Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawkaa

schemat - ojciec, brat...

Polecane posty

Gość truskawkaa

u mnie w domu nigdy nie mozna bylo liczyc na mężczyznę. Brat tak jak ojciec najpierw obiecywal a potem rezygnowal z pomocy w polowie jakiejs sprawy. Przez cale zycie unikalam mężczyzn. Czy któraś z Was ma takie doświadczneia i jak sobie poradziła? Ostatnio brat wmanewrowal mnie w duze przedsięwzięcie bez mojej wiedzy, stawiając mnie w niezręcznej sytuacji ...i znow wycofał się.

Gość truskawkaa
Przez to przez cale zycie unikalam mężczyzn. A jeśli juz jakiegos poznałam, to często byl to bezczelny cham, ktory próbowal wykorzystac to, ze nie mialam oparcia w domu. przepraszaqm, wycielo mi tekst.

Gość yifiiy
u mnie w domu i całej rodzinie zawsze panował matriarchat, mężczyźni pełnili drugorzędną a czasem znikomą rolę przez to pewnie długo meżczyźni mnie nie interesowali, potem spróbowałam znaleźć kogoś fajnego, odrzucić swoje stereotypy, odrzucić nadmierne wymagania i znalazłam bratnią duszę w męskim ciele ale trzeba się pilnować żeby nie realizować negatywnych schematów w swoim związku

Gość yifiiy
truskawkaa, od osób "toksycznych", bez względu na płeć, trzymaj się z daleka

Gość truskawkaa
yifiiy ja juz sama się taka staję

Gość truskawkaa
nie sądziłam, ze bliską osobę z rodziny mozna stawiać w takiej sytuacji, jak stawia mnie brat. Mimo, ze tak postępowal ojciec.

Gość yifiiy
:( no tu już funkcjonują jakieś wzorce postępowania

Gość truskawkaa
normalnie postawil mnie w takiej sytuacji, ze przed obcymi ludzmi musialam kręcic, zeby nie wyszlo, ze on ma mnie gdzieś i ze jest niepowazny. Moze przesadzam, ale i tak juz go wiecej nie poprosze o pomoc. Przepraszam, ze tak zawracam ...ę.Muszę iść, bo mam przez tę sytuację dodatkowe sprawy do zalatwiania. Dzięki za wysluchanie:)🌻