Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilia mała 18

Kto jutro zdaje próbną maturę ??

Polecane posty

Gość lilia mała 18

Gość lilia mała 18
nie no nic w związku z tym tylko jak zwykle nerwy :) bo mam już dość szkoly :) poza tym nie wiem jak u Was dziewczyny ,ale nas oceny z tego będą :( uczylyscie sie cos na ten polski ??

U mnie też będą oceny wpisywać :P Nic się nie uczyłem :P No bo po co ? Czytać umiem:P, a i lektury zdarzało się czytać :)

równo? bo gdzieś słyszałam,ze podstawa 170min..i ja już nic nie wiem ;/

Gość lilia mała 18
kochane podstawa z polaka to 170 minut , a rozszerzony pisze 5 godzin bo 170 + 130 na kolejne wypracowanie

no własnie,a ja piszę rozsz. i niestety aneks do informatora nie chce mi się wczytac ;/ pisalas,ze 2h rozszerzona? krotsza od podst.?

Gość lilia mała 18
ja pisze podstawe i jestem zla ,ze bedzie to oceniane

lilia- jakie kolejne wypracowanie? przecież pisze się jedno..

Gość no to pozdrawiamy
gibon- widac, ze masz naprawdę marną polonistkę!

Gość lilia mała 18
wlasnie wzielam do ręki matura język polski na 100 % ale to z zeszlego roku a jak wiecie zasady w tym są inne bo rozszerzony arkusz sie pisze jako jeden i w nim zawarte sa zadania z zakresu podstawy i rozszerzonego w sumie nie wiem jak bedzie to wyglądało :) jutro sie okaze :(

przecież w tym roku jest tak, że jak zdajesz rozszerzoną to piszesz tylko rozszerzoną, bez podstawowej jak w tamtym roku!! podstawowa trwa 170 minut rozszerzona tyle samo- ale nie jestem pewna. a ubieracie się na galowo??

no i o to się pytam..chcialabym wiedziec,ile jutro bede siedziec :P na forum Cogito powiedzieli,że 180min- prawdopodobne ;)

u mnie w szkole mówia,ze niekoniecznie...ale jak już nabyłam kostium,to w nim pojde, a co :P

wydaje mi się, ze rozszerzony to beda tylko tematy na wypracowanie. przeciez rozszerzony to TYLKO wypracowanie!! ale jutro sie wszystko okaże:) jak to spiewa Happysad : \"Nostress, myślę tylko o sobie ...\"

Gość dzieciaki nie bójcie się

a kto tu się boi??!! i nie dzieciaki!! starsza młodzież jesteśmy:D w dodatku (w części pełnoletnia);)

Ja też piszę jutro. Rozszerzona trwa 180 minut... Nie uczyłam się, bo w sumie, nie ma czego, zawsze jestem przygotowana do lekcji, więc wszystkie konteksty literackie znam, środki stylistyczne i ich funkcje znam, lektury czytałam (chociaż na rozszerzonym za dużo to nie daje, bo z reguły pojawiają się teksty z poza kanonu)... Jedyne, co dzisiaj robię, to czytam sobie przykładowe schematy interpretacji i analizy tekstów... A nerwy mam perfidne, mam biegunkę, gorączkę i jest mi słabo...

Ale Wy jesteście niedoinformowani. Na podstawie: czas: 170 minut -tekst publicystyczny, bądź popularnonaukowy o ograniczonej objętości (do 1200 słów) -wypracowanie na dany temat z zakresu kanonu omawianego w szkole Na rozszerzonym: czas: 180 minut -tekst naukowy, filozoficzny, publicystyczny (chyba nieograniczona objętość) -wypracowanie na dany temat (przeważnie utwory spoza kanonu omawianego w szkole, bardzo rzadko teksty omawiane na lekcjach) Tak to się prezentuje...

Gość a jest jakas przerwa
??ile trwa?

Gość dzieciaki nie bójcie się
A zobaczycie jak będziecie srać w gacie przed prawdziwą...

Gość Ty Tez Tere Fere
Ja też jutro piszę. Ale sie nie przejmuje :P Stresowac bede sie w maju :P