Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaaaaa

czy to moze byc grzybica dloni?

Polecane posty

Gość zaniepokojonaaaaa

Od kilku dni na dloniach pojawia mi sie cos dziwnego:( Czytam w internecie o grzybicy dloni i rak, niestety nie pasuje nic z opisow grzybicy dloni do tego co mam. Wedlug wszystkich stron gdzybica dloni to analogiczna sprawa do grzybicy stop. Czyli zaczerwienienia, nawet ropa itp bleeeee, no i paznokcie. Ja na dloniach mam dziwne zmiany ale nic nie pasuje z tego. U mnie dlon wyglada na 1 rzut oka normlaie, dopiero jak wyschnie mi skora bo jej nie nawilze albo gdy mocze rece w wannie. Robia mi sie pecherzyki skory, ktora odchodzi, mam to tylko na opuszkach palcow. Nawet gdy zedre ta skore to potem znowu sie to pojawia. Mam przez to szorstkie lapki. Zaznaczam ze nic mnie nie swedzi, nie piecze nie boli, nie smierdzi. Nie wiem co to. Na wszelki wypadek dalam Sobie dzis krem przeciwgrzybyczny na dlonie. Ale to przeciez nie to. Poradzcie cos moze cos o tym wiecie. A moze to jakas alergia? nigdy nie bylam nanic uczulona

Gość może to być odmiana
potnicowa grzybicy

Gość zaniepokojonaaaaa
ale mi sie łapki nie poca

Gość zaniepokojonaaaaa
"Grzybica potnicowa charakteryzuje się występowaniem pęcherzyków, które wypełnione są płynem surowiczym. Są one najczęściej umiejscowione na podeszwach stóp. Natomiast grzybica złuszczająca objawia się nadmiernym rogowaceniem i złuszczaniem naskórka występującego na całej powierzchni stóp. W prawie każdym z tych trzech rodzajów grzybicy może występować świąd i pieczenie. Bardzo często grzybica stóp obejmuje również paznokcie. Po zaobserwowaniu podobnych objawów należy jak najszybciej rozpocząć kurację przeciwgrzybiczą." wiec to nie moze byc to

Gość może to być odmiana
a co wyklucza odmianę potnicową grzybicy? przeczytałam Twój opis i ten wklejony cytat i nie widzę sprzeczności.

Gość zaniepokojonaaaaa
bo mi nic z tego nie wycieka, nie jest zaczerwienione nie swedzi. Tylko schodzi skora miejscami

Gość może to być odmiana
"może występować świąd i pieczenie". nie musi. grzybica czy nie, to do dermatologa chyba będziesz musiała iść.

Gość zaniepokojonaaaaa
ok wiec zaczelam uzywac ta masc przeciw grzybicza:( bleeeeeeee jak nie pomoze to pojde do lekarza. Ale skad ja moge to miec? myje zawsze rece, biore prysznic co dzien, zawsze ladnie pachne, dbam o siebie jak malo kto i skad mi to sie wzielo?:(

Gość może to być odmiana
ja tez bardzo dbam o siebie, kąpię się rano i wieczorem, odzież zakładam raz i do prania a złapałam kiedyś łupież pstry. człowiek czasem osłabiony, dotknie poręczy, poda rękę... i się zarazi. grzyby są wszędzie i tylko czekają na Twój słaby dzień.;)

Gość uuuuuuuuuuuui
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu