Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celinkaaa

Czy błyszczyk nakłada sie na szminke?

Polecane posty

Gość celinkaaa

Chce sobie kupic błyszczyk na usta,teraz jest taki modny, ale nie wiem czy nakłada sie go na szminke czy nie? uzywam szminki na codzien matowej, wiec mam pytanie czy mam uzywac sam błyszczyk, czy moge na szminke, a jesli moge na szminke to czy powinnam dobrac kolor błyszczka do koloru uzywanej szminki?

Gość 34b
mozesz sam blyszczyk nakladac oraz na szminke jezeli jest bezbarwny to na kazda pasuje

Gość a jak myslisz
kupic bezbarwny i nakładac na te szminke co uzywam, czy kupic w kolorze szminki ktorą uzywam?

Gość Elawira
Szminka i błyszczyk to 2 odrębne kosmetyki i można, a nawet należy nakładać je osobno, oczywiście można nakładać błyszczyk na pomadkę i też powinno być ok. Ja mam trwałą szminkę, która schodzi z ust dopiero po kilku godzinach, ale mimo, że jest różowa, kolor jest matowy, dlatego dla udoskonalenia efektu nakladam błyszczyk z drobinkami by optycznie powiększyć usta. Na szminkę możesz np. nakładać błyszczyk bezbarwny, zbliżony kolorem do szminki, a nawet ciemniejszy.

Gość izzii
mozesz nakladac blyszczyk na szmineczke,nie ma najmniejszego problemu. Ja troszke korektoru nakladam na usta a pozniej blyszczyk.Nie lubie zbyt czerwonych usteczek tym bardziej ze sa wydatne.