tak sie stresowałam,że może nie zadziałają na mnie albo coś. więc stwierdziłam,że nie ma sensu sie truć.

Gość aisog
jansee ile masz lat??? może tylko mi się wydaje ale chyba jestem dużo starsza od Ciebie. ja 23 mój chłopak prawie 25

Gość trzeba uważać bo......
w poniedziałek pękła nam prezerwatywa był to 10 dzień cyklu- płodny. Całe szczęście ,że jest tabletka ; po stosunku; szkoda ,że kosztuje aż 60 zł. ale to chyba zemsta LPR!

widze ,że masz już doświadczenie i wiesz jak wygląda pęknięta gumka. Można po zdjęciu bez problemu zauważyć,że pękła?? I co to była za prezerwatywa; jakiej firmy??

Gość aisog
czy są dziewczyny które (bez stresu) używają prezerwatywy w dni płodne??? jak długo??? no i oczywiście was nie zawiodły??? na forum można przeczytać różne rzeczy nawet takie,że z prezerwatywą było wszystko ok nie pękła, nie zsunęła się, a dziwewczyna jest w ciąży!!! czy którąś z was to spotkało??? nie pytam o koleżanki kuzynki sąsiadkę tylko o was!!!!!!

Gość aisog
no i oczywiście czy was nie zawiodły - miało być

Gość aisog
??????

mój pierwsz raz----w dzień płodny :classic_cool: --> zabezpieczenie: prezerwatywa durex arouser-----> efekt: brak ciąży-------> kilka stosunków tej nocy i następnej------> morał---> gumka dobrze mnie zabezpieczyła:) ps: teraz łykam tabletki i nigdy sie nie zastanawiałam czy zadziałają czy nie......w trakcie 1ego opakowania yasmin--> pierwszy raz---> w ciazy nie jestem ani nie byłam.....

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja obliczam dni plodne, zawsze wiem kiedy mam owulacje (sluz) i bol jajnikow, cykle mam 29-30 dniowe. Wiec owulacje mam ok 15 dnia cyklu, potem doliczam 4 dni i mam 10 dni nieplodnych:d ale co z tego jak chlop daleko.Od kiedy poznalam co to jest sex bez zabezpieczenia (cudowna sprawa, czujesz cieplo, miekkosc penisa, delikatnosc) nie chce zadnych prezerwatyw nigdy wiecej! moj obecny chlopak tez gumek nie lubi. Ostatnio skonczyl we mnie. cudowna rzecz. A od nowego cyklu kupuje termometr elektroniczny i zamierzam mierzyc temp zeby bylo dokladniej i wiecej dni mozliwych do kochania, bo jak narazie to 10 dni przed okresem.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa mozesz mi powiedziec czy w cyklach 28-30 dniowych 6 dzien cyklu jest zazwyczaj nieplodny??

Gość aisog
do aaaaaaaaaaaaaaa ja na sex bez zabezpieczenia zdecyduje się dopiero po ślubie, chociaż bardzo bym chciała to zrobić - poczuć mojego chłopaka to jak kończy itd. ale się boje, narazie nie możemy sobie pozwolić na dziecko. miesiączkuje nieregularnie i nigdy nie zaufam tylko metodom naturalnym

Ja przez jakis rok kochałam się z chłopakiem w dni płodne i niepłodne zabezpieczając się tylko gumką i w ciąże nie zaszłam.Teraz biorę tabsy bo to jest jednak większy komfort:).