Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otes

tabletki a ciążą

Polecane posty

Gość otes

witam kobitki mysle ze ten temat kilka dzieczyn zainetersuje..powiedzcie mi czy znacie moze przypadek ze ktoras kobieta zazywajaca tabletki anty zaszla w ciaze?? pozdrawiam:*

Gość otes
no oczywiscie chodiz o regularne branie tabletek:D nie mowie o tych ktore pomineły soebei tabletke albo vo pomineły np 2:P

To jest raczej niemożliwe a raczej napewno (choc wiadomo jakas minimalna szansa jest,zadna antykoncepcja nie daje 100%pewności ale to trzeba by było chyba mieć już mega wielkiego pecha:-/)Ja znam parę przypadków ale tylko takich gdzie dziewczyny braly nieregularnie tabletki.

Gość otes
nieregularnie to znaczy ..ze zapominały czy jak?? bo ja ostatnio bralam antybiotyk...i kochalam z moim facetem chyba 2 dniu po antybiotyku....bez zabezpieczenia oczywiscie:P ale nie konczyl we mnie..i teraz siee troche boje a biore yasmin od ponad 8 miesiecy

Gość właśnietak
To niestety jest możliwe,znam taki przypadek osobiście.Dziewczyna nie zapomniała ani razu o tabletkach,nie brała też innych lekarstw powodujących słabsze działanie tabletek a jednak zaszła w ciążę.To są bardzo rzadkie przypadki ale się zdarzają.

Gość otes
no mam nadzieje ze my tym przypadkiem nie bedziemy..ale to trzeba miec pecha no juz na maxa...a mam nadzieje ez ja przez to ze robilam po antybiotyku nie bede w ciazy..terz az mnie brzuch rozbolał ze strachu: (

Gość Hie Hie
Mam córkę 4 -letnia z pigułek pozdro

Gość otes
no ja mam nadzieje..bo oczywiscie moja pani doktor mnei wprowadzila w blad..powiedziala ze te antybiotyku nie obniezaja skutecznosci..a jednak zawieraja pochoden penicyliny a penicylina obnieza...no jak widac nie mozna anwet ufac lekarzpowi..ale dobrze ze nie konczyl we mnie..bo to by bylo okropne:P

No miała byś wtedy trochę strachu:).Najlepiej zawsze po antybiotyku się zabezpieczać bo nigdy nie wiadomo jak to z tymi antybiotykami jest:)

Gość otes
dobrze ze mnie podtrzymalas na duchu:) tego bylo trzeba ze chociaz ktos wiezy ze nie bede miala dzidziusia bo na to gotowa nie jestem..chociaz no cuz bym musiala byc odpowiedzialan za swoje czyny:(( a mials keidys taka sytuacje..bo teraz moze to ze starchu czy cos ale boli mnie brzuch na dole ale to chyba za wczesnie jak na ciaze bo to 5 dzien dopiero od tego stosunku.:P za 10 dni koncza mi sie tabletki to moze ptrzed okresem?

Napewno nie miała byś już objawów ciązy po tak krótkim czasie.Mnie czasami także pobolewa w dole brzucha ale się tym nie stresuje....bo staram się ufac tabletkom w 100% :) A jesli mozna spytac ile masz lat?

Gość otes
no mam nadzieje...naczy sie mnie wczesniej tez pobolewało..ale tad dawno sie nie stresowalam zawszeufalam tabletka do konca:)) i ufam nadal a sie neczyalam jz tego co tu moze byc a czego nie..i wiesz no stracha załapałm..mam 18 lat wiec w tym wielu dziecko to nie bardzo: )

Otes czyli w tym roku matura?Bo ja również mam 18:) więc widzę że jestesmy w podobnym wieku.I wiem cos na ten temat że to jeszcze nie czas na dziecko;)

Gość otes
taaak dzisiajbyla probna:P no wlasnie wiem z ekocham mojego chlopaka i jestemy razem jzu długo..ale napewni nie chce dzidziusia...wiem ze trzeba sie z tym liczyc..ale nigdy w zyciu tak szybko bym zawiodla wsytzkich do oklola..i jeszcze biore te tabletki iplace co meisiac tyle kasy i jeszcze mam wpasc..brrr...ale chyab nie bede w ciazy co nie?:)

Otes napewno nie będziesz nie masz się czym martwić:) Ja też dzis pisałam polski a jutro niemiecki :-/.A jak Ci dzis poszło?Ja się zbytnio nie spodziewałam Lalki... A Ty jutro i pojutrze co piszesz?

Hej Otes :) Jak tam język Ci dzis poszedł?Pisałas angielski czy niemiecki?Ja nie jestem zadowolona:( wielu slowek nie rozumiałam....a pisałam niemiecki.

Gość otes
aa powiem ci ze dobrze a no angola pislama :)) a wczoraj to no iwesz..tak soebie szczerze.;/

To fajnie:)Jednak angielski jest językiem troszkę łątwiejszym niż niemiecki:(.Już mam dosyc tych próbnych matur:DA jutro co piszesz ja biologie

Gość otes
tez biologie:D

znam 2 osoby 1. ze znaczna nadwagą - lekarz nie uprzedził jej o wyższym ryzyku 2. jak brała antybiotyki -- testy ciążowe www.sklep.starania.pl

Gość otes
ale co bralas antybiotyki i wspolzylas bez zabezpieczenia z chlopakiem i jestes w ciazy??

Gość otes
powiem ci ze npo gdyby taka byla to bym ladnie zdala:D hehe