Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luxlux

prezerwatywy

Polecane posty

Bernadetka 🖐️ Dziewczyny, ja z moim Miśkiem kochamy się z gumką w dni niepłodne, w płodne póki co nie ryzykujemy. Oboje dopiero rozpoczęlismy współżycie, ale jakos sobie z tymi gumkami dajemy rade :) Na dziecko póki co jest za wczesnie, więc tez się czasami obawiamy. brałam przez miesiąc tabletki (cudowne uczucie móc się kochać do końca bez stresu) ale bardzo źle się po nich czułam więc odstawiłam. Moje zdanie na temat gumek jest takie -> jeśli gumka się nie zsunęła ani nie pękła, to nie ma mozliwosci zajścia w ciąże. No przeciez te plemniki się przez lateks nie przegryzą nie? ale trzeba uważać przy pieszczotach, bo wtedy mozna coś na dłoniach przenies (choc osobiście uważam, że nawet gdyby mój facet miał troche nasienia na palcach i posmyrał mnie tymi palcami w okolicach (nie w środku) pochwy, to i tak ciąży by z tego nie było. Przecież do zapłodnienia trzeba zeby nasienie dostało się głęboko do pochwy, pod cisnieniem).

Gość aisog
ja chyba sobie coś wkręcam, ale kochałam się z chłopakiem w nocy z 9 na 10 i w nocy z 10 na 11 dnia cyklu, zabezpieczyliśmy się prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym. Niby nie pękła i się nie zsunęła, ale się denerwuje bo dzień później pojawiła się płodna wydzielina. wiem,że zaraz posypią się głupie komentarze nie jestem dzieckiem, mój facet też nie, ale się boję. bo nie możemy teraz mieć dziecka. moje cykle wahają się od 30 do 49 dni. zdarzały się też prawie 60 dniowe, potrzebuję słowa otuchy... zdrowego spojrzenia na całą sytuację... ja cały czas o tym myślę od kilku dni, bo zawsze starlismy się unikać seksu w dni płodne(nawet z gumką)

Gość racjonalna
aisog czytalam Twoje wczesniejsze posty i taka duzza dziewczynka jestes a o takie rzeczy sie martwisz ciuś, ciuś

Gość jaga_1990
hm, mam podobny problem śrendio po jkazdym stosunku, niby z prezerwatywą, niby wszystko ok, nie peka na 100% ale teraz mam jakieś dziwne schizy już... niewiem czy tak jest czy tylko mi się wydaje, że mam powiększone sutki i że mnie swędzą. nie wiem czemu tak jest. kochalam sie z chlopakiem w piątek i sobotę, dzisiaj mnie właśnie swędzą piersi, ale nie cały czas tylko raz na jakiś czas, może jak o tym pomyślę, nie wiem już... To chyba niemożliwe, żebym była w ciąży prawda?

Gość otes
takk;) plemniki nie przedostana sie przez lateks:P

Gość jaga_1990
Śnieżynka 19 no może i nie, ale czytałam na jakieś stronie, że powiększenie ból piersi i zaciemnienie aureoli wokół sutka wystepują kilka dni po zapłodnieniu... dlatego tak się martwię. Ale może być tak, że po prostu widze cos czego nie ma. albo np nie wiem czasami tak mialam z piersiami ale nie zwracalam na to uwagi... nie mam pojecia. mam nadzieje ze nie jestem w ciazy ...

Gość otes
no jak nie bralam jeszcze tabletek to mi pekla prezerwatywa raz i sie zsunela raz..ale w ciazy na szczescienie jestem..mialam szczescie..ale no zdaza sie jak sie zaczyna wspolzyc to trzeba byc gotowym na to ze moga byc tego konsekwencje..polecam tableki..chociaz iwem ze sa niezdrowe..:)) ale lepsze to niz sie denerwowac po kazdym stosunku wiem jak tojest..vbo sama tak mialam:)

Gość otes
ej ale jezeli ci sie nic nie wlało do srodka czyli niepekla to jak mozesz byc w ciazy..plemniki kochana nie lataja w powietrzu;) tak ze nie masz czym sie denerwowac zapeniamy ci to ze sniazynka 19:)

Gość jaga_1990
otes wiem wiem, ze nie lataja. zabezpieczamy sie zawsze prezerwatywa (kochamy sie od okolo 4-5 miesiecy) tabletki bede miala, ale wizyte u gina mam dopiero na 23.11 a czekam od miesiaca... ach te kolejki :) jest jeszcze taka sprawa ze najpierw robilam mu reka a potem opuszkami palcow zlapalam za koncowke prezerwatywy, ale nie mialam na palcach nic, zadnego plynu ani nic... ale i tak sie stresuje...

Gość otes
nie no to ze złapalas ja opuszkami to naprawde za malo jakby oczywscie cokolwiek bylo:) naprawde ej no naperwade szkoda nerwow...a nprawde tabletki sa dobre wiem co o tym bo maialmtez stressa zawsze po prezerwatywie bo jak bylo milo sie sie nie myslalo i nie syrawdzalam ciagle czy ejst na swoimmiejscu:) ale napewno nie bedziesz w ciazy..a jezlei naprawde ci to tak nurtuje to wez kup soebei test za 8-15 zloty i sprawdz.:)

Gość jaga_1990
jak bede miala dalej stres to kupie, ale i tak dziala dopiero od 6 dni po zaoldnieniu, a minelo narazie 5 od stosunku, poza tym tez czytalam tu na forum w innym temacie, ze najlepiej jest robic test w czasie spodziewanej @. wiec nie wiem czy wynik bylby wiarygodny. :)

Gość otes
sa testy wiarygodne te po 6 dniach od zaplodnienia albo poczekaj zeby byl np 7 dnien...napewno sie nie pomyli..a poza tym to ty nie masz mozliwosci aby byc w ciazy wiec ja nie iwem czym ty sie stresujesz:P

Gość WZC
lepiej uprawiac sex bez prezerwatywy, a zabezpieczyc sie pigółkami albo plastrem antykoncepcyjnym. Wtedy również cykl jest bardziej regularny. Ale to oczywiście należy skonsultować z ginekologiej, bo nie wszystkie kobiety mogą stosować takie i inne metody. Opakowanie takich pigółek sprawdzonych przeze mnie kosztuje 15 zl

Gość jaga_1990
ja tez nie wiem, no ale chyba taka moja natura. : ) otes a jak uwazasz, lepsze sa tabsy czy prezerwatywy? :) w sensie pewnosci i w ogolo, bo co do komfortu to sie domyslam ; P

Gość prezerwtywa
słuchajcie c oto jest ta przerawyta tak wogóle

Gość prezerwtywa

jezeli kochalam sie z chłopakiem w dni płodne z prezerwatywa durex extra safe nie zsunęła się nie pękła wszystko może być ok ? jakie jest prawdopodobieństwo ciąż ? myślę , że małe ale tak dla pewności ... ?

Gość Seneka
Mozesz zajsc w ciaze. Szansa mala ale jest...

Gość kwiatromatyczny
Czytam i głupieje. Seks z prezerwatywą i paniczny teraz strach. Ale wszystko było ok, nic nie pękło, nie zsunęło się. Beznadzieja zupełna.

Gość stokrooteczka23
Mi niestety zdarzyło się 2 razy że pękła :/ i to w dni płodne. Całe szczęście że w miarę się zorientowaliśmy i partner nie zdążył dojść bo byłaby klapa...chociażby z tego powodu postanowiłam zrezygnować z gumek i przeszlam na antykoncepcje hormonalną

Gość kwiatkitakiesobie
seks z prezerwatywą w dni płodne. mam się bać czy być spokojna? Oszaleje chyba...

Gość kwiatkitakiesobie
tylko proszę odpowiadać zgodnie z tematem