Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Izka przy kosci

Jestem w 19 tygodniu ciąży a już przytyłam 7kg!!!

Polecane posty

Gość Izka przy kosci

Wiem, ze to strasznie duzo :( Na ostatniej wizycie u ginekologa dostałam "ochrzan" ze tak szybko tyje... Obcnie waze 65kg przy 165cm. Na sniadanie jem 3-4 kromki chleba. Pozniej cos na obiadek-zazwyczaj zdrowe i niskokaloryczne jedzonko, ale za to na kolacje jem zawsze cos tlustego. Zapomnialam dodac ze w ciagu dnia musze zjesc cos slodkiego bo inaczej wariuje :D Nastepna wizyta u ginekologa za 2 tygodnie! Co mam zrobic zeby nie utyc? Czy jest ktos kto tyle przytyl do 19 tc? Blagam o pomoc. Poradzcie mi co przykladowo powinnam jesc aby nie tyc w zastraszajacym tempie.

W pierwszej ciazy tez duzo przytylam :-) w 9 miesiacu wazylam 25 kilo wiecej teraz jestem w 28 tygodniu i jak na razie mam 6,5 na plusie waga sie nie przejmuj :-) moje 25 kilo zgubilam w ciagu 2 lat :-(

Gość łoooomama
Ja jestem w 30 tc i mam 10 kg na plusie. I najgorsza rzecz - słaby apetyt. Żarcie wmuszam w siebie, staram się jeść racjonalnie, owoce i warzywa, nic cięzkiego, tłustego ... a kilogramki lecą. NIekoniecznie waga w ciązy = dieta. Znam takie co jedzą dużo i tyją racjonalnie i na odwrót - mało jedzą i dużo tyją. Jednak jesli ma sie skłonności genetyczne do tycia, to trzeba uwazać. Musisz ograniczyć kalorie, zwłaszcza te tłuste wieczorem. Skor nie chcesz tyć a widzisz swoje błędy zywieniowe, to zrób coś z tym. Odrobina silnej woli i się uda, przynajmniej nie wrzucać w siebie pustych kalorii.