Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

drętwienie ciała .....

Polecane posty

[14.11] 02:05 mam krzywy kręgosłup czy od kregoslupa mogą być takie objawy??? [14.11] 02:12 mam krzywy kregoslup aha i czasami pyta mi nie staje czy to moze byc przyczyna scoliozy ? [14.11] 02:12 Malucia Napisz cos wiecej. Czy dretwieja ci rece, nogi? In Heaven there is no beer [14.11] 02:16 mam krzywy kregoslup Dretwieje mi najpierw zwieracz odbytu i mam problemy ze stolcem potem przerzuty mam na pyte i czesto pekaja mi piety , ale to chyba od tych butow. [14.11] 02:20 oto objawy http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3148032 [14.11] 02:27 mam krzywy kręgosłup heheh, ale śmieszne!!!! [14.11] 02:28 mam krzywy kręgosłup Malucia a co chcesz powiedzieć mi ze drętwienie nó i rąk to może być sm??? [14.11] 03:07 odpowiem Ci na pytanie NIC [14.11] 12:25 mam krzywy kregoslup Ponawiam pytanie, czy od krzywego kregoslupa moze dręteeieć cialo??? Dziewczyny napiszcie prosze czy dretwieją Wam konczyny??? [14.11] 12:31 prawda jest taka. skrzywiony kregoslup moze wplywac na funkcje innych organow.Od tego moze zle funkcjonowac watroba,nerki,trzustka.Moga pojawiac sie bole w nadbrzuszu. Tym bardziej wiec moze dretwiec cale cial,.nie tylko rece i nogi. Pomocne moga byc masaze , nacierania, a najbardziej cwiczenia odpowiednie dla roznego rodzaju schorzenia. Mozna skorzystaac z zabiegow fizykoterapii,ale najwpierw trzeba udac sie do lekarza neurologa lub ortopedy i poprosic o skierowanie na zabiegi.Mozna tez stosowac kapiele rozgrzewajace w solach bohynskich,ciechocinskich i olejkach/swierku/ i tym podobnych. [14.11] 12:38 mam krzywy kregoslup do prawda taka jest , dziekuje uspokoilaś mnie troche, bo wiesz... naczytalam sie , ze dretwienie ciala to mogą być początki choroby sm a na rehabilitacje to ide w ten czwartek( czekalam na nią 5 miesięcy) ide na 10 dni, bede ćwiczyć i bede miala parafine, ale o co chodzi z tą parafiną to ja nie wiem, pozdrawiam [14.11] 13:40 prawda jest taka. to dobrze,ze idziesz na fizykoteraopie.To moze Ci pomoc. Ja tez mam skrzywienie kregoslupa i od lat na to cierpie. Dretwieja mi takze plecy. Parafina rozgrzewa wiec to moze Ci ulzyc w bolu. [14.11] 13:43 prawda jest taka. myslisz o SM.Zeby zrobic badanie na te chorbe , to trzeba robic punkcje rdzenia z kregoslupa. Ale mysle,ze to nie jest SM.Badz spokojna. [14.11] 16:50 mam krzywy kręgosłup oki Dziękuje Ci za odpowiedz.. a czy jest Ktoś komu jeszcze dretwieje np ręce , lub nogi??? [14.11] 20:11 hallllllllllllllo POMOCY!!!!!! Ja mam podobnie- drętwieją mi nogi ręce twarz, mam straszne bóle głowy- zcinające z nóg dosłownie i czasami zawroty głowy, dodatkowo czasami mam wrażenie że się dusze- DZIŚ byłam z tym u lekarza (nie 1 raz dodam i nie u 1 lekarza) i po raz kolejny usłyszałam, że NIE WIEM CO TO JEST, MOŻE NERWICA, ŻADNYCH BADAŃ NA TO SIĘ NIE ROBI. pARANOJA!!!!!!!!! przecież to co się dzieje uniemożliwia mi normalme funkcjonowanie! a ona mi mówi że to nic! Co z tym zrobić????

Gość .mokka.
Hallllllo, świetnie Cie rozumiem...ja chyba mam nerwice, ktora uniemozliwia mi normalne funkcjonowanie. mam nadzieje ze to nerwicw a nie serce...mialam robione usg serca i niby nic nie wyszlo groznego, ale bede sie jeszcze starac o Holtera dLA PEWNOSCI. JAK NA RAZIE TO CZUJE SIE OKROPNIE, biore krople przeciwnerwicowe o. Grzegorza i 2 tabl 10 mg hydroksizinum ale nie zawsze pomaga. bola mnie cale plecy i kregoslup, byc moze z powodu napiecia miesniowego, mam meczace dusznosci, ktore czasem trwaja ponad tydz. bez przerwy...czasem przyspieszona akcje serca. borykam sie z tym prawie od roku i mam dosyc juz mialam dluzsza przerwe i znow to samo. okropny stan...każa mi isc do psychiatry. wiem, ze to nic wstydliwego, ale jesli dotyczy to wlasnej osoby, to jakos dziwnie sie z tym czuje...macie podobne doswiadczenia?

Gość rysunek
czyli przy drętwieniu lewej strony (ręka i noga) to może być kręgosłup, bądz nerwica bądz problem z oczami (stożek).Bo SM wykluczam...(częściowy niedowład to nie to samo co drętwienie)

Gość _______________
...dretwienie z lewej strony...borelioza na bank!!!!

Gość a wiecie moze co to
jak dretwieją mi plecy pod łopatkami. niemalze bezprzerwy czuje to dretwienie...

Gość martus23
heloooo....od kilku miesięcy odbywam pielgrzymkę po gabinetach lekarskich...wiele badań, wielu lekarzy i JEDNA WIELKA NIEWIADOMA...na pytanie co podejrzewają? odpowiadaja ..nie jestem w stanie określić jak narazie..."rewelka normalnie"...od 6 miesiecy mam cholerne bóle kregosłupa, zawroty głowy, omdlenia, dretwienie PRAWEJ czesci ciała...ogolne osłabienie,niechec i obojetnosc do spraw mnie otaczajacych...codizennie rano budze sie ze sztywna prawa reka...i codziennie sie zastanawiam czy za chwile ten stan wroci do normy???....czasem, reka jest zdretwiala przez 10 minut a czasem przez 2 godizny...teraz pisze lewa reka bo prawa od 1.5 godziny jeszcze nie wrocila do normy....noce mam zazwyczaj nie przespane..bo nadmiernie dokucza mi ból kregosłupa..pod łopatkami ..okolice ledzwiowe , kregoslupa szyjnego.i bol pod klatka piersiowa...dunscy lekarze podejrzewali zanik miesni ale polscy lekarze to wykluczyli......straszne uczucie...ale ci ktorzy to czytaja wiedza o czym mowie...mam prosbe jakby ktos wiedział czym mozna usmierzyc sobie bol to bardzo prosze o podpowiedz...ja biore majamil, ketonal 100 mg oraz melobax i jego pochodne...i w gruncie rzeczy to nie wiele pomagaja mi te tabletki....pozdrawiam ...3majcie sie i oczywiscie słowa otuchy do wszystkich...DAMY RADE!!!!!!!!

Gość to może być początek SM

Gość tylko rezonans to wyjaśni

Gość dokładnie REZONANS
mojej mamie drętwiała noga, miała straszne bóle- lekarze dawali blokady i twierdzili, że to nerwica!!! .... trawało to prawie rok- szkoda im było limitów na rezonans- bo to drogie badanie w końcu mama zrobiła rezonans prywatnie (kosztowało to w jej wypadku 1000zł) i okazało się że to PRZEPUKLINA NA KRĘGOSŁUPIE- uciskała na rdzeń i stąd bóle i drętwienia- mama jest już 2 lata po operacji i jest szczęśliwa- po bólach ani śladu!

Gość martus23
....macie racje-->rezonans/ dretwienie reki na dizs przeszlo...ale jutro powroci-wiem o tym...w tym momencie mam dretwienie szyji...cholera...chyba znow musze ruszyc na pielgrzymkę po gabinetach lekarskich....poprosze o skierowanie na rezonans...a jesli nie dostane takiego skierowania to wowczas pojde na badanie parywatne...boje sie jak cholera tego ze moga to byc poczatki SM...najpierw sa poczatki a co bedize pozniej???....przeszłam rehabilitacje na kregosłup szyjny i lezdwowy i na bark...(pole magnetyczne, "masaże pradem", krioterapia)..ale nic nie pomogło....chciałabym odrzucic leki poniewaz boje sie ze sie od nich uzaleznie...jesli jeszcze tego nie zrobilam..pozdrawiam...

Gość POCZĄTKI SM PRP.REZONANS

Gość Kedlaw
Na pewno (wiem to z autopsji) drętwienie może towarzyszyć SM. Co gorsza to wydaje się, że tej "przypadłości", można przypisać właściwie wszystkie dolegliwości. Z kilku wypowiedzi na forum wynika, że najlepszym sposobem na stwierdzenie SM jest punkcja kręgosłupa, ale coś mi się wydaje(też z autopsji), że znacznie mniej inwazyjną i chyba nie mniej pewną metodą jest rezonans magnetyczny. W moim przypadku, to właśnie to badanie potwierdziło SM. Co gorsza, to właśnie po rezonansie "uwierzyłem", ze jestem SM'owcem. Mogę jedynie stwierdzić, że w tej chwili bardziej niż poprzednio "wsłuchuję się" w swój organizm i nie powiem, zeby mi to cokolwiek ułatwiało, ale....