Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brown_Polish_Girl

Jak zgubic pokarm ?

Polecane posty

ja tez tak chudne przy karmieniu piersia, ale akurat to sobie chwale:))

moja sasiadka urodziła dziecko majac 40 lt. Karmiła je do 4 roku zycia i nie umiała odstawic. Kiedys ktos jej poradził zeby posypała piers pieprzem i tak zrobiła. Dziecko sie skrzywiło powieziało"fuj mama ale Ty masz juz stare i niedobre mleko" i juz wiecej nie chciazło mleka. Dla mnie to drastyczna metoda, ale moze czyms innym niedobrym posmarowac piers i powiedziec dziecku ze mleko sie popsuło, to dziecko da wam spokoj:)

Gość allegrowaaa
to dziwne bo ja karmie juz 7 miesiac i przy 5 posilkach przytylam juz ponad 8kg i to jest dopiero tragedia!!! ruchu mam duzo i co?

Gość judytka82
Witam :) Ja przestałam karmić właśnie z tego samego powodu -zaczełam chudnąć .Moja córeczka miała wtedy 2mieś. miewała kolki więc byłam na diecie dość rygorystycznej ,Mleko modyfikowane -bebilon Pepti-antykolkowe zaczełam wprowadzać od jednej butelki potem 2 i tak co tydzień dokładałam następną butelkę - co spowodowało że karmiłam coraz mniej więc i coraz mniej się go produkowało .kiedy już wprowadziłam tylko sztuczne mleko resztę pokarmu z piersi ściągałam laktatorem ale tylko tak aby poczuć ulgę pokarm sam zaginął po 1,5 tyg. Nie słuchaj babć ,koleżanek , lekarzy które za wszelką cenę będą cię namawiać na karmienie piersią jeśli wiesz że to chudnięcie to przyczyna karmienia (tak było u mnie) to twoje zdrowie jest tu ważniejsze co z tego że dzidzia dostanie przeciwciała jak będzie miała chorą mamę . Uważam że jak zdrowa i szczęśliwa mama to i dzidzia szczęśliwsza i zdrowsza nawet pomimo braku pokarmu z piersi... Ja już z powrotem nabrałam ciała i w końcu czuję się szczęśliwą mamą...a to najważniejsze...

Gość młoda 888
ja karmi synka już 2 lata i nie mogę sobie poradzić z ściągnięciem pokarmu.jego odstawiłam w dzień a pokar mam i mam;)