Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bamajaka

Jaki pilniczek do paznokci najlepszy?

Polecane posty

Gość bamajaka

Sa rózne, metalowe z papierem sciernym, podobno sa tez szklane.Nie wiem jaki kupic;(

polecam papierowy (taki dwustronny kolorowy, mozna kupic dobry za 7-10 zl)- nie niszczy paznokci, trwaly, ladny;) Mialam szklany ale chyba trafil mi sie jakis obrzydliwy egzemplarz bo po jednym uzyciu cala jego powierzchnia wygladzila sie do tego stopnia ze nie byl w stanie spilowac paznokcia ani o pol milimetra :( Do wywalenia. Chociaz wiele dziewczyn jest zadowolonych

Gość ponawiam
a te papierowe to nic innego jak z paierem sciernym? o takie chodzi? czy to sa inne jakies?

Gość ponawiam
a te papierowe to nic innego jak z paierem sciernym? o takie chodzi? czy to sa inne jakies?

Gość kik*
ja wybieram plastik z czterema warstwami ścieralnymi o róznym stopniu gradacji

Gość a ja najzwyklejszy metalowy
do paznokci, ale ja mam zdrowe paznokcie

ja od ponad pół roku używam tylko szklanego firmy Donegal, nie ma porównania ze wszystkimi papierowymi i metalowymi bo jest najlepszy do naturalnych paznokci.

Gość betway
ja mam szklany juz od 3 lat, Jest super, niewielki, dzieki temu nie lamie sie tak jak pozostale. Kosztuje 15 zl. Dzieki niemu paznokcie nie niszcza sie i sa twardsze.

Gość Malina b.
A ja mam pilniczek do paznokci na gąbce od New Nails, za całe 3 zeta ;-) Nic więcej nie jest mi potrzebne. Ten fajnie dopasowuje się do paznokcia, usuwa nierówności, nadaje się do akryli. Wiem, że temat stary, ale śmieszą mnie po prostu dziewczyny, które na pilniczek potrafią wydać setkę.

Pilniczek trzeba dobrać do kondycji naszych paznokci...To nieprawda, że papierowy im nie szkodzi! Przy dłuższym stosowaniu powoduje rozdwajanie paznokci. Najdelikatniejszy jest szklany i ten polecam:)

Gość gość
W sklepie new nails mają takie pilniki używane w salonach kosmetycznych, czyli realnie powinien on naprawdę bardzo długo przetrwać przy takim klasycznym, domowym użytkowaniu.

Gość gość
Świetny pilnik do paznokci ma new nails - do ogarnięcia niewielkim kosztem, a jednak już pod potrzeby salonów. Co to daje? Daje tyle, że macie kilka lat spokoju przy takim domowym użytkowaniu, a wszystko zrobicie na poziomie.

Gość modliszka19
Pamiętacie, kiedyś były takie papierowe pilniczki do paznokci. Używałam ich dano temu, zawsze byłam zadowolona, potem chyba wsiąkły bo długo ich nie widziałam a teraz znalazłam w Natura Accessories i znowu jestem zadowolona.

Gość mojak
Sprawdź sobie pilniczek Classic Inox na ballarini.pl, są naprawdę super wykonane

Papierowy. a do wykończenia można użyć szklanego aby uniknąć rozdwajania. www.100club.pl

Gość billius
Sprawdziłam ten pilnik classic inox i jest super. dobrze wykonany, super leży w dłoni i naprawdę pomaga dbać o paznokcie. polecam gorąco!

Gość marlenaw3
Sprawdź sobie pilniki classic inox na ballarini.pl dodali jakiś czas temu serię beauty i naprawdę fajne rzeczy mają (nożyczki, cążki itp też)

Gość comprende
Róznież polecam, do tych classic inox dodali też serie twinox (mają różne akcesoria). No i warto też zerknąć na Twin L, bo zwykłe nożyczki też mogą się przydać

Gość primovictoria
też korzystałam z tego zwillingowego, dobry jest. teraz córeczce kupiłam podobny zestawik (twin kids) i jestem zachwycona bo jakość jest taka jak tych "pełnoprawnych" produktów.

Ja polecam szklany - piłuje wspaniale i wystarczy tylko przemywać go regularnie a będzie służył baaardzo długo :)

Gość lebastogne
Ja też polecam te od zwillinga, są bardzo dobre. Sama mam classic inox, do tego córeczce kupiłam twin kids, jest zachwycona.

Gość nicelady
Polecam szklany. Pracuję w hurtowni kosmetycznej i od instruktorek słyszałam, że szklane są najzdrowsze dla paznokci ponieważ ich nie rozdwajają :)

Gość koteleczek
ja akurat tego nie słyszałam, ale wydaje mi się, że to nie zależy od samego materiału ale od jego jakości. Ja od długiego czasu stosuję akcesoria zwillinga twinox, moja córeczka ma twin kids i nie mamy problemu z paznokciami

Gość gość
najpierw papierowy ,najmocniejszy ,po nim szklany lub gąbkowy,nie używam jednego ,schodzę do coraz delikatniejszych

Gość gość
Kup sobie od razu taki pod salon kosmetyczny - z new nails. Pewnie, że będzie znacznie droższy, ale powinien lepiej dzialać i wystarczyć na lata. Przecież one się normalnie długo sprawdzają przy użytku salonowym, więc jak ma być w domu?

Gość gość
Hejka dziewczyny. Zależy do czego stosujecie pilniczki, do piłowania są inne, do stylizowania inne, do matowienia i do polerowania też. Profesjonalne pilniczki do salonów kosmetycznych mają różne poziomy granulacji i to od tego zależy cel ich stosowania, polecam pilniczki producenta Filen, prowadzi sklep gdzie można bardzo tanio kupić super pilniczki. https://pilniczki.com/