Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przenoszę

Praca w NL i IR

Polecane posty

Praca w NL i IR [14.11] 20:11 henk1 Witajcie, Od jakiegos juz czasu probujé sié dowiedziec nieco wiécej o Irlandii,ale ostatnie wzmianki to 09,10/2006 i ciezko jest od was rodacy wyciágnac ile to naprawdé zarabiacie a ja chcialbym wiedziec na co mogé liczyc zanim tam béde.Po wielu telefonach z Hol do Polski wiem ,ze macie nie 13,15,18 i wiécej ale 8-10 euro/h a mieszkanie to 400-1000 euro/mc./ Aby sprawdzic sytuacjé dokladnie polecé osobißcie w niedlugim czasie tylko poucze sié angielskiego 3,4 tyg. Wy tam w Irlandii moze powiecie cos nieco nam lub tym bez przyszlosci w kraju. [15.11] 09:30 ojojojo nie powiedza ci ani słowo to polacy którzy wyjechali i mysla ze sa pepkiem swiata typowa wrednosc polaka [15.11] 09:32 ojojojo 8?10? heee no to słabiutko! [15.11] 09:35 przykre to [15.11] 09:35 leeeee zaaaaadaaaaleeekoooo Jak masz prace na akord to mozesz w ciagu dnia wyciagnac 90 euro. Ale oczywiscie to od czlowieka zalezy . [15.11] 09:38 przykre to tu tyle kobiet z irlandii pisze a zadna nie zauwaza tematu Czyzbyscie bały sie ze ktos kto potzrebuje wyjedzie stad i bron boze uda mu sie zarobic para centów wiecej od was Krytykowac potraficie ale checi pomocy was omija Psy ogrodnika zdanie o was mam juz wyrobione -polak za granica gorszy od ss [15.11] 09:41 ojojojo 90?a ile to godzin trzeba tyrac i na czym taka praca polega masz na mysli fizyczna harówe w pocie czoła? [15.11] 09:59 Daffodile moja siostra od roku pracuje w Irlandii -ma umowe, zarabia 300 euro/tydz, spanie i wyzywienie ma za darmo(pracuje w takim kompleksie hotelowym restauracja) http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10729;51/st/20060905/n/Olafek/dt/-6/k/5d5e/age.png [url=http://www.tik-tak.pl][img]http://www.tik-tak.pl/forum/img/tickers/tickers12316.gif[/img][/url] ..\"Because the line between Wrong and right Is the width of a thread From a spider\'s web The piano keys are black and white But they sound like a million colours in your mind. \"..

Gość henk1
Dziéki wiem ,ze w bólach ,ale dobre i to. Przebywam w Holandii i czasami mam zamiar ,jak mi ciezko wyjechac gdzies indziej( a w Irlandii to jeszcze przed swiétami to sprawdzé sam),ale znalazlem prace w zakladzie metalowym w holandii bo okazalo sié,ze od wrzesnia otworzono nowe galézie zatrudnien i w poniedzialek zaczynam tj.20.11.2006 mimo,ze facet potrzebowal dwie osoby z Polski to ja jako wprowadzajácy(znam dobrze Holenderski,mam dyplom jéz,nl )wiéc zaczynam znowu. A spytacie za ile? mialem propozycje jako tlumacz za 15 euro,ale odmówilem,niech produkuja sie sami ( on bierze 75 rueo ). Béde startowal za 15 a pózniej za 20euro,w Amsterdamie mialem 20 w budowlance 9 gladzie gipsowe ). PROSBA-JAK MACIE CZAS WEJDZ I ZRÓB NOWY TEMAT,gro osób nie oczekuje zalatwienia roboty ,jedynie twego pogládu z danej sytuacji.Zrezygnuj z puszki a podziel sié swoimi spostrzeniami.