Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brown_Polish_Girl

Jak zgubic pokarm ?

Polecane posty

Jak zgubic pokarm?? Moze ktoras z Was ma podobne doswiadczenia?? Moje dziecko ma 3 mies a ja przez karmienie piersia wygladam drastycznie i waze juz mniej niz 50 kg :o Musze przerwac karmienie i wziac sie za siebie bo dziecko jest bardzo wazne,ale nie moge lekcewazyc swojego zdrowia...jak tak dalej pojdzie to bede wygladala jak chodzacy kosciotrup...Pomoze mi ktos?

Witam Ja niebrałam zadnych tabletek na zasuszenie pokarmu, poprostu ograniczyłam picie wody (od picia więcej pokarmu sie produkuje), i mniej przystawiałam dziecko do piersi, a pokarm odciągałam i wylewalam. Z czasem było go coraz mniej , aż wkoncu niemusiałam odciagać i sam zanikł . tylko u mnie mały sam odrzucil piers po pobycie w szpitalu A Twoje dziecko jeśli sie przyzwyczaiło do piersi to moze byc ciężko z odstawieniem Pozdrawiam.

Czarna dziekuje Ci za odpowiedz 🌻 U mnie faktycznie moze byc problem bo maly bez piersi nie moze zyc i jak dostaje butle zamiast cyca to jest wrzask :( Wczoraj caly dzien plakal i myslalam,ze ma kolki a tu sie okazalo,ze jak na wieczor przystawilam go do piersi to przeszly mu wszystkie dolegliwosci i nie to dziecko bylo :( Tak mi go zal,ale co ja powinnam zrobic w takiej sytuacji??Karmic nadal mimo,iz schudlam juz ponad 10 kg mniej niz przed porodem i waga wciaz leci w dol?

Gość 11111111
powinnas przede wszystkim pójśc do lekarza i dowiedziec sie dlaczego tak chudniesz,moze masz nieodpowiednia diete? szkoda by było odstawiac dziecko od piersi a karmienie nie powinno tak drastycznie wpływac na Twoja wagę,może przyszyna Twojego chudniecia leży gdzie indziej ?

to może zmień sobie dietę na trochę bardziej kaloryczną? Do produkcji pokarmu organizm zużywa dużo energii więc zacznij jej dostarczać więcej , bo szkoda takiemu maleństwu ograniczać najzdrowszy pokarm.

Gość bibik
Czesc!! Ja tez karmie piersia juz rok i wygladam okropnie. Robia mi sie juz siniaki od stanikow bo tak mi kosci wystaja. Ja nie daje rady z odstawieniem roczniaka bo on tak sie domaga!!! Sprobuj jesc lepiej. Szesc posilkow dziennie,nie zaduzych ale pozywnych. Absolutnie nie ograniczalabym wody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To moze jeszcze Cie oslabic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odstaw maluszka malo drastycznie. Wytrzymaj do 6 miesiaca,wtedy dziecko bedzie zabezpieczone przeciwcialami. Dawaj na zmiane piers i butelke a mleczko,im zadziej bedziesz karmic,tym bedzie go mniej!!! Pozdrawiam i zycze wytrwalosci!!!! 🌻

Jem duzo,zresza zawsze duzo jadlam bo mam rewelacyjna przemiane materii...Oczywiscie nie jadam tlustego,ostrego ani slodyczy dlatego,ze maly zaraz reaguje bole brzucha i placzem...Probowalam juz wprowadzac kilka produktow i zawsze konczylo sie kolkami :( Nie wiem juz co mam robic bo widze,ze mimo iz czesto jem wciaz waga spada w dol :(

Gość bibik
Zrob sobie podstawowe badania,bierz witaminy dla kaemiacych. Powiem Ci jedno,z tymi kolkami to nigdy nic nie wiadomo. Moja kolezanka wcale nie uwaza co je (kapusta,fasolai kalafior odpada) i karmi malego. Co jakis czas ma maluszek wysypke a ona i tak robi po swojemu. W sumie malemu nic nie jest. Moja siostra tez byla jak cien i jadla raczej ostroznie a maly i tak darl sie do 9 miesiaca. Placz dziecka nie zawsze oznacza kolke. Lekarz zawsze rzuci haslo: kolka i juz spokuj. Za 3 miesiace zaczeniesz karmic maluszka zupkami lub kaszka i bedziesz tyc od nowa. Szczerz mowiac to mojemu wprowadzalam jedzonko juz od5 miesiac,moja siostra tez. Mamy zdrowych silnych maluchow. Badz cierpliwa i pozwol sobie na wiecej. Takie cycusie jak nasze dzieci naprawde ciezko od piersi odstawic.

Moja koleżanka tak bardzo chudła przy karmieniu piersią, mimo że strasznie dużo jadła. Zrobiła sobie różne badania i okazało się, że to przez problemy z tarczycą. Może powinnaś się przebadać?

Gość jufu
Cześć dziewczyny, ja karmię małego już 6 miesiąc i też chudne w oczach. Ważę już 50 kg, z czego 2 to pewnie moje piersi. Jem za 2 albo i 3 i nic. Nie jem cytrusów, pomidorów, kapusty, kalafiora, czekolady, bo mały na wszystko reaguje płaczem i wysypką. W nocy coraz gorzej śpi, cyca domaga się chyba z 4 r azy. Nie mam już sił. zastanawiam się nad podaniem jeszcze czegoś.. Co o tym myślicie?????

Gość jufu
jak ci się wiedzie Brown_polish_girl? poradziłaś sobie jakoś????

Nadal karmie i wszystko stoi w miejscu :( Saram sie wiecej jesc,ale maly jest bardzo niespokojny i za bardzo poszerzyc swojej diety nie moge...poza tym tez zauwazylam ostatnio,ze coraz czesciej sie budzi w nocy,wczesniej jadl tylko 2 razy a dzisiaj np 4 :o:o Jufu->> Ty mozesz juz wprowadzic cos stalego do jedzonka a ja jeszcze nie bardzo,moj maluch ma dopiero 3 miesiace...ja sie nie moge doczekac na te obiadki i deserki :o:o

I uwazam,ze jak najbardziej mozesz podac juz stale pokarmy bo przeciez 6-mies maluch juz spokojnie moze wcinac obiadki :) Ja nie wiem ile jeszcze bnede karmic,jesli nic si nie zmieni i nadal maly bedzie na wszystko reagowal placzem to pokarmie moze do 4 mies i przejde na butle bo z moja waga nie wygladam za dobrze :(

Ja poszłam po tabletki Bromergon do ginekologa. Karmiłam przez miesiąc tylko w tym czsie mimo moich starań nabawiłam się 2 zapaleń piersi. Byłam o krok od depresji na maksa. Oprócz tabletek miałam zalecenie ograniczyc przyjmowanie płynów do niezbednego minimum.

Gość jufu
HHm, Brown_polish_girl Tak się zastanawiam co wprowadzić po jabłuszku... Butla jest wykluczona,bo ją odrzuca i wyje...i chce do cycusia. Będę więc stopniowo wzbogacać jego dietę, Jakoś nie wyobrażam sobie, aby zatrzymać laktacje sztucznie...Mam nadzieję, że uda mi się stopniowo wprowadzając nowe pokarmy maluszkowi...

Gość i...........
ja osdtawiłam dziecko i już.Piersi bolały mnie 3 dni, wyłam.Potych dniach pokarm się spalił a po tygodniu już nie pamiętalam że karmiłam. Mialam tabletki na wstrzymanie laktacji ale nie zdażylam zarzyć ani jednej

Ja też odstawiłam dziecko, wczesniej nauczałam jeść zupki, kaszki i owoce. Moja nie tolerowała butelki, także pomęczyłyśmy się jeden dzień i na następny zjadła już całą butlę :) Potem pokarm odciągalam codziennie mniej. Mineły 3 tygodnie i pokarmu nie mam wcale Pozdrawiam

ja karmie, moj synek jest bardzo duzy jak na swoj wiek i grubiutki..a waga stoi w miejscu..nie obzeram sie. Troche to niesprawiedliwe..:) z tego co sie orientuje to kolki trwaja do 3 miesiaca, moze warto pomalu wprowadzac nowe, bardziej kaloryczne potrawy?

Gość maliszenka
witam ja przytyłam w ciazy 20 kg. w trakcie karmienia(a karmi juz 6 miesiacy) schudłam duzo. jak w ciazy wazyłam 92 kg tak teraz waze 70. ale mi to nie przeszkadza bo ładnie wygladam. mam wzrostu 173. tylko brzuch po porodzie nie znika.Ale mozliwe ze to przez tarczyce. bo podobno mam niedobór tarczycy.

Gość tylko na chwilke
na zanik pokarmu: kompres z własnego moczu na pieluszce :) troche smierdzi ale ppomaga

No wlasnie z tym pokarmem to nie wiemjak bedzie...maluch jeszcze nigdy nie pil z butli wiec nie wiem czy ja zaakceptuje...bede pomalu wprowadzala mu sztuczne mleko na przemian z piersia,zeby sie przyzwyczail ...Nie wiem tylko jak sie pozbede tego pokarmu bo jak wychodze z domu na pol dnia to po powrocie mam cycki jak skaly i pelno mleka...Musze wciaz malego dostawiac bo inaczej robia mi sie zastoje i boli jak cholera :o:o Co do kolek to nie wiem ile w sumie trwaja...u jednych dzieciakow trwaja 3 tyg u innych 3 mies a jeszcze u innych nawet 6 czy 9 miesiecy...Mam straszny apetyt i jem naprawde duzo,ale to widocznie nie wystarcza skoro i tak jestem zasuszona i kazdy uzala sie nade mna jak nad dzieckiem a pierwsze pytanie jakie pada kiedy sie z kims spotkam to czy ja wogole cos jem :o:o Kazdy pewnie mysli,ze ja sie glodze bo chce piekna szczupla sylwetke a tu dupa zbita bo ja bym chciala nabrac troszke kilogramow bo jakos w wydaniu skora i kosc nie czuje sie najlepiej :) Daffodile->> Ja przed porodem wazylam 57 kg a 2 dni po porodzie juz 53...dzisiaj waze 47 i waga wciaz spada w dol...mam 170 cm wzrostu i chyba niezbyt korzystnie wygladam...Najlepiej czulam sie z waga ok 55 kg i taka chcialabym uzyskac z powrotem...Ojjj jak ja tesknie za pysznym zarelkiem:o:o

Chcialam jeszcze dodac,ze zdaje sobie sprawe z tego,ze przytyje jak skoncze karmic tylko jesli mam karmic kolejne 3 mies to jak ja bede wygladac ?? Nie chce nawet myslec :o:o

Jufu->> A moze teraz sprobuj marchewki z jablkiem badz banana skoro samo jabluszko juz bylo?? Wiem,ze w polowie 4 mies mozna juz probowac z jabluszkiem jesli sie karmi sztucznie...no zobaczymy jak to u nas bedzie wygladac...Oby mi sie udalo i maly zalapal cyca a ja zebym nie miala problemow ze zgubieniem pokarmu...

Gość ankarastamanka
ja karmie corke juz 3,5 roku powiedzcie mi jak mam ja odstawic od piersi?prubowalam juz ze tzy razy ale ona bardzo plakala i konczylo sie to uleganiem z mojej strony .Jak mie dostaniie piersi nie chce spac i chodzi taka jak by jej cos bylo .Jak kazda matka ma miekie serce i szkoda nam w takiej sytuaci swojego dziecka to ulega.co zrobic zeby pozbyc sie pokarmu bez zazywania lekow.pozdrawiam

Gość sylwi99
Ja mam niespelna 4 letniego synka,ktorego odstawilam od piersi odrazu z dnia na dzien po 5,5 miesiacach.Poprostu moj pokarm byl dla niego za slaby. Prze dwa tygodnie karmilam Go sztucznym mlekiem,ale strasznie sie meczyl i zaczelam mu dawac zwykle krowie mleko przegotowane lekko poslodzone. Teraz od 3 dni probuje odstawic coreczke(jej moj pokarm wystarcza)ale zaczela mnie tak strasznie gryzc,ze boje sie iz moglabym ja z bolu za ktoryms razem upuscic. Niestety jak maz jest w pracy mala czuje moje mleko i placze ze woli cyckagdy to mozliwe staram sie zeby kto inny dawal jej butle wtedy je bez problemow. Dzisiaj po raz pierwszy zjadla kolacje ode mnie. Chcialam zasuszyc pokarm sztucznie ale mam obawy. Piersi bola strasznie odciagam codzien mniej pokarmu i mam nadzieje,ze juz niedlugo sie zasuszy.A mala karmie dodatkowymi posilkami od czasu jak skonczyla 3 miesiace (wprowadzilam jej owoce jablka,banany),a karmiac ja jadlam wszystko na co mialam apetyt nawet ostre potrawy.Jedyne co jej szkodzilo to pomidory. Pozdrawiam i zycze szczesci w odstawianiu maluchow.

Gość tuwimjulek
Nosić kaszankę w dziurawej kieszeni.

Gość ankarastamanka
czasem zarty sa nie na miejscu ,kobiety karmiace naprawde maja problem z takimj sprawami

Gość Ania198540
Ja schudam 8 kg odkąd karmie mała ma juz 10 miesięcy pokarm stracił wartośc a ja kilogramy od trzech miesiecy 44 kilo wszystko zemnie leci mala nie potafi pioc z butli odrzucila ja w 2 miesiącu na sztuczne mleko reaguje furia płaczem i tak nawet przez 20 godziny i dłużej jak ja odsawic od piersi i dojść do siebie chce spalic pokarm ale bez wspomagaczy

ja poprostu codzienie mniej odciagam. Przedłuzam chwile odciagania o jakis czas i mleka jest coraz mniej. Im mniej przystawiasz dziecko do piersi tym mniej mleka produkujesz.